pisul pisze:Jeśli kupujesz mieszkanie tylko ściany zewnętrzne są nośne i nie możesz ich zmieniać. Ściany działowe możesz dowolnie zmieniać. Norma w Warszawie że po kupnie deweloper podstawia przez jakiś tam czas kontenery a firmy wykończeniowe zmieniają układ ścian wedle pomysłu projektanta lub właściciela lokalu czytaj burzą i stawiają inaczej.
Nie wiem jak tu jest i czy nie można wcześniej pertraktować ustawienie ścian nim te jeszcze nie postawione. Warto wysłać email do dewelopera i spytać.
kamyk pisze:Czy w 3 etapie, wielkość pokoi będzie taka sama/ bardzo podobna jak w 2 etapie ? chodzi mi o to czy dalej będziecie skupiać się na tym, ze salon ma być największy, a pokoje małe 8m2 ? aż dziwie się, że tylu osobom to pasuje. no chyba, że w tych mniejszych pokojach mieszkają dzieci i nie mają dużo do powiedzenia przy kupnie mieszkania, a duży pokój mają rodzice to są zadowoleni. a salon jest duży to zawsze można pochwalić się przed odwiedzającymi.
kamyk pisze:nie chodzi o pokoje dla dzieci. dzieci nie ma i nie będzie. chciałabym 2 pokoje około 12m2 i jeden mniejszy 8m2. metraż który mnie interesuje czyli 71m2 to salon jest łączony z kuchnią i ma ponad 26m2. nie wiem co ludzie robią w salonach, że jest zapotrzebowanie na takie duże. obecnie w domu mam salon i najmniej czasu w nim spędzam. nie wspominając, że w nasz gaj w tym metrażu salon jest łączony z kuchnią, więc co to za przyjemność siedzenia w salonie w którym obiad czuć. telewizji też nie mam i nie oglądam. no ale widocznie jest mniej osób takich co ja i dlatego tak projektują. duże balkony/tarasy są dużym plusem w nasz gaj. to przyciąga. największy minus to nawet nie metraż, ale brak bidetu w łazience. przeglądałam wszystkie posty w tym dziale i znalazłam tylko jednego wykonawce gdzie bidety są uwzględnione. ciekawe czy ten co wykupił 2 pietra za miliony monet czy on też będzie bez bidetu.
kamyk pisze:jak już to spadłaś. nie wiem dlaczego wszyscy myślą, że jestem facetem jak piszę w rodzaju żeńskim.
Wróć do Inwestycje zrealizowane
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości