[ul. E. Kwiatkowskiego] Przebudowa

Informacje o nowych projektach drogowych i komunikacji.

Re: [ul. E. Kwiatkowskiego] Przebudowa

Postautor: pisul » 24 kwie 2025, 16:11

JaSzymon pisze:Obwodnica południowa absolutnym priorytetem, brak mostu na południu miasta to jest dla mnie nieporozumienie. Północ dostała Most Mazowieckiego przy mniejszej gęstości zaludnienia. Dopiero później plany na przebudowę Kwiatkowskiego i skrzyżowania z ul. Powstańców Warszawy

Miło mi słyszeć że nie tylko ja mam podobnie zdanie ;)

Oczywiście każda inwestycja drogowa jest potrzebna, ba jest wręcz na wagę złota. Ale patrząc na całość logicznie nie rozumiem dlaczego prezydent cały czas inwestuje w północny Rzeszów? Most Mazowieckiego, Wisłokostrada, połączenie Lubelskiej z Warszawską i Warszawskiej z Krakowską to wszystko jest północ Rzeszowa! Dla kogo? Dla Miłocina co ma 1000 mieszkańców? Miliony idą w drogi które robią dla znikomego % mieszkańców Rzeszowa gdzieś w polach w ugorach a 15 tysięczna Drabinianki czy 8 tyś Budziwój dalej stoi w korku na ul.Kwiatkowskiego, podobnie Biała i Zalesie! To nie jest tak po ludzku sprawiedliwe. Czy prezydent jest ślepy?

Obrazek

Ok' rozumiem że wizerunkowo jest wręcz wskazane że ludzie jadący z lotniska w Jasionce do Centrum pojadą dobrą szeroką wielopasmową droga i zobaczą 300 metrowy wiadukt ale kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców Rzeszowa płacących podatki z południa może jednak mieć jednak ciut inne zdanie ;) . Wszystkie obecne inwestycje miasta dublują autostradę A4 z jej 3 zjazdami do Rzeszowa (Rzeszowa: Rzeszów Północ, Rzeszów Południe i Rzeszów Węzeł)!

A najliczniejszą południowa procentowo część miasta dalej stoi w korku na ul.Kwiatkowskiego :cry:

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: PanKrzychu » 24 kwie 2025, 21:35

Przecież ta droga jest robiona tylko dlatego, że miasto dostało dofinansowanie od rządu i właśnie NIE musi wykładać ogromnych pieniędzy z własnego budżetu. Jakby nie rząd, to nie byłoby ani jednej, ani drugiej. Jakby obwodnica południowa nie leżała w sądach w Warszawie, to może dofinansowanie trafiłoby na południe.
PanKrzychu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Postautor: Ole » 25 kwie 2025, 8:10

Jak były remonty Podkarpackiej i Sikorskiego to Północ Rzeszowa "stała w błocie", teraz dostała swoje 5 minut to nadrabia.
Obwodnica południowa była by faktem gdyby nie protesty, protesty i protesty. Wiadomo że z każdym rokiem będzie gorzej i niestety drożej.
Oby się udało, bo śródmieście też czeka na swój tunel/wiadukt ...
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: urteusz » 25 kwie 2025, 9:13

Reequss pisze:W mojej opinii ciężko o rozbudowę Kwiatkowskiego z uwagi na to ze wiele budynków jest wręcz w pasie drogowym trzebaby wszystko wykupić i wyburzyć co nie koniecznie jest prostym zadaniem a na pewno nie tanim.

Inaczej się nie da, no chyba, że będą powstawały takie koszmarki, że od domu będą ekrany dźwiękoszczelne oddalone o metr lub dwa (skrzyżowanie podkarpackiej i jarowej).

Kolejna sprawa jakie pieniądze miasto będzie oferowało za działki z domami w tej lokalizacji. Czy takie jak deweloperzy budujący bloki przy kwiatkowskiego tj. cena jedynie za działkę z pominięciem domu - oczywiście cena za działkę poniżej wartości rynkowej. Jeżeli miasto będzie oferowało "dobre" pieniądze to wydaje mi się, że spora część ludzi z chęcią się przeprowadzi. / Jestem mieszkańcem tej ulicy na odcinku proponowanym do przebudowy /
urteusz
Świeżak

Na forum od: 24 kwie 2025, 10:01

Postautor: jasiop » 25 kwie 2025, 16:49

Ludzie ! opamiętajcie sią !
Fachowcy od ruchu drogowego przedstawili opinię że czynnikiem, który jest krytycznym dla powstawania korków to ograniczona i wyczerpana w tej chwili przepustowość skrzyżowania Kwiatkowskiego - Powstańców Warszawy.
K R O P K A
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

Postautor: littlemonster00 » 25 kwie 2025, 16:55

mhm a za nowoczesność odpowiadają 55 metrowe bloki xd
littlemonster00
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 31 gru 2017, 16:49

Postautor: Ole » 26 kwie 2025, 7:57

Wszystko prawda jednak bez finansowania nie będzie przebudowy a tu pieniędzy trzeba dużo. Projekt jest, teraz trzeba worków z kapustą.
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: guzik » 26 kwie 2025, 11:38

pisul pisze:Oczywiście każda inwestycja drogowa jest potrzebna, ba jest wręcz na wagę złota. Ale patrząc na całość logicznie nie rozumiem dlaczego prezydent cały czas inwestuje w północny Rzeszów? Most Mazowieckiego, Wisłokostrada, połączenie Lubelskiej z Warszawską i Warszawskiej z Krakowską to wszystko jest północ Rzeszowa! Dla kogo? Dla Miłocina co ma 1000 mieszkańców? Miliony idą w drogi które robią dla znikomego % mieszkańców Rzeszowa gdzieś w polach w ugorach a 15 tysięczna Drabinianki czy 8 tyś Budziwój dalej stoi w korku na ul.Kwiatkowskiego, podobnie Biała i Zalesie! To nie jest tak po ludzku sprawiedliwe. Czy prezydent jest ślepy?]

Święte słowa.
Budziwój i tak już ucieka na Sikorskiego. Jeszcze trochę i tam też będzie wszystko stało.
guzik
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 08 mar 2015, 12:14

Postautor: Hieronim_Berbelek » 26 kwie 2025, 11:40

Ja słyszałem plotke, ze północ Rzeszowa ma miec troszeke wiecej inwestycji przemysłowych...i ze dejweloper tam nie naszaleje, ale faktycznie jak nieraz tam sobie spaceruje albo ide nad Wisłok na ryby. To sam sie dziwie co tu tak jeszcze pusto. Salony VW, Seata, apartamenty , bella dolina, oczyszczalnie i tak nie ma zwartej zabudowy.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: jasiop » 26 kwie 2025, 12:43

Dlaczego na północy tyle się "dzieje" ?
To proste - układ urbanistyczny jest tam "nieskomplikowany" i są tam puste przestrzenie zarezerwowane od lat na układ komunikacyjny.
Jest miejsce na dość małoproblemową budowę nowych dróg.
Rz - Nowe Miasto
jasiop
Maniak
Maniak

Na forum od: 18 lis 2014, 22:48

Poprzednia

Wróć do Newsy