[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: BadB » 12 lut 2016, 11:38

Spróbuję rozwiązać tą dyskusję.
1. Czy ktoś na tym forum uważa, że te płytki są ładne? Czy ktoś uważa, że można je lepiej ocenić niż "tragicznie wyglądające" w miejscu gdzie płaci się nawet ponad 5300 zł za m2? (powyższe porównanie do Hartbexu jak najbardziej trafne i lepiej, aby Nasz Gaj wyciągnął wnioski w kolejnych dwóch etapach, bo nie będziecie mieć dobrej opinii na rynku, a według mnie byłoby szkoda gdyby takie mocne niedopatrzenia jak balkony i płytki na korytarzach popsuły inne atuty).
2. Czy ktoś na tym forum uważa, że z tego korytarza (chodzi o ściany) nie da się zrobić czegoś ładnego? Przecież na razie ściany są białe i teraz należy poczekać na efekty wykończenia, więc głupotą jest komentować same ściany.
BadB
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sie 2015, 20:37

Postautor: vicomte » 12 lut 2016, 11:54

nikanika pisze:I znów forum koncentruje się na krytyce/obronie developera.

Czy aby na pewno?
nikanika pisze:Vicomte- sam mi polecałeś tylko kontakt z developerem, a nie wyjaśnianie pewnych rzeczy na forum.
Forum jest po to, by wymieniać opinie.

Dalej Ci go polecam, własnie w ramach "wyjaśniania pewnych rzeczy na forum" czy "wymiany opinii" :)
nikanika pisze:Developer stara się być w dobrym kontakcie, to prawda, ale czy ten kontakt jest na pewno wzorowy, mogą się raczej wypowiedzieć przyszli mieszkańcy I etapu. Odnośnie II etapu ( vicomte) to dopiero początek tej współpracy.
W lutym mają być odbiory techniczne. Czekamy :). Na mieszkania i na wrażenia lokatorów.

Przecież nawet ja, jak dobrze zauważyłaś nie będący klientem I etapu, już dawno przyjąłem do wiadomości przekaz developera:
1.Przyjmujemy do wiadomości brak zgody klientów I etapu na propozycję realizacji balkonów.
2.Też się z nią nie zgadzamy.
3.Pracujemy wspólnie z wykonawcą nad wyjściem z sytuacji.
4.Powiadomimy, jak będziemy gotowi.
Ale OK, poddaję się. Skoro uważasz, że kontakt jest zły, to pewnie tak jest. Wygrałeś :)

Standard wykonania klatek to rzeszowska średnia budowlana. Czy jest ładna? Każdy może na to odpowiedzieć sobie sam. Nie jestem budowlańcem, ale mieszkałem już w wielu miejscach w Rzeszowie. Powiem tak: porównywanie do Hartbexu, to jak kopanie się z koniem. Harbex buduje dla siebie i ma - zapewne - ceny niedostępne dla większości rzeszowskich developerów. Koledzy byli łaskawi wrzucić klatkę wykonaną przez Hartbex dla Hartbexu :) Nawet niewprawne oko zauważy, że widzimy tam balustrady z nierdzewki czy płytki z kapinosem. Dla niezorientowanych- baaardzo drogie, płatne na sztuki! Nie dysponuje zdjęciami, ale jak ktoś ma- może mi pomoże i wrzuci wnętrza np. bloków przy starej Zajezdni przy ulicy Zabłocie (developer Wikana), które realizował też Harbex. Samemu będzie można zobaczyć różnicę. Wniosek: żaden developer, skazany na budowanie za pośrednictwem zewnętrznego wykonawcy (oczywiście chcący zarobić) nie dotrzyma kroku Hartbexowi, to znaczy nie zbuduje takiego standardu za podobne pieniądze. Dla jasności- nie bronie tutaj, ani nie atakuje nikogo. Tak po prostu jest.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2016, 12:31 przez vicomte, łącznie zmieniany 1 raz
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: nikanika » 12 lut 2016, 12:22

Do vicomte- a gdzie napisalismy, że kontakt jest zły?? Napisaliśmy, że taki wzorowy to nie jest.
Jestem pod wrażeniem, że tak zachwalasz developera, skoro jesteś dopiero na początku współpracy z nim.
To Ty zareagowałeś nader nerwowo, gdy po raz kolejny napisaliśmy o barierkach na balkonach. Ale- te balkony dotyczą nas- klientów I etapu. Nas nie interesują, jak będą wyglądać balkony II i III etapu. My zapłaciliśmy sporą kasę za I etap. Obiecywano nam w folderach i rozmowach piękne, eleganckie osiedle. Może jeszcze coś z tego wyjdzie, ale na razie pierwsze dwa bloki- dość przeciętne.
I nie zachęcaj nas aż tak do kontaktu z developerem- ten kontakt też jest.
nikanika
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2015, 23:21

Postautor: vicomte » 12 lut 2016, 12:35

nikanika pisze: To Ty zareagowałeś nader nerwowo, gdy po raz kolejny napisaliśmy o barierkach na balkonach.

Gwarantuje Ci, że nie tylko ja miałem dość słuchania o barierkach :)

Cieszę się, że masz kontakt z developerem :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: pixeolo » 12 lut 2016, 13:01

milypan pisze:Na fb wrzucili kilka zdjęć - zdjęcie korytarza wygląda bardzo biednie, niczym ze szklanych tarasów. Na podłodze najtańsze płytki - takie często daje się w piwnicach a nie na klatce. Zewnątrz miejscami wygląda to trochę lepiej, troszkę kamienia reszta bez rewelacji, luksusu w tym nie ma.

Obrazek

Podpis pod tym zdjęciem informuje, po pierwszych "wprowadzkach" pojawi się jeszcze tapeta, zatem nie jest to finalny efekt.
pixeolo
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 10 lip 2014, 17:00

Postautor: pisul » 13 lut 2016, 19:09

Budynki C i G już z kolejnym piętrem w trakcie budowy, budynek H już ze stropem/balkonami. Pierwsze zbrojenia ścian parteru budynku D
3 Etapu!
Obrazek
Budynek C:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Budynek H:

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: pisul » 13 lut 2016, 19:13

Budynek D 3 Etap, pierwsze zbrojenie ścian parteru:

Obrazek

Obrazek

Budynek G:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: rafik » 14 lut 2016, 14:38

pisul pisze:Przy piewszym etapie chodniczki i schodki robią:
(...)
Obrazek
(...)

Tylko po co tam ta biała skrzynka elektryczna?Mała rzecz a szpeci.Mogli pomyśleć i "wkomponować" ją w murek.

Obrazek
rafik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 04 sie 2014, 14:32

Postautor: django » 14 lut 2016, 14:45

Albo schowac po lewej za rogiem
django
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lip 2014, 19:38

Postautor: gajowa » 15 lut 2016, 20:39

mam pytanie Drodzy Forumowicze odnośnie tych zmian w II etapie, dostałam wiadomość, że jeśli chodzi o ściany działowe to bloczki multigips zostaną zastąpione na bloczki silikatowe gr 8 cm, czy ktos kto sie zna na tym moze podpowiedziec czy to zmiana na lepsze czy niekoniecznie?
gajowa
Świeżak

Na forum od: 06 lis 2015, 15:31

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane