Transport publiczny przyjazny pasażerom? Co na nich czeka?

Informacje o nowych projektach drogowych i komunikacji.

Re: Transport publiczny przyjazny pasażerom? Co na nich czek

Postautor: a1chemik » 13 paź 2025, 8:55

CRVV pisze:
masz 2,10,42, ewentualnie 27 i przesiadka w 6,13,31,34,37

ludzie nawet nie znają układu linii, ale narzekają że i tak nie dojadą, albo po prostu nie będą jeździć autobusem: BO NIE. Są też tacy co wydaje im się, że komunikacja jest dla plebsu, beka z takich typów co wsiadają i ostentacyjne udają, że nie wie co to kasownik czy biletomat i jak się tego używa bo przecież on na co dzień to tylko autkiem xd

można czasem zostawić auto i próbowac się przejechać autobusem, teraz 90 procent to nowy, niezużyty tabor, w tym ponad 30 przegubowców, do tego aplikacja myBUS z lokalizacją przystanków, układem linii i gdzie znajduje się aktualnie autobus

o czym ty mówisz człowieku!

teoretyk z Ciebie i tyle.

co tydzień próbuje dostać się w piątek lub sobotę popołudniem do miasta bez auta, czy to sam czy z rodziną, żeby nie przepłacać za Bolta czy aby nie brać samochodu, ale odechciewa się bo autobusy jeżdżą tak rzadko że to się mija z celem. Musiałbym być godzinę przed albo spóźniony na wydarzenie ponad 30 minut.

Przestań bronić tego tworu, bo oni jeszcze przeczytają i uwierzą że robią dobrze!

uwierz mi że próbuję korzystać z tych autobusów najwięcej jak się da. Korzystam i płacze... nie chodzi o kasę, bo wole zostawić te nawet 20 zł w dwie strony w MPK niż w łotewskim Bolcie, ale chodzi o komfort, dostępność i czas. Jestem z tej grupy pasażerów którzy z komunikacji chcą korzystać nie do pracy a do codziennego funkcjowania PO PRACY, a w tedy to w MPK mają rozkłady jazdy jak na nocnych....
Ostatnio zmieniony 14 paź 2025, 8:27 przez a1chemik, łącznie zmieniany 1 raz
a1chemik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 29 cze 2018, 14:46

Re: Transport publiczny przyjazny pasażerom? Co na nich czek

Postautor: icetruck » 14 paź 2025, 5:32

CRVV pisze:można czasem zostawić auto i próbowac się przejechać autobusem

A po co? Jak mam oddać auto do mechanika to wiozę w bagażniku rower, bo wrócę nim w 30min. Zawsze i pewnie. Autobusem musiałbym zaliczyć 2 przesiadki, zapłacić fortunę za bilety i jeszcze byłbym w porównywalnym a najczęściej dłuższym czasie z powrotem.
Do pracy też jeździłem rowerem bo byłem na miejscu szybciej niż autobus na moim przystanku startowym.
Ale wiem - samochody, samochody i samochody :lol: :lol: :lol:
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Poprzednia

Wróć do Newsy