[ul.Kwiatkowskiego] Tarasy nad zalewem (Developres)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [ul.Kwiatkowskiego] Tarasy nad zalewem (Developres)

Postautor: pisul » 02 sty 2021, 12:06

Obrazek

hlasco pisze:Pisul, gdzie były wydeptane ścieżki dokładnie widać na screenach, które wkleiłeś. To co zaznaczyłeś na żółto/czerwono na 100% nie będzie realizowane bo po okresie dzierżawy ta części działki wróci do właściciela domu obok i ogrodzenie zostanie odbudowane tam gdzie pierwotnie było. Na srcreenie widać dokładnie gdzie kończy się rząd tujek i ogrodzenie skręca w lewo aż do samej ścieżki nad zalewem. Dziwi mnie to, że deweloper nie zrobił pięciu schodków i kawałka chodnika aby w 10 sekund można było dojść do ścieżki. A może jeszcze coś zrobi w tym zakresie? Czy mieszkańcy coś wiedzą na ten temat?

kangur pisze:Np. Jeśli działka pomiędzy "osiedlem" a ścieżką nie należy do dewelopera to w jaki sposób to on ma wykonać tam jakiekolwiek prace budowlane np. utwardzenie czy budowa chodnika czy ścieżki?

Geodetą nie jestem ale na upartego z 1,5m tam pustej przestrzeni zostaje między końcem tujek, prywatnym ogrodzeniem a drogą osiedlową?

Obrazek

Na upartego spokojnie zmieściłaby się tam ścieżka rowerowa/chodnik łączący przystanek MPK z drogą rowerową biegnącą w stronę zapory.

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: Arrival » 02 sty 2021, 21:37

JanuszBiznesu pisze:Pytanie nie bylo glupie.Chodzi mi ogolnie o przedzial cenowy, dla takich mieszkan w takiej lokalizacji.
Standard wykonczenia bedzie przyzwoity.

Było głupie bo dalej nic nie powiedziałeś :).
Mam znajomych wynajmujących w inwestycji obok bliżej Powstańców Warszawy. Mieszkania niewiele większe niż Twoje (bliżej 40m2). Obydwoje twierdzą, że mają "dobry standard". Jeden płaci 900 zł +media i ma dodatkowo miejsce postojowe w cenie w garażu podziemnym. Drugi płaci 2200 zł +media.

Stąd była moja odpowiedź o 800 zł. Może 800 zł to będzie za dużo, a być może za 2500 zł znajdziesz wielu chętnych. Nie wiemy tego bo nie wiemy nic o Twoim mieszkaniu.
Awatar użytkownika
Arrival
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 16 lis 2014, 13:59

Postautor: mona » 03 sty 2021, 9:22

Napewno dzisiaj nie ma dobrej odpowiedzi w kwestii ceny za wynajem mieszkania. Czas jest jaki jest. Myślę ,że gdy sytuacja się ustabilizuje możesz liczyc na odstępne za samo mieszkanie w granicach 1200-1300. Oczywiście możesz wystawić cęne wyższa, czasami zdarza się ją uzyskać, są różni klienci.
mona
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 lis 2019, 18:51

Postautor: Filantrop » 05 sty 2021, 7:11

Ponoć do odbioru kluczy preferowany jest zawsze i wyłącznie ostatni piątek miesiąca.
Wątpliwa zachęta zważywszy na .niemal natychmiastowe naliczanie oplat i czynszów.
Apklan udostępnia mieszkania na poczatku miesiaca co pozwala na wstepną logistykę bez przymusowych kosztów.
Chyba nie warto odbierać kluczy przez nadejściem mroźnej " bestii ze wschodu"
Filantrop
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 09 maja 2017, 5:18

Postautor: kangur » 05 sty 2021, 18:25

Jeśli chodzi o dojście do ścieżki to szybko wydeptane będą dwie. Jedna wg koncepcji pisula a druga za placem zabaw. Ja bym się martwił raczej tym, że na środku, na parkingu z matą przerostową szybko nic nie urośnie i wysiadać się będzie w błocie. Dziś jeszcze nikt nie mieszka, a zaparkować ciężko na terenie.
Załączniki
Beznazwy-3.jpg
Beznazwy-3.jpg (374.55 KiB) Przeglądany 2872 razy
Beznazwy-2.jpg
Beznazwy-2.jpg (410.64 KiB) Przeglądany 2872 razy
Beznazwy-1.jpg
Beznazwy-1.jpg (478.35 KiB) Przeglądany 2872 razy
kangur
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 01 paź 2020, 23:08

Postautor: swiety » 05 sty 2021, 18:38

Przepraszam ale o co chodzi z tym chodnikiem i miejscami dla inwalidów? ” ??? Przecież to jakieś jaja ?
Załączniki
B9D5C6C0-FDFD-4A70-9114-18769D76190C.png
B9D5C6C0-FDFD-4A70-9114-18769D76190C.png (6.44 MiB) Przeglądany 2866 razy
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: kangur » 05 sty 2021, 19:02

Chodzi chyba o to, żeby rodzice z dziećmi w wózkach, czy ludzie z rowerami nie mogli wyjść z klatki i w ogóle nie wyjść z domu ;)
kangur
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: chioza » 05 sty 2021, 20:57

Czy deweloper zakończył już prace na inwestycji? Jeżeli nie jak to się ma do rachunków za części wspólne jeżeli nastąpi odbiór? Czy odebrał już ktoś swoje mieszkanie?
chioza
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 kwie 2020, 10:07

Postautor: kangur » 05 sty 2021, 22:02

Z tego co wiem kilka mieszkań jest już odebranych, ale czy nastąpiło już przeniesienie własności to nie wiem. W ostatnich dwóch tygodniach wieczorami między 16 a 19 kilka razy przejeżdżałem i widziałem ekipy wykończeniowe w mieszkaniach, czyli już ktoś działa. Zresztą w ostatnich dwóch dniach parking w ciągu dnia jest pełen i widać ekipy i samochody różnych firm wykończeniowych więc na pewno ludzie poodbierali mieszkania. Jeśli chodzi o roboty to pracownicy dewelopera wykonują jeszcze drobne prace, najczęściej związane z regulacją logoterm i c.o., wentylacja jest jeszcze nie uruchomiona, ale to już w gestii zarządcy jest jej uruchomienie.
Budynek jest już odebrany przez nadzór więc roboty budowlane się zakończyły, ewentualnie jak piszę drobne roboty instalacyjne, komuś coś łatają, poprawiają kąty czy płaszczyzny ścian itp. Do takich robót jest jeszcze prąd budowlany więc nie widzę problemu.
kangur
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: swiety » 05 sty 2021, 22:15

Tez zauważyłem sporo ekip pracujących przy wykończeniu mieszkań. Myśle, że można przenosić do zrealizowanych.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane