[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: vicomte » 10 mar 2017, 18:49

Nie stwierdzilem natomiast wiekszego ruchu na drogach osiedlowych, niektorzy stwierdza pewnie, ze dlatego, iz poki trwa budowa, klienci Agaty beda bac sie tam parkowac. Moze :)

Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: Tomczasty » 10 mar 2017, 21:46

Co do min działkowiczów, to dla tych najbliżej sąsiadujących, dla tych w pobliżu Agaty kończy się właśnie sielskie życie, bo średnio w takich warunkach będzie się relaksować, tzn z blokowiskiem i centrum handlowym pod nosem. Pozostaje czekać aż kolejne części ogródków pójdą pod beton i "Gaj" stanie się takim tylko z nazwy.
Awatar użytkownika
Tomczasty
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 10 paź 2015, 13:30

Postautor: pisul » 10 mar 2017, 22:22

Tomczasty pisze:Co do min działkowiczów, to dla tych najbliżej sąsiadujących, dla tych w pobliżu Agaty kończy się właśnie sielskie życie, bo średnio w takich warunkach będzie się relaksować, tzn z blokowiskiem i centrum handlowym pod nosem. Pozostaje czekać aż kolejne części ogródków pójdą pod beton...

Ja patrzę na to trochę inaczej. Wiem od znajomej która ma tam działkę że płody rolne zwłaszcza starszej grupy użytkowników którzy dorabiają sobie do skromnej emerytury trafiają na bazarki rzeszowskie. Czy koniecznie chciałbyś kupić dziecku jedzenie z pod ulicy gdzie dziennie kilka tysięcy aut przejezdza? No i czy gdy działki warte miliony i każda inwestycja generuje miejsca pracy ekonomicznie pozwalać na dzierżawę w centrum miasta gdy to co uda się zebrać to tylko groszowe sprawy bo o wypoczynku już nie będzie mowy. Całe pozostałe ogródki działkowe powinny iść pod wysoką zabudowę a miasto powinno zadbać o wykup i nowe działki w Budziwoju, Białej, Bziance? Przenosić altanki i drzewa (przykład: http://www.rtdsystem.ogicom.pl/pl/przes ... drzew.html) i zasponsorować linię mpk do komfortowego dojazdu działkowiczom. Każdej ze stron by się to opłacało. I wilk i owca byłaby syta.
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: vicomte » 11 mar 2017, 0:04

Pisul - jak kupujesz marchewke, nigdy nie wiesz, czy nie wyrosla gdzies w okolicach czteropasmowki, nie warto sie stresowac. No, chyba, ze sa marchewki z certyfikatami ;)

Panowie - dura lex, sed lex - naszej dyskusji i tego watku forum prawdopodobnie by nie bylo, gdyby kiedys nie zainstalowano 18 ogrodkow dzialkowych na terenie prywatnym. Wywlaszczony skorzystal z pozytywnego klimatu reprywatyzacyjnego w naszym kraju, odzyskal tytul wlasnosci i sprzedal ziemie panu Cybulskiemu. A ten wybudowal, co wybudowal i chwala mu za to. Wszyscy, ktorym sie nie podoba - oczywiscie maja prawo do swych opinii - zawsze moga go zagiac i wybudowac gdzies ladniej i lepiej. Powodzenia zycze.

Przeciez naszym swiatem rzadzi kasa i polityka - nie jestem pewien tylko, w jakiej kolejnosci. I dzisiaj takie same miny, jak dzialkowcy maja tez zapewne wlasciciele pewnego duzego sklepu podobnej branzy calkiem niedaleko. Mimo ogromnej presji deweloperskiej- jesli inwestor (zarazem wlasciciel, naturalnie) ma jakies plany wobec gruntu to gmina nie musi stosowac sie do jego oczekiwan i uchwalac lub zmieniac miejscowego pzp zgodnie z jego oczekiwaniami. Niedowiarkom moge podeslac link z odpowiednia sentencja WSA w Olsztynie. Ergo: to gmina, a konkretnie Rada Miasta zadecydowala o takiej formie "betonowania" ogrodkow.

I tutaj zgodze sie z Pisulem. Czekam na cywilizowanie....yyyy... betonowanie na zachod od osiedla. Bo to, chociaz zielone, wcale nie jest ladne.

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: Tomczasty » 11 mar 2017, 11:16

:arrow: Pisul, święta racja, że z biegiem czasu istnienie ogródków działkowych w tym miejscu zaczęło mijać się z celem i grzechem byłoby nie wykorzystać tych terenów pod inwestycje handlowe/mieszkaniowe. Jedynie stwierdzam fakt, że w tym momencie kończy się dla tych ludzi sielskie życie, bo ja sobie nie wyobrażam, aby dalej prowadzić dotychczasową "działalność działkową" w obecnych warunkach.
Nie jestem pewien, czy całe ogródki powinny pójść tylko pod wysoką zabudowę, bo jakoś nie jest fanem blokowiska na blokowisku, a na Drabiniance jest teraz istny budowlany chaos - szeregówki, domki, chałupy i zaraz obok blok, albo dwa szumnie nazwane "osiedlem". Niemniej jednak, idea przeniesienia działek w dalsze rejony miasta i zorganizowanie transportu dla działkowiczów byłoby świetnym pomysłem. Szczególnie, że często dla ludzi starszych taka działka jest główną albo i jedyną pasją albo sposobem na odpoczynek.

:arrow: Vicomte, też się zgadzam, z tym, że surowe prawo, ale prawo, jak i z poszanowaniem prawa własności, czyli jej egzekwowania i swobodnego dysponowania nieruchomością. To jest kwestia bezsprzeczna.

I tutaj zgodze sie z Pisulem. Czekam na cywilizowanie....yyyy... betonowanie na zachod od osiedla. Bo to, chociaz zielone, wcale nie jest ladne.

Ja rozumiem, że w tym momencie wstawianie takiego zdjęcia jest świetnym argumentem za tym, że nie jest ładnie, ale hallo (!) mamy końcówkę zimy, przyroda dopiero będzie się budzić do życia, a wówczas wygląda to całkiem inaczej, co już pokazałem stronę wcześniej. Nie można też zapominać o tym, że deweloper jechał na motywie zielonego osiedla w ładnej zadrzewionej okolicy, a tu się chce zepsuć mu dobry zamysł, - akurat Ty Vicomte, jako naczelny PR'owiec tego wątku nie powinieneś tego robić heh ;)

Chcąc nie chcąc, zmiany są nieuniknione i coś być może będzie się działo, bowiem działki przy ul. Granicznej wyglądają na opuszczone, część drzew już jest wyciętych, co pozwoliłem sobie mniej więcej zaznaczyć na zdjęciu Vicomte.
Obrazek

a poniżej moje ujęcia zaznaczonego wcześniej terenu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomczasty
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 10 paź 2015, 13:30

Postautor: nikanika » 11 mar 2017, 20:45

Mam nadzieję, że zainteresowanie Agatą osłabnie, bo, wbrew spostrzeżeniom niektórych, klienci Agaty parkowali także na uliczkach osiedlowych. Dodając do tego wyłączony od poniedziałku parking podziemny pod blokiem A ( swoją drogą, zjazd miał być skończony do 10.03) spowodowało to dość spory chaos.
Mieszkańcom bloków przy Agacie jednak nie zazdroszczę sąsiedztwa, ekrany są dość blisko.
Sadzenie zieleni powinno być odroczone aż osiedle zostanie ukończone. Co z tego, że w I etapie posadzono zieleń, skoro część z niej została zniszczona przez kolejne prace i pojazdy budowy. I teraz nasadzenia mogą sobie zrobić mieszkańcy- za swoje pieniądze ponownie.
nikanika
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2015, 23:21

Postautor: vicomte » 12 mar 2017, 16:03

Tomczasty - masz poczucie humoru i jestes inteligentny, wiec doskonale wiesz, ze gdybym byl profi PRowcem, nie popelnialbym takich bledow, ktore mi "wytknales", robil raczej lepsze zdjecia na lepszym sprzecie i nie prosilbym znajomych z I etapu o wpuszczenie na klatke, by pstryknac osiedle czy nie wyklocal z dzialkowcami czy ochrona, by zrobic koslawe zdjecie z reki ;-) A obietnica zielonego osiedla skladana przez dewelopera dalej stoi i czekamy na jej spelnienie. Nic sie w tej kwestii nie zmienilo.

Aha nic nie chcialem zmanipulowac- wiekszosc ogrodkow przy kazdej porze roku wygladala fatalnie i trzeba bylo je jak najszybciej skasowac. Na drugi Park Papieski raczej nie bylo co liczyc , a nawet - jak uwaza kolega Pisul - chyba szkoda by bylo nie wykorzystac tych miejscowek pod deweloperke.

Takie "kwiatki" wygladaja zle zima, latem i na wiosne nawet :)

Obrazek
Obrazek

Sytuacja pod wjazdem do garazu A jest coraz blizsza pelnego opanowania, swiezutko wylozone miejsca parkingowe pod blokiem G wykonawca przezornie zagrodzil - oblezenie Agaty trwa i miejsca parkingowe sa dalej w cenie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Auta stoja nawet na wjezdzie do garazu budynkow G i F ;)

Obrazek

A propos garazu G i F - pstryknalem dlugosc odwodnien liniowych - tak na wszelki wypadek ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: Szymek_Rz » 12 mar 2017, 17:07

Tylną ścianę Agata powinna obsadzić jakimiś tujami, bo mieszkańcy mający okna na tą pomarańczową ścianę, w dłuższym terminie mogą mieć problemy natury psychicznej :lol:
Szymek_Rz
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 11 lis 2015, 18:00

Postautor: Sindus » 12 mar 2017, 17:34

Szymek_Rz pisze:Tylną ścianę Agata powinna obsadzić jakimiś tujami, bo mieszkańcy mający okna na tą pomarańczową ścianę, w dłuższym terminie mogą mieć problemy natury psychicznej :lol:

Ja tam widzę takie pnącza :D Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: klamar1214 » 12 mar 2017, 21:32

Na mniejszy ruch bym nie liczył to będzie największy meblowy w RZ więc i ruch duży.Sklep fajny nigdy jak dotąd nie byłem w Agacie lepiej niż się spodziewałem.Problem NG to dostawy i parkownie pod blokami niestety.
Wracając do działek czy Castorama nie chciała już tam budować ale pan Kultys ich na razie odstrzelił na RM?no ale jak to się mówi do następnego.
klamar1214
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 16 lut 2015, 21:53

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane