Połączenie ul. Krzyżanowskiego z ul. Wieniawskiego

Dyskusja o ukończonych projektach.

Re: Połączenie ul. Krzyżanowskiego z ul. Wieniawskiego

Postautor: littlemonster00 » 23 gru 2025, 17:11

Własnymi ręcami Prezydent wyrysował ten tunel
littlemonster00
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 31 gru 2017, 16:49

Postautor: Tomek86 » 23 gru 2025, 18:02

To nie byle jaki tunel.

To jest "tunel" na miarę naszych możliwości. My tym tunelem otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: to jest nasz tunel, przez nas zrobiony i to nie jest nasze ostatnie słowo!”

A tak na poważnie to taka ekranoza na zwykłej jednopasmówce to masakra jest, sama droga mnie cieszy bo akurat mi się bardzo przyda ale te ekrany to dramat.
Tomek86
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 29 paź 2019, 15:35

Postautor: Patryk M » 23 gru 2025, 20:58

Ale taki prezydent co sam ulice tyczy, to dla miasta prawdziwy skarb; też jak ten poseł; co by nie było w mieście oddawane, zawsze na otwarciu jest :lol:

Działkowicze i miasto o tych ekranach:

https://rzeszow-news.pl/ekrany-akustycz ... elni-obaw/
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: Jastrząb » 23 gru 2025, 21:30

Kilka spostrzeżeń, to prędzej czy później pojawi się temat świateł na skrzyżowaniu z Wieniawskiego - nie ma prawo i lewoskrętów, a ruch na tej (Wieniawskiego) drodze zwiększy się znacząco. Co do działek, to ich tam nie powinno już być. Idealne miejsce żeby stawiać bloki, albo cokolwiek innego. Jak nie w takich miejscach, to gdzie?
Jastrząb
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 03 mar 2021, 12:47

Postautor: Bagneciarz » 24 gru 2025, 0:42

I tak wszyscy wiemy, że za jakiś czas ta droga będzie potrzebowała poszerzenia do 4 pasów, jak już większość działkowców wyniesie się z tych okolic. Pewnie przy projektowaniu drogi też to uwzględnili i po "zewnętrznej" stronie drogi jest pełna infrastruktura pieszo-rowerowa, a po "wewnętrznej" idzie byle jaki chodniczek. :lol:
Bagneciarz
Świeżak

Na forum od: 08 maja 2025, 13:20

Postautor: peter » 24 gru 2025, 0:48

Droga potrzebna tutaj niema wątpliwości ale te ekrany… niewiem dlaczego ale przejeżdżając dziś ta draga miałem poczucie jakbym jechał obwodnicą brzozowa
peter
Maniak
Maniak

Na forum od: 04 paź 2014, 18:21

Postautor: maks » 24 gru 2025, 10:02

Na inwestycję mieszkańcy południowo-wschodniej części miasta czekali od kilku lat.

https://rzeszow.tvp.pl/90710812/nowy-la ... -rzeszowie
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: jasiop » 24 gru 2025, 17:39

Bagneciarz pisze:I tak wszyscy wiemy, że za jakiś czas ta droga będzie potrzebowała poszerzenia do 4 pasów ..

Przypomnij mi jaki przekrój ma ul Wieniawskiego ? ;-)
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

Postautor: Bagneciarz » 26 gru 2025, 3:13

Wiesz, mi tu chodzi o to aby można było w miarę sprawnie i szybko przetransferować ten ruch z Wieniawskiego na Armii Krajowej i odwrotnie. Według mnie błędem było odejście od koncepcji 4 pasowej na rzecz "dróżki osiedlowej". Moim zdaniem powinno się poszerzyć również Krzyżanowskiego na całej długości do 4 pasów aż do wspomnianego Wieniawskiego, którego poszerzyć się już nie da. Ta cała arteria docelowo winna być korytarzem odprowadzającym od al. Rejtana duże pokłady samochodów osób, które codziennie dojeżdżają do pracy do centrum że Słociny i nie tylko. Te zwężenia jednak tę przepustowość zmniejszają, co sprzyja zatorom, ale cóż jest jak jest i oby ta nowa droga wystarczała do tychże celów.
Bagneciarz
Świeżak

Na forum od: 08 maja 2025, 13:20

Postautor: jasiop » 26 gru 2025, 12:05

Nie widziałem na Krzyżanowskiego jakichs większych zatorów
Jak pokazuje historia i doświadczenie wielu miejsc na świecie, w Europie i w Polsce
- poszerzanie dróg to droga ;-) do nikąd ...
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane