Co do prośby wypowiedzenia się na temat mieszkania w CT.
Co na pewno można powiedzieć o tych mieszkaniach to cechują się podwyższonym standardem choć cudów to tu nie ma

Największym atutem tej inwestycji jest lokalizacja (dla tych co lubią życie w mieście) i nietypowa jak na rzeszowski rynek szklana elewacja - widoki w mieszkaniach nawet na najniższych piętrach dodają mieszkaniu to coś czego nie znajdziemy w innych mieszkaniach. Mieszkania są dzięki temu bardzo jasne ,niezależnie od nasłonecznienia. Bardzo fajny efekt jest nocą. Oczywiście są i minusy szklanej elewacji - jak można się domyślić latem można mieć darmową saunę. Szczególnie narzekać mogą Ci z góry, gdzie słońce bezpośrednio nagrzewa mieszkanie. Ratunkiem na to jest klimatyzacja, w gorące dni praktycznie cały czas musiała chodzić, przynajmniej na najniższych obrotach. Pomyłką kompletną jest brak jakiegokolwiek otwarcia okien w niektórych mieszkaniach/ pomieszczeniach. Najgorsza sytuacja jest w mieszkaniach od strony południowej, gdzie jedynie jedno okno jest uchylane na zaledwie 10 cm (jak można zauważyć rolety w lecie są praktycznie cały czas zasłonięte) i mieszkania od północnej, gdzie w jednym pomieszczeniu nie ma otwieranych okien. Z jakiego powodu tak zrobiono to nie jest mi wiadomo. Czy w celu oszczędności czy wymagań projektowych, tego nie powiem. W standardzie jest wentylacja z odzyskiem ciepła, logotermy, grzejniki podłogowe - sterowane bezprzewodowo, brak ogrzewania podłogowego w łazience i kuchni, wideodomofony. Obiekt monitorowany z 24h ochroną i codziennym sprzątaniem.
Standard mieszkań zgodny z umowami, wykonanie myślę, że na b.dobrym poziomie. Na plus wysokość mieszkania około 265 cm od posadzki do stropu. Klatki wykonane z kamienia naturalnego - granitu. Moim zdaniem wiele do życzenia pozostaje hol - jak na taką inwestycje to wykonany bardzo skromnie, świeci pustką i trochę tandetą. Także CT-Z oprócz wysyłaniem rachunków to nie wiem czy czymś się zajmuje, bo nie widać w żaden sposób jego aktywności zarządcy. Nawet na święta w holu nie umieszczono choinki, tylko marny stoik z dwoma bombkami i świeczką i to po upomnieniu ochrony, której masa ludzi pytała się gdzie choinka. (Miłym prezentem by było gdyby zarządca, deweloper nawet z własnych funduszy zakupił taką choinkę z życzeniami dla mieszkańców, w końcu jest to jedna z bardziej prestiżowych lokalizacji w mieście i oczekują troszkę więcej niż u innych. Przez budynek przewijają się dość często wpływowi ludzie, więc i tu mogliby znaleźć przyszłych klientów). Hol powinien przyciągać uwagę, zachęcać do kupna mieszkań w przyszłych budynkach, ale chyba deweloperowi nie zależy na dobrym wizerunku, bo pewnie uważa, że i tak wszystko sprzeda. Ale niewielkim kosztem mógłby sobie polepszyć opinię.
Okolicy nie ma co na ten moment oceniać, gdyż jak widać trwają roboty przy kolejnym budynku i powoli zaczynają sprzątać teren. Mam nadzieję, że postarają się i wykończą teren obiektami małej architektury na przynajmniej podobnym poziomie co Hartbex (za wyjątkiem tamtego "wspaniałego" placu zabaw).
Jak widać deweloperowi nie idzie budowa pełną para, ale mam nadzieję że wszystko zostanie skończone i teren nabierze uroku, a nie będzie świecił pustką. Opóźnienia w pierwszym budynku były dość spore z wiadomych powodów.
Potwierdzam informację, że w piwnicy jest przygotowane przejście do parkingu, który ma powstać w kolejnym etapie.
Podsumowując mieszka się bardzo fajnie. Lokalizacja najlepsza w mieście. Ryneczek blisko ;] Mieszkania na pewno dla osób młodych. Dużo lokali w tym budynku patrząc po wcześniejszych ogłoszeniach zostało zakupionych pod wynajem.
Jeśli chcecie jeszcze uzyskać jakieś informacje to piszcie pytania to postaram się na nie odpowiedzieć.