[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: Szymon wawa » 18 mar 2016, 14:29

Mam pytanie do forumowiczow.Czy dostajecie jakiekolwiek potwierdzenie ,ze wasza wplata transzy zostala zaksiegowana przez dewelopera? I naprzyklad do tego jeszcze Ile zistalo do zaplacenia ? Z gory Dziekuje za odpowuedzi.
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

Postautor: icetruck » 18 mar 2016, 15:33

nic nie dostałem
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: MrJones » 18 mar 2016, 17:39

ja również nie.

FYI:
projekt uchwały
http://bip.erzeszow.pl/file/65020/7.pdf
MrJones
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 06 sty 2016, 10:38

Postautor: vicomte » 19 mar 2016, 11:16

janek pisze:Nie wierzę, że ktoś mógłby nawet myśleć o wybudowaniu w tym miejscu kolejnego obiektu handlowego. To już zaczyna być zabawne. Jeśli powstanie tam kolejny hipermarket to współczuję świeżym mieszkańcom osiedla...

Możesz nie wierzyć, ale władze miasta uważają, że społecznie i ekonomicznie uzasadniona jest koncepcja "centrotwórcza" tych okolic. W rozumieniu władz miasta przekłada się to na zgodę na budowę wysokościowców i marketów. Zaczynamy być z tego znani w Polsce, dobrze to, czy źle- opinii tyle, ile ludzi. I nie ma czego współczuć- info, że będą markety od strony Powstańców i Granicznej było dostępne ogólnie już dawno i nie rób wrażenia, że to wymagająca współczucia niespodzianka jakaś- każdy potencjalny kupujący miał dostęp do tej informacji.
Szymon wawa pisze:Mam pytanie do forumowiczow.Czy dostajecie jakiekolwiek potwierdzenie ,ze wasza wplata transzy zostala zaksiegowana przez dewelopera? I naprzyklad do tego jeszcze Ile zistalo do zaplacenia ? Z gory Dziekuje za odpowuedzi.

Twoje wpłaty księguje bank, który prowadzi rachunek powierniczy dla dewelopera (coś w rodzaju escrow). Banki z reguły nie informują, że dostały przelew, częściej wysyłają monit, że go nie dostały :) Jeśli nie wiesz, ile Ci zostało do spłacenia- popatrz do harmonogramu spłat, który dostałeś dołączony do umowy. Deweloper nie śledzi przelewów, czuwa, by wykonawca budował zgodnie z planem, bo wtedy rzeczoznawca wynajęty przez bank daje zielone światło do wypłaty kolejnej transzy pieniędzy klientów dewelopera.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: pisul » 19 mar 2016, 19:12

Cz. 1z3

W środku osiedla między nowymi budynkami pojawiły sie już chodniki, podsypka z kruszywa, geowłuknina i ziemia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: pisul » 19 mar 2016, 19:16

Cz. 2z3:

Przed wejściem do 1 etapu chromoniklowe poręcze przy wejściach i w niektórych oknach rolety zewnętrzne:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Postautor: pisul » 19 mar 2016, 19:23

Cz. 3z3

Do ul. Nowowiejskiej robią profesjonalną drogę z chodnikiem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Postautor: etka2 » 20 mar 2016, 16:15

Mam kilka pytań...
Na wizualizacji jest dużo zieleni ,są tez drzewa.Jaka jest szansa na drzewa ,jeśli pod całym osiedlem jest beton?Czy przed budynkiem C są planowane jakieś drzewa na tym podwójnym parkingu?Pomiędzy np pasami postojowymi.Jeśli nie,widok z okien mocno nieciekawy.Duży podwójny parking i podwójna ulica.Co z tarasami?Jesli ktos np nie dokupi desek tarasowych ,to w jakim stanie bedzie oddany "taras"?Czy jesli ma być trawnik,to we własnym zakresie?Trawa raczej nie ma szans rosnąc jesli całosc jest zasłonieta balkonem tych samych rozmiarów co taras.Czy miedzy blokami G-H jest plac zabaw?Z jednych planów wynika ,ze tak,z innych że nie.
etka2
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 20 mar 2016, 15:59

Postautor: Tomek » 20 mar 2016, 17:13

Etka, otwórz przeglądarkę internetową, wpisz naszgaj.pl, sprawdź numer telefonu i dzwoń... Kto Ci tu ma na te pytania odpowedzieć? Chyba, że chcesz czytać czyjeś "tak mi się wydaje, słyszałem, myślę że..." od anonimów... A jak się dodzwonisz to wtedy Nam napisz! :)
Tomek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 18 sie 2015, 8:46

Postautor: flyRZE » 20 mar 2016, 17:32

Jeżeli garaz jest pod wszystkimi blokami i tymi wąskimi przestrzeniami pomiędzy to na pewno nad parkingiem nie będzie tradycyjnych dużych drzew, raczej trawnik, byliny. Drzewka moga posadzic w donicach.
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane