[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: flyRZE » 22 wrz 2015, 15:43

W pierwszej koncepcji część balkonów ze szkła, a w nowej wersji już szkła brak.
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: klamar1214 » 22 wrz 2015, 20:47

Te wieżowce to jakoś tak nie za blisko siebie?czy to wzrok mi siada :D pewnie minimum
klamar1214
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 16 lut 2015, 21:53

Postautor: kamyk » 25 wrz 2015, 18:23

widzę, że udzielacie się na forum to mam do Was pytanie. czy w 3 etapie, wielkość pokoi będzie taka sama/ bardzo podobna jak w 2 etapie ? chodzi mi o to czy dalej będziecie skupiać się na tym, ze salon ma być największy, a pokoje małe 8m2 ? aż dziwie się, że tylu osobom to pasuje. no chyba, że w tych mniejszych pokojach mieszkają dzieci i nie mają dużo do powiedzenia przy kupnie mieszkania, a duży pokój mają rodzice to są zadowoleni. a salon jest duży to zawsze można pochwalić się przed odwiedzającymi.
kamyk
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 21 wrz 2015, 15:58

Postautor: swiety » 25 wrz 2015, 21:41

pisul pisze:Jeśli kupujesz mieszkanie tylko ściany zewnętrzne są nośne i nie możesz ich zmieniać. Ściany działowe możesz dowolnie zmieniać. Norma w Warszawie że po kupnie deweloper podstawia przez jakiś tam czas kontenery a firmy wykończeniowe zmieniają układ ścian wedle pomysłu projektanta lub właściciela lokalu czytaj burzą i stawiają inaczej.
Nie wiem jak tu jest i czy nie można wcześniej pertraktować ustawienie ścian nim te jeszcze nie postawione. Warto wysłać email do dewelopera i spytać.

^^ W tym co piszesz nie ma nic nadzwyczajnego. Wszędzie można zmieniać układ ścian wewnętrznym na ile to możliwe, bo nie wszystkie ściany działowe w mieszkaniu można zmienić/usunąć i nie trzeba nic burzyć tylko takie sprawy uzgadnia się wcześniej. W przypadku Naszego Gaju z pewnością też tak jest.

kamyk pisze:Czy w 3 etapie, wielkość pokoi będzie taka sama/ bardzo podobna jak w 2 etapie ? chodzi mi o to czy dalej będziecie skupiać się na tym, ze salon ma być największy, a pokoje małe 8m2 ? aż dziwie się, że tylu osobom to pasuje. no chyba, że w tych mniejszych pokojach mieszkają dzieci i nie mają dużo do powiedzenia przy kupnie mieszkania, a duży pokój mają rodzice to są zadowoleni. a salon jest duży to zawsze można pochwalić się przed odwiedzającymi.

A jakie chciałbyś te pokoje dla dzieci i salon? Pokoje 15m2 a salon 10? Taka konfiguracja to norma - pokój 9-10m2 to dla dziecka nie jest jakaś tragedia.

Akurat Nasz Gaj ma bardzo dobre i racjonalne plany tych mieszkań - dodatkowy plus duże balkony/tarasy.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: kamyk » 26 wrz 2015, 20:11

nie chodzi o pokoje dla dzieci. dzieci nie ma i nie będzie. chciałabym 2 pokoje około 12m2 i jeden mniejszy 8m2. metraż który mnie interesuje czyli 71m2 to salon jest łączony z kuchnią i ma ponad 26m2. nie wiem co ludzie robią w salonach, że jest zapotrzebowanie na takie duże. obecnie w domu mam salon i najmniej czasu w nim spędzam. nie wspominając, że w nasz gaj w tym metrażu salon jest łączony z kuchnią, więc co to za przyjemność siedzenia w salonie w którym obiad czuć. telewizji też nie mam i nie oglądam. no ale widocznie jest mniej osób takich co ja i dlatego tak projektują. duże balkony/tarasy są dużym plusem w nasz gaj. to przyciąga. największy minus to nawet nie metraż, ale brak bidetu w łazience. przeglądałam wszystkie posty w tym dziale i znalazłam tylko jednego wykonawce gdzie bidety są uwzględnione. ciekawe czy ten co wykupił 2 pietra za miliony monet czy on też będzie bez bidetu.
kamyk
Początkujący
Początkujący

Postautor: icetruck » 26 wrz 2015, 21:26

kamyk pisze:nie chodzi o pokoje dla dzieci. dzieci nie ma i nie będzie. chciałabym 2 pokoje około 12m2 i jeden mniejszy 8m2. metraż który mnie interesuje czyli 71m2 to salon jest łączony z kuchnią i ma ponad 26m2. nie wiem co ludzie robią w salonach, że jest zapotrzebowanie na takie duże. obecnie w domu mam salon i najmniej czasu w nim spędzam. nie wspominając, że w nasz gaj w tym metrażu salon jest łączony z kuchnią, więc co to za przyjemność siedzenia w salonie w którym obiad czuć. telewizji też nie mam i nie oglądam. no ale widocznie jest mniej osób takich co ja i dlatego tak projektują. duże balkony/tarasy są dużym plusem w nasz gaj. to przyciąga. największy minus to nawet nie metraż, ale brak bidetu w łazience. przeglądałam wszystkie posty w tym dziale i znalazłam tylko jednego wykonawce gdzie bidety są uwzględnione. ciekawe czy ten co wykupił 2 pietra za miliony monet czy on też będzie bez bidetu.

nie obraź się, ale mam wrażenie że spadłeś z kosmosu
salon robi się duży, bo kiedy przyjdzie np. 6 gości to gdzieś ich trzeba posadzić, nie zrobisz tego w 10m pokoju, dzięki połączeniu w kuchnią masz parę metrów "gratis" w jedną lub drugą stronę - w zależności od potrzeby, do tego tak duża przestrzeń lepiej działa na psychikę niż 10 klitek
ścianki działowe możesz sobie dowolnie zmienić, wystarczy kontakt z deweloperem, można przewrócić całe mieszkanie do góry nogami, poza ścianami nośnymi i przyłączami mediów które muszą zostać w projektowanym miejscu, możesz nawymyślać sobie takie podziały na pokoje jak chcesz, możesz nawet sobie zrobić kawalerkę - 50m pokój + 10m kuchnia + 10m łazienka
kolejna rzecz brak bidetu... przecież to ty urządzasz łazienkę/toaletę! jak będziesz chciał to sobie wstawisz bidet
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: kamyk » 26 wrz 2015, 23:52

jak już to spadłaś. nie wiem dlaczego wszyscy myślą, że jestem facetem jak piszę w rodzaju żeńskim. co do zmiany całego mieszkania to są dodatkowe duże koszty. co innego jak w domu jest 1 czy 2 facetów i trochę się znają, trochę pomogą przy robocie. tylko, że do tego bidetu trzeba mieć rury poprowadzone, więc to nie jest tak hop siup. albo trzeba spróbować się dogadać z deweloperem czy kimś tam i liczyć na ich łaskę i dopłatę albo rozwalać ściany i bawić się w doprowadzanie.
kamyk
Początkujący
Początkujący

Postautor: pisul » 27 wrz 2015, 0:43

Przecież są bidetomuszle. https://aquapurit.pl/

Inne tańsze rozwiązanie to standardowa muszla klozetowa z samą deską z funkcją bidetu - https://www.facebook.com/deska.bidetowa

Montaż do standardowej instalacji jaka już jest w łazience. Ale są też inne że potrzeba obok gniazdka prądu lub podejścia ciepłej wody. Zamiast kupować do małej łazienki muszle i bidet to nie lepiej kupić coś podobnego?
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: letowniak » 27 wrz 2015, 1:25

kamyk pisze:jak już to spadłaś. nie wiem dlaczego wszyscy myślą, że jestem facetem jak piszę w rodzaju żeńskim.

hahah :) uroki forum budowlanego, 99% facetów. O metraż i konfiguracje mieszkań możesz zapytać u źródła, developer się tu czasem udziela wiec możesz mu na pw napisac, lub na fb Nasz Gaj napisz.
Hardkloc - developer oferujący mieszkania w najwyższej jakości klocach
letowniak
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 lip 2014, 1:55

Postautor: pisul » 27 wrz 2015, 17:50

Palownica już skończyła prace. Początki wywózki ziemi. Pewnie z 2 tygodnie potrwa z pod 3 budynków? Tam gdzie wykop już zabezpieczenie przed wpadnięciem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane