Na początku byłem przeciwny zabudowie w tym miejscu, ale może nie będzie tak źle. Powodzenia dla przyszłych mieszkańców w jazdą samochodem w godzinach porannych i po południowych.
Pieczarkowy pisze:Powodzenia dla przyszłych mieszkańców w jazdą samochodem w godzinach porannych i po południowych.
Niby dlaczego zyczysz to mieszkanca ? Kazdy kto bedzie przejezdzac tym skrzyzowaniem bedzie miec takasama sytuacje , chyba nie myslisz ze w korku beda stac tylko mieszkancy a reszta bedzie sobie jechac ?
A no to spoko, jeśli inni będą odczuwali problemy mieszkańców na własnej skórze to faktycznie nie ma problemu Chodzi o to, że sytuacja nie jest dobra już w tym momencie a po wybudowaniu bloków znacznie się może pogorszyć. Dodatkowo, wyjazd z osiedla będzie od ulicy Hetmańskiej, która de facto jest ulicą podrzędną, co akurat w przypadku mieszkańców będzie utrudniać sprawę (względem osób przejeżdżających jedynie to skrzyżowanie).
Idac Twoim tokiem rozumowania to mozna tez stwierdzic ze to inni mieszkancy rzeszowa beda problemem dla mieszkancow tego osiedla bo beda im uniemozliwiac wyjazd , nie mozna obarczac mieszkancow BP wina za to ze powstana jeszcze wieksze korki a tych co planujac inwestycje nie mysleli o tym , mam nadzieje ze skrzyzowanie zostanie przebudowane , mam nadzieje ze wkoncu powstanie obwodnica ktora przeniesie ruch samochodowy na obrzeza miasta a nie przez srodek miasta jak jest teraz .
Ostatnio zmieniony 25 maja 2018, 20:23 przez rysiek99, łącznie zmieniany 1 raz
Ja jestem tego samego zdania - oddanie do użytku mieszkań w tej inwestycji zablokuje w godzinach szczytowych ruch na tym skrzyżowaniu. Pisałem o tym ostatnio u siebie na blogu - ul. Powstańców to jedna z najbardziej ruchliwych ulic która już teraz mega się korkuje. Ul. Hetmańska (od strony stadionu i Lidla) w godzinach szczytowych korkuje się od wysokości Zespołu Szkół Mechanicznych. Z drugiej strony (czyli wjazdu na Osiedle) znajduje się kampus największej rzeszowskiej korporacji - Pratt & Whitney (dawne WSK Rzeszów) gdzie pracuje ponad 3,5 tysiąca pracowników. Zakładając, że co najmniej 50% z nich pracuje na I zmianie to przekłada się to na kilka set samochodów w godzinach szczytu, którzy w większości korzystają z wyjazdu właśnie przez Hetmańską.
W blokach Bulwary Park z racji bliskiej odległości do Politechniki Rzeszowskiej wiele osób zakupiło mieszkanie z przeznaczeniem na wynajem - co daje co najmniej 2 auta na mieszkanie, a czasami i więcej. Czyli kolejne kilkaset aut.
Generalnie ciekaw jestem jak komunikacyjnie wyglądać będzie to skrzyżowanie... (a korzystam z niego codziennie w godzinach szczytu i już teraz jest nieciekawie...)
www.NieruchomosciWRzeszowie.pl - Prowadzę portal o rzeszowskich inwestycjach!