[ul. Lubelska/Ciepłownicza] Most im. Tadeusza Mazowieckiego

Dyskusja o ukończonych projektach.

Re: [ul. Lubelska/Ciepłownicza] Most im. Tadeusza Mazowiecki

Postautor: swiety » 08 mar 2015, 15:01

Reszta zdjęć z poprzedniej strony :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zauważyłem, że most to spora atrakcja - sporo rowerzystów, spacerowiczów. Szkoda, że wokół pola, nieużytki.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: Misieq » 08 mar 2015, 22:02

ktoś tu pisał, że jakaś zadyszka jest... jak widać już pierwsze segmenty płyty zabetonowano i rozdeskowano! a i widać zazbrojone i zadeskowane płyty przejściowe (najazdowe) czekające na betonowanie. Tempo nic nie zwalnia ;)
"wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć... to już żaden problem ;)"
zapamiętaj: most jest nad przeszkodą wodną, wiadukt nad linią komunikacyjną, kładka jest dla pieszych a estakada przebiega nad doliną
Misieq
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 26 sie 2014, 21:23

Postautor: Mirek » 09 mar 2015, 14:38

"Zauważyłem, że most to spora atrakcja - sporo rowerzystów, spacerowiczów. Szkoda, że wokół pola, nieużytki."

Wczoraj również i ja byłem zobaczyć na "żywo" jak to wygląda :)
Mirek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 06 mar 2015, 16:40

Postautor: pisul » 09 mar 2015, 15:28

Napisałem do pana Mateusza Gdowskiego rzecznika prasowego firmy
Bilfinger Infrastructure z prośbą o udostępnienie rysunków technicznych jak i odpowiedzi na pytania odnośnie iluminacji, co będzie podświetlone, o przyczyne "postoju" prac na pylonie, kiedy będą montowane liny... Dziś otrzymałem odpowiedz od kierownika robót pana Dariusza Górzyńskiego.

Odpowiadając w sprawie iluminacji informuję, iż docelowo podświetlona będzie każda lina, gzyms, chodnik, płaszczyzna pylonu oraz dodatkowo oświetlenie drogowe na kapie środkowej. Odnośnie przerwy w wykonywaniu konstrukcji żelbetowej pylonu zauważalne spowolnienie prac wynikało z realizacji stałych robót na płycie pomostu i przebywania ludzi w wyznaczonej strefie niebezpiecznej (deskowanie, zbrojenie, betonowanie). Dodatkowo powstały okres został wykorzystany do podwyższenia żurawia wieżowego poprzez wykonanie kotwienia pośredniego do rdzenia pylonu.

Od 10.03.br wznawiamy prace związane z realizacją kolejnych segmentów żelbetowych i przygotowujemy się do montaż stalowych rdzeni pylonu.

Montaż pierwszej sekcji rdzenia przy użyciu drugiego dźwigu q=700t i wysokości ponad 130m planowany jest na początku kwietnia 2015r.

Montaż lin rozpocznie się w miesiącu maj 2015r.

Dariusz Górzyński
Kierownik Robót

Obrazek

Lampy na lekko ugiętych słupach podświetlają każdą z lin. Iluminacja tak bogata będzie robiła naprawde miłe dla oka wrażenie.

Obrazek

I wymiary wysokości pylonu i wielkości godła...

Obrazek

Obrazek

Święty zrobił ładne zdjęcie krawędzi, ten szczegół został dokładnie rozrysowany:

Obrazek
Obrazek

Dobrze że przy okazji budowy mostu i kawałek nieuregulowanego brzegu Wisłoka zostanie dopracowany. Bo teraz to dziki zachód

Obrazek

Obrazek

Bardzo dziękuje panu Dariuszowi Górzyńskiemu i Mateuszowi Gdowskiemu za odpowiedz.
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: letowniak » 09 mar 2015, 17:47

Dużo ciekawych informacji, dobra robota!
Hardkloc - developer oferujący mieszkania w najwyższej jakości klocach
letowniak
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 lip 2014, 1:55

Postautor: Voldi » 09 mar 2015, 18:40

Ooo na coś się wkońcu przydał ten rysunek techniczny i projektowaniu w technikum i na studiach :) Może nie związany z budownictwem a mechaniką, ale przynajmniej zielony nie jestem. Zgadzam się! Dobra robota.
Voldi
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 18 sty 2015, 13:47

Postautor: pisul » 09 mar 2015, 20:33

Jeszcze jeden ciekawy rysunek. Oprócz reflektorów podświetlających każdą z lin i lamp oświetlających jezdnie na rysunku po powiększeniu widać coś większej mocy/lampe wielopunktową(?) skierowane z 2 stron na pylon.

Obrazek

Na szczycie pylonu również będą ogromne herby miasta:

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: kamil89 » 09 mar 2015, 20:53

Może sam herb, albo niewielkie rozproszone rozświetlenie całego pylonu?
kamil89
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 21 cze 2014, 20:08

Postautor: majsterek » 10 mar 2015, 4:07

Ta "droga do nikąd" to plac do montażu żurawia który zamontuje stalowy rdzeń pylonu
majsterek
Świeżak

Na forum od: 10 mar 2015, 4:05

Postautor: rafik » 10 mar 2015, 11:42

Będzie widowisko! ;)
rafik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 04 sie 2014, 14:32

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane