Kolej Wysokiej Prędkości (Ciąg nr 6 CPK - Rzeszów - Sanok)

Informacje o nowych projektach drogowych i komunikacji.

Re: Kolej Wysokiej Prędkości (Ciąg nr 6 CPK - Rzeszów - Sano

Postautor: maks » 04 lip 2024, 18:23

Zarząd województwa podkarpackiego przyjął stanowisko, w którym sprzeciwia się planom budowy Centralnego Portu Komunikacyjnego bez kolejowej szprychy łączącej region z lotniskiem w Baranowie.

https://radio.rzeszow.pl/119806/pis-zan ... owa-z-cpk/
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: mariusz5 » 04 lip 2024, 19:34

Rudy kaszub ma gdzieś połączenie Rzeszowa z Warszawą.

A niech mnie.

Nowe, nie znałem.

Rok 2007 - Tusk od razu po przejęciu władzy wykreśla zarówno S19 jak i S74 z planu budowy dróg.
Rok 2011 - Sławomir Nowak zamraża rozwój KDP na 20 lat.

Polskość to niemoralność, zgadnijcie kto tak powiedział.
mariusz5
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 07 cze 2020, 12:14

Postautor: Tomek86 » 04 lip 2024, 20:31

Jak już hejtujesz to chociaż sumiennie.

Nikt nie powiedział "Polskość to niemoralność"

a to co masz na myśli to wyrwane z kontekstu "Polskość to nienormalność" gdzie na koniec cytatu padają słowa:

"Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością, i tam, gdzie inni mówią człowiek, ja mówię Polak; gdzie inni mówią kultura, cywilizacja i pieniądz, ja krzyczę; Bóg, Honor i Ojczyzna (wszystko koniecznie dużą literą); kiedy inni budują, kochają się i umierają, my walczymy, powstajemy i giniemy”.

I to jest z tej samej wypowiedzi co przytoczone zdanie.

Ja rozumiem się spierać, sam nie jestem zadowolony z polityki obecnej władzy co do naszego regionu ale po jakiego grzyba przytaczać takie frazesy i manipulacje rodem z faktu czy innego pudelka bez żadnego sensu?
Tomek86
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 29 paź 2019, 15:35

Postautor: mariusz5 » 04 lip 2024, 22:45

Masz rację. Całe szczęście nie po słowach a po czynach go poznacie, choć patrząc ilu ma fanów w naszym mieście to i czyny nie mają znaczenia.
mariusz5
Bywalec
Bywalec

Postautor: Hieronim_Berbelek » 05 lip 2024, 0:14

Tomek86 pisze:Jak już hejtujesz to chociaż sumiennie.

Nikt nie powiedział "Polskość to niemoralność"

a to co masz na myśli to wyrwane z kontekstu "Polskość to nienormalność" gdzie na koniec cytatu padają słowa:

"Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością, i tam, gdzie inni mówią człowiek, ja mówię Polak; gdzie inni mówią kultura, cywilizacja i pieniądz, ja krzyczę; Bóg, Honor i Ojczyzna (wszystko koniecznie dużą literą); kiedy inni budują, kochają się i umierają, my walczymy, powstajemy i giniemy”.

Tusk wbrew pozorom ma tutaj trafne spostrzerzenie. To nie jest tak, że on jakoś Polaków tutaj obraża, on mówi o "wadliwej" mentalności polaków. My tacy jesteśmy. Wielki naród marne społeczństwo.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Nikoś » 05 lip 2024, 11:15

mariusz5 pisze:
Rok 2007 - Tusk od razu po przejęciu władzy wykreśla zarówno S19 jak i S74 z planu budowy dróg.
Rok 2011 - Sławomir Nowak zamraża rozwój KDP na 20 lat.

Nie wiem gdzie te brednie znalazałeś, ale to własnie oni przygotowali projekt tzw Y-greka który pis uwalił dla zasady w 2016. W zamian wymyślili SF projekt do centralnej przewałki kasy z prędkościami niczym TGV i nic więcej :lol:
A to dziwne bo wszystkie papiery i dokumenty jak i przetargi na cała S19 na podkarpaciu właśnie ówczesny rząd PO przygotował i rozpoczął prace. Które dziwnym trafem w 2015/16 zostały wstrzymane na odcinku do Lublina :lol: i kto to blokował
Tak finalnie powstało, ale z opóźnieniem. Odcinek do Barwinka jak będzie w 2040 to będzie sukces :lol:
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: Krib » 05 lip 2024, 12:22

Kolega powyżej jest w dużym błędzie a wypowiedź trąca propagandą. Gdyby Donald z Sopotu rządził nieprzerwanie to S19 na południe od Rzeszowa z pewnością by nie powstała o czym jego przedni rząd mówił a część w stronę Warszawy powstała w upośledzonej formie jak odcinek Jasionka-Sokołów. Ba decydenci PO uważali ze autostrada z Tarnowa na wschód jest niepotrzebna.
Krib
Świeżak

Na forum od: 16 lip 2020, 10:18

Postautor: mariusz5 » 05 lip 2024, 19:04

Kolega Nikoś w tych latach musiał być gdzieś na etapie podstawówki to o bieżących sprawach nie miał pojęcia, bo nawet zagorzali fani Donalda tłumaczyli go wtedy nieudolnie z wyrzucenia całego planu Y-greka do kosza, a drogę z Rzeszowa na południe to przecież jeszcze na parę lat przed rozpoczęciem robót POwcy nazywali drogą po której nikt nie będzie jeździł i przewalaniem kasy na zbyt kosztowny odcinek. Hahaha, piszesz o prędkościach? Plan Donalda z 2007: 350km/h, plan CPK 1.0 (Pis) : 250 km/h. Plan CPK 2.0 (2024 lipiec): 320 km/h. To o co chodzi z tymi prędkościami niczym TGV? :D :lol:
mariusz5
Bywalec
Bywalec

Postautor: Nikoś » 06 lip 2024, 10:23

Widać ze tempa propaganda w regionie robi swoje i to od lat :lol: czego skutkiem są takie a nie inne wyniki wyborcze. A potem lament że region pomijany
Jak nawet w mieście wojewódzkim wygrała obecna opozycja, to czemu rząd ma niby być hojny dla takiego regionu :lol:
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: mariusz5 » 06 lip 2024, 11:28

I doszliśmy do tego samego :lol: Widać postęp.

Wyborca PO: co prawda kolei nie będzie ale przynajmniej Tusk jest konsekwentny w odbieraniu mojemu regionowi pieniędzy :lol:

W imię byle pisior miał gorzej, ...j tam z rozwojem.
mariusz5
Bywalec
Bywalec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Newsy