Frodo907 pisze:Dla dziennikarzy z Radia Kielce był.
Rok temu oprowadziłem ich od zapory do końca trasy. Byli zachwyceni i bardzo zazdrościli.
Poproszę teraz o kontrargument.
Kontrargument na co? Że komuś się coś podobało? Mnie też się bardzo spodobało jezioro w Kiszyniowie otoczone alejkami i drzewami, będące oazą spokoju w ruchliwej stolicy Mołdawii, ale ilu turystów spoza miasta im ono przyciągnęło? Może dziesięciu w roku... Miejskie zalewy, rzeki, jeziorka, ścieżki i laski nie są atrakcjami turystycznymi, na których można budować markę miasta i je reklamować. To tylko obiekty rekreacyjne dla miejscowych.
flyRZE pisze:Dyskusja o kolejce to strata czasu bo nigdy nie powstanie.
Obecnie miasto z marszalki3m powinno juz sie brac do roboty i zajac sie tworzeniem kolejki metropolitalnej na bazie istniejacych torów tworzac nowe przystanki.
Miasto nie potrafi wybudowac 50 m basenu, zrewitalizowac bulwarow, a Wy śnicie o niepotrzebnej nadziemnej kolejce?
Oj, potrafi, potrafi. Po prostu ma inne priorytety, w tym potrzebniejszą kolejkę, na której to właśnie chce rozsławić nasz gród. A że koszty są niebotyczne, to temat powoli się podsuwa do przodu. Ja jednak wierzę, że na zapowiedziach się nie skończy, wierzę w Ferenca. A bulwary nawet bez rewitalizacji mają się świetnie.