[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: vicomte » 06 lip 2017, 18:14

UWAGA- podaje regulamin skarg i zazalen na inwestycje.

Gdy pojawia sie potrzeba skargi- formujemy ja na pismie do dewelopera. Pisemne skargi klientow NG beda rozpatrywane jako pierwsze, skargi i narzekania przyszlych, niedoszlych, bylych itp. klientow oraz takich, ktorzy tylko maja misje albo po prostu lubia narzekac albo robia to dla dobra innych, beda rozpatrywane w nastepnej kolejnosci.

Gdy taka forma nie poskutkuje - d o p i e r o wtedy piszemy na forum.

Gdy i to nie pomoze- sciagamy ekipe "TVN Uwaga".

Na koncu zawiadamiamy Policje. W dniu dzisiejszym istniala mozliwosc zawiadomienia na brakorobkach Donalda Trumpa- niestety wyjechal.

Usterek najlepiej wypatrywac na etapie budowy (obrazek ponizej), nie nalezy czekac do jej konca- bo wtedy moze byc za pozno :)

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: złomek » 06 lip 2017, 18:32

Nie chcę nikogo bronić, ale byłem parę razy w różnych porach roku w garażach obu budynków I-go etapu i jakiejś tragedii dużej nie widziałem z wilgocią. Jedyne co się rzuciło w oczy to zdecydowanie za krótka kratka odprowadzająca wodę - powinna iść przez całą długość, bo w okresie zimowym rzeczywiście jakieś tam kałuże pod autami były...
złomek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 07 maja 2017, 12:10

Postautor: emi » 06 lip 2017, 19:37

Ziomek to proponuje wizyte u okulisty
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: pisul » 06 lip 2017, 20:35

Nie dajcie się podpuszczać ludziom którzy niepotrzebnie sieją defetyzm i wyolbrzymiają wydumane problemy. Przy tak dużych obiektach nie da się je skończyć i nakryć dachem w jeden ciepły suchy sezon wiosna-jesień. Technicznie niemożliwe. Budynki w tej ilości to już nie kilka miesięcy prac ale kilkanaście. Normalne że przez jesień, zimę, wiosnę leje i pada śnieg do środka. Przy tak dużym wspólnym parkingu i takiej wielkości inwestycji nie da się go zabezpieczyć przed opadami. Niestety taki mamy klimat. Tak na dobrą sprawę niedawno dopiero zakładali wyloty kominów których kształt też się oczywiście nie podobał.

Skończą prace, budynek doschnie i wszyscy będą cieszyć się mieszkaniami. Gdzie wtedy będą krytycy?
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: giver » 07 lip 2017, 9:57

Od czasu odebrania mieszkania zgłaszałem dwie różne usterki, jedna u podwykonawcy, druga u generalnego wykonawcy. Reakcja w obu przypadkach była tego samego dnia. Nie, to nie jest reklama/obrona dewelopera, ale zachęta to oficjalnego zgłaszania usterek.
giver
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 10 paź 2015, 12:41

Postautor: bezczas » 07 lip 2017, 11:05

pisul fajnie piszesz o sprawach technicznych. Mam do ciebie pytanie - czy ty w ogóle znasz się na budownictwie? Taki mamy klimat? No błagam.
Coś się komuś nie podoba to pisze, innemu się podoba to też napisze, rzecz gustu.
To forum ma służyć tylko wychwalaniu każdej inwestycji, naprawdę nie można napisać o żadnych błędach na budynku To zmień chłopie regulamin forum.
bezczas
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 26 kwie 2016, 8:37

Postautor: adek01 » 07 lip 2017, 13:01

bezczas pisze:pisul fajnie piszesz o sprawach technicznych. Mam do ciebie pytanie - czy ty w ogóle znasz się na budownictwie? Taki mamy klimat? No błagam.
Coś się komuś nie podoba to pisze, innemu się podoba to też napisze, rzecz gustu.
To forum ma służyć tylko wychwalaniu każdej inwestycji, naprawdę nie można napisać o żadnych błędach na budynku To zmień chłopie regulamin forum.

I NIE TRZEBA BYC KLIENTEM NG zeby pisac :|
adek01
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 26 paź 2014, 20:36

Postautor: major » 07 lip 2017, 13:29

z tego co ja kojarze na takich budowach jak jest świeży beton to nawet lepiej jak jest jeszcze troche wody, żeby beton się lepiej utwardzał, powinno się nawet polewać dodatkowo wodą. Może dlatego tego na razie nie odprowadzają, ale pewnie później będą ludzie wjeżdżali samochodami to już tego nie będzie, po co zgłaszać skargi jak jeszcze się z tego nie korzysta
major
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 19 cze 2017, 10:42

Postautor: emi » 07 lip 2017, 13:54

dobrze to ciekawe co powiecie o wodzie w I etapie minąl rok a problem nie znika wręcz się pogłębia, i pisaliśmy nie jedno pismo i maile, i zdjęcia i do NG i wykonawcy i zarządcy dopiero zareagowali jak zaczelismy pisać na forum,
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: nikanika » 07 lip 2017, 21:24

Nie wiem, dlaczego niektórzy uważają, że usterki nie są najpierw zgłaszane do developera???
Usterki są zgłaszane od roku , więc to chyba wystarczający czas, żeby mieć dość?? I mieć prawo napisać na forum??
nikanika
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2015, 23:21

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane