autor: robal » 12 lut 2015, 12:40
Tak się składa, że jeszcze do niedawna mieszkałem w tych okolicach (widać moje okno na zdjęciach z postu pisula). Swoją drogą pisul budynki 4 i 8/9 piętrowe. Porównanie z Gdynią też kiepskie zdecydowana różnica w powierzchni i przestrzeni.
Myślę, że jakby to miało być 10-14 pięter to dużo mniej ludzi by krzyczało (bo zgodzę się, że jest grono takich którzy tylko krzyczą, że się im krzywda dzieje). Sam jestem budowania wysoko i nowocześnie ale niestety nie w tym miejscu. Chociaż w moim przypadku większy problem widzę nie tyle w wysokości a w ilości mieszkań, nowych aut i pochłoniętej powierzchni.
Poniżej kilka faktów które by się wiązały z taką budową:
- likwidacja boiska, jedynego na dość sporym osiedlu, najbliższe, jest przy SP12
- likwidacja placu zabaw, ok pewnie zrobią coś swojego, niedaleko jest też inny
- kłopoty komunikacyjne, gdzieś wyżej było, że wyjazdy mają być do Małopolskiej, co jest imho nie do wykonania i przeżycia, dodatkowo osiedle się już korkuje, m.in. przez ludzi jadących od Łańcuta chcących ominąć rondo
- miejsca parkingowe, zapraszam wieczorem, już teraz nie bardzo jest gdzie parkować, no chyba, że planują wybudować podziemne garaże na 300 aut.
Tak więc, imho w tym miejscu budować jak najbardziej ale coś na <150 mieszkań. A coś dużego i ładnego(!) owszem, ale w miejscu obecnych działek bliżej głównej drogi które nie mają żadnej wartości dla okolicy, a i problemów w/w by nie było.