[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: emi » 04 lip 2017, 23:18

Ludzie czy wy jestescie az tak naiwni? Developer wynaja rzeczoznawce tylko po to zeby zamknac wam buzie bo na pewno wszystko bedzie wedlug projektu i wogule super a po drugie ufanie ze zrobia cos po tym jak w pierwszym etapie nie widzieli przez ROK problemu jest conajmiej smieszne jedyna propozycja rozwiazania problemow jak do tej pory bylo odkupienie mieszkan na co wczoraj Pan C. zrobil mine karpia choc wsumie po wczorajszej rozmowie pare premii poszlo w zapomnienie.
Nikanika szkoda sobie strzepic jezyka musza sie przekonac zeby uwierzyc ze NG robi ich w balona a oni jeszcze im za to dziekuja
nadal uwazam ze NG jest nie rzetelne w tym co robia i obiecuja gruszki na wierzbie byleby tylko sprzedac i jak najwiecej zarobic a czlowiek sie dla nich nie liczy
Niestety kilku osobom doradzilam kupno mieszkan u tego developera czego teraz bardzo zaluje bo jest mi wstyd za zachowania NG i za to co sie dzieje np w garazach i wielu innych kwestiach
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: addicted » 05 lip 2017, 0:50

Niezależna ekspertyza, :idea: jest ona najlepszym rozwiązaniem do tej pory. Robimy zebranko, zbieranko € i gotowe. Ale drugi i trzeci etap, żeby byla moc!!!
addicted
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 08 paź 2016, 19:02

Postautor: wojtum1 » 05 lip 2017, 2:21

Witam wszystkich mieszkanców osiedla. Jest to mój pierwszy wpis (jestem dwuetapowcem) ale śledzę to forum od począ. Chciałbym wyrazic swoje zdanie na temat problemów z wilgotnością garaży i komórek 2 etapu .Myślę że musimy używać argumentów merytorycznych w ewentualnym sporze z Deweloperem dletego powołam się na wpis kolegi ziom 82 ze strony 214 naszego forum (dziękuję mu za pomiary wilgotnosci w garażach - że mu się chciało -takich sąsiadów potrzebujemy ;) )-z jego pomiarów wynika że wilgotnośc w garażach pod blokiem A B wynosi 55% przy tem. 22 stopnie a więc znacznie mniej niż w 2-gim etapie 77% - to przemawia za tym (jesli te pomiary są OK) że następuje spadek wilgotności i może Developer ma rację że potrzeba troche czasu na całkowite odparowanie wody -Tutaj pytanie do Emi (u mnie duży plus za zaangażowanie i odwagę wyrażania swojego zdania na forum) czy po opadach deszczu zaobserwowaliście zwiekszone występowanie wody w garażu - co potwierdzało by złą izolację ? jaki był otatni rok , czy pojawiały się kałuże na posadzkach.Myślę że jako mieszkańcy musimy trzymać się razem i pilnowac sytuacji w garażach bo po 5 ciu latach zostaniemy z problemem sami i sami zapłacimy za poprawę izolacji. Na razie mam nadzieję ze Developer ma rację i problemy z wilgotnoscią znikną po jakimś czasie -ale po jakim nikt nie chce powiedziec. Co do przepychanek ze zarządcą ośiedla to myślę , że z czasem sami mieszkańcy osiedla zdecydują i wybiorą im odpowiadajacego najbardziej (pozdrawiam też Vicomte -kawał dobrej reporterskiej roboty śledziłem twoje zdjecia z postępu prac na osiedlu- jestem z poza Rzeszowa ;) TRZYMAJMY SIE RAZEM SASIEDZI BEDZIE OK
wojtum1
Świeżak

Na forum od: 05 lip 2017, 1:10

Postautor: grizli » 05 lip 2017, 8:30

Zgadzam się z OloB i Addicted. W ewentualnym sporze z deweloperem będą liczyły się wyłącznie suche fakty (a może odpowiedniej byłoby napisać "mokre" :)). Deweloperowi można ufać lub nie, jednak spółka NG Development została powołana po to, by zarabiać pieniądze i wg mnie więcej dla nas nie zrobi, niż będzie to konieczne dla zachowania własnego wizerunku i utrzymania poziomu sprzedaży w nowych inwestycjach.

Za jakiś czas do wykańczających mieszkania w II etapie dołączą właściciele mieszkań z III etapu (m.in. ja :)), może garaże do tego czasu trochę wyschną, może nie, ale wydaje mi się, że tak samo jak mieszkańcy I etapu długo jeszcze nie będziemy do końca pewni, czy proces schnięcia przebiega prawidłowo, bo nie jesteśmy specjalistami. Zamówienie własnej ekspertyzy mogłoby nas uspokoić, że wszystko przebiega prawidłowo albo przygotować grunt pod rozmowy z deweloperem na temat usunięcia usterek na podstawie gwarancji.
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: bezczas » 05 lip 2017, 9:31

Może dorzucę jeszcze swoje dwa grosze do rozmowy. Mieszkam na Kwiatkowskiego Nad Zalewem. Też mieliśmy problemy z wilgocią w garażu podziemnym, ale nie takie jak w NG. U nas problem był na wiosnę w czasie roztopów i w ciągu roku podczas większych ulew. Ale i tak nigdy nie mieliśmy aż tyle wody co w NG. Developer w ramach gwarancji ściągnął całą kostkę brukową z patio nad parkingiem podziemnym, zrobił nową izolację i wykonał nowe przykrycie z betonu. Od tego momentu praktycznie nie ma problemu z wodą wdzierającą się do garażu.
bezczas
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 26 kwie 2016, 8:37

Postautor: vicomte » 05 lip 2017, 10:02

Nie, blagam- nie mowcie mi, ze czekaja nas czasy budowy izolacji wtornej na naszym osiedlu... Wyprowadzam sie przed wprowadzeniem :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: kubaf » 05 lip 2017, 10:06

vicomte pisze:Nie, blagam- nie mowcie mi, ze czekaja nas czasy budowy izolacji wtornej na naszym osiedlu... Wyprowadzam sie przed wprowadzeniem :)

vicomte, na jakim jestes etapie z swoim mieszkaniem, juz po odbiorze ? bo widziałem foto z kluczami, ale nie wstawiałeś zdjęc z wnętrza (o ile miałeś to w planie)
kubaf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 05 wrz 2014, 12:20

Postautor: vicomte » 05 lip 2017, 10:26

Kubaf - nie wstawialem, kogo moga zainteresowac gole sciany i posadzki? :D

Jesli pytasz o odbior- przeszedl bezproblemowo, do protokolu wpisalismy pare rzeczy, ktore zostaly poprawione/usuniete. Sciany i przegrody byly zawilgocone, ale moje zaniepokojenie odbierajacy mieszkanie dla mnie fachowiec (znany zreszta powszechnie w Rzeszowie) z higrometrem w reku podsumowal: " zwykly stan wczesnowiosenny -podeweloperski- obserwowac, powinno sie poprawiac" ; cokolwiek mial na mysli - w swojej powszechnie tu wykpiwanej ufnosci - uznalem, ze skoro mu place, nie robi mnie w balona :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: kubaf » 05 lip 2017, 10:33

vicomte pisze:Kubaf - nie wstawialem, kogo moga zainteresowac gole sciany i posadzki? :D

Jesli pytasz o odbior- przeszedl bezproblemowo, do protokolu wpisalismy pare rzeczy, ktore zostaly poprawione/usuniete. Sciany i przegrody byly zawilgocone, ale moje zaniepokojenie odbierajacy mieszkanie dla mnie fachowiec (znany zreszta powszechnie w Rzeszowie) z higrometrem w reku podsumowal: " zwykly stan wczesnowiosenny -podeweloperski- obserwowac, powinno sie poprawiac" ; cokolwiek mial na mysli - w swojej powszechnie tu wykpiwanej ufnosci - uznalem, ze skoro mu place, nie robi mnie w balona :)

chodziło mi raczej o zdjęcia problemowych miejsc. co do podejścia "płacę więc mnie nie oszukuje" to dobry z Ciebie klient :) ja swoje mieszkanie na osiedlu na północy Rzeszowa, odbierałem dwa lata temu w czerwcu i podczas pomiaru wilgotności podłogi pod deski, wynik wyszedł idealny, bo wykonawca brał na siebie odpowiedzialność gdyby czasem coś działo się z podłogą, więc dla mnie określenie "obserwować, powinno się poprawiać" troche dziwne, bardziej by do mnie przemawiało gdyby wykonawca który robi pomiar później kładł podłogę drewnianą/ płytki i brał za to odpowiedzialność
kubaf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 05 wrz 2014, 12:20

Postautor: vicomte » 05 lip 2017, 10:50

Kubaf- moze i moje podejscie bylo dziwne- ale slowa fachowca sie sprawdzily- sytuacja sie poprawila, takze przy pomocy wykonawcy- bo oczywiscie te zawilgocenie scian wpisalem do prookolu dla pewnosci- moze jestem mily i usmiechniety, ale to nie oznacza, ze moja mama miala tak calkiem glupie dzieci .

Jesli chodzi o suchosc podlogi- jestem wlasnie przy podejmowaniu decyzji- ale cokolwiek to bedzie- panele, kafle czy winyl - zabezpiecze sie najlepiej jak moge, rowniez w kwestii odpowiedzialnosci, ktore to kwestie reguluje kpc, chyba jeszcze z '64 o ile mnie pamiec nie myli.

Apropos wilgoc- dla zainteresowanych, wlasnie znalazem artykul znanego w kraju mykologa, z czym sie musi mierzyc projektant i wykonawca.

Na koncu jest zestawienie zagrozen hydrologicznych dla budynkow ---> http://www.ekspertbudowlany.pl/artykul/ ... oc?print=1
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane