OloB pisze: Tramwaj to zły pomysł bo ulice w mieście są za wąskie , kolejka będzie w sam raz. .
Kolejka się zmieści a tramwaj już nie ? A to czemu ?
OloB pisze: Tramwaj to zły pomysł bo ulice w mieście są za wąskie , kolejka będzie w sam raz. .
OloB pisze:Uważam, że za kasę wydaną na każdy z tych projektów można zrobić sporo aby:
- usprawnić i uatrakcyjnić transport autobusowy (wydaje mi się, że najlepiej elektryczny);
OloB pisze:, oraz nie oszpecimy miasta ani słupami lub torowiskami z trakcją.
tak może i unia da kasę na budowę, ale potem na utrzymanie tego cuda już nie a skończy się cięciami w budżecie i wtopą. Poczytaj jak Kraków który chce zbudować "lekkie" metro kalkuluje koszty że o ile budowę da się sfinansować tak później koszty i wpływy z biletów już nie będzie tak "wesoło"onlyRzeszow pisze:Pieniądze na kolejkę w większości będą z unii pochodzić więc podatnik rzeszowski nie odczuje tego
onlyRzeszow pisze:Trzeba myśleć przyszłościowo aby usprawniać ruch miejski autobusy to przeżytek, trzeba pomyśleć o czymś nowoczesnym .
onlyRzeszow pisze:Tramwaj to zły pomysł bo ulice w mieście są za wąskie , kolejka będzie w sam raz.
Nikoś pisze:Co się wszyscy na elektryki uparli, będzie to samo co z gazowcami na początku tanie koszty a potem. Przecież te akumulatory trzeba ładować więc prąd a ten za free nie będzie.
Jeśli już to poszedł bym w hybrydy i taki rodzaj napędu wprowadzić na większą skale w Rzeszowie
django pisze:Dobra zrobilismy po raz kolejny mala burze mozgow. A ja mam pytanie czy gdzies pisze jakie jest zrodlo tych wizualizacji. Czy to miasto zamiescilo, Producent czy jakis napalony grafik
swiety pisze:django pisze:Dobra zrobilismy po raz kolejny mala burze mozgow. A ja mam pytanie czy gdzies pisze jakie jest zrodlo tych wizualizacji. Czy to miasto zamiescilo, Producent czy jakis napalony grafik
To ostatnie, zamieszczone wizualizacje nie mają nic wspólnego z ostateczną wersją jaka miałaby powstać w Rzeszowie.
Najbardziej daje do myślenia wizualizacje z Galerią Rzeszów tle - widzimy na niej monorail z Sydney, który ... już NIE istnieje, został zlikwidowany bo nie miał żadnego sensu.
Skoro w kilku milionowym mieście, w ścisłym centrum finansowym gdzie wokół same wysokie wieżowce i dziesiątki tysięcy pracowników taka kolejka nie miała sensu - to czy w mieścinie jaką jest Rzeszów będzie miała? Nie trzeba być geniuszem, żeby znać odpowiedź na to pytania. Uczmy się od mądrzejszych .
jasiop pisze:OloB pisze: Tramwaj to zły pomysł bo ulice w mieście są za wąskie , kolejka będzie w sam raz. .
Kolejka się zmieści a tramwaj już nie ? A to czemu ?
O ile te betonowe filary kolejki faktycznie destrukcyjnie wpłyną na wygląd miasta tak tramwaj już nie koniecznie. Olsztyn podobne ludnościowe miasto i jakoś ogarnęli temat
tak może i unia da kasę na budowę, ale potem na utrzymanie tego cuda już nie a skończy się cięciami w budżecie i wtopą. Poczytaj jak Kraków który chce zbudować "lekkie" metro kalkuluje koszty że o ile budowę da się sfinansować tak później koszty i wpływy z biletów już nie będzie tak "wesoło"
Wróć do Inwestycje niezrealizowane
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości