[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: Nikoś » 09 mar 2017, 11:31

Odniosę się do tej zawrotki dobrze że powstała tylko czemu ktoś poskapił i zamiast zrobić pas do włączenia będzie blokował nawrotkę i czekał aż go ktoś wpuści.
Jak dla mnie to cały odcinek od Granicznej do Rejtana jest do generalnej przebudowy bo obecnie to "kipisz" co kawałek nawrotka/ wjazdy światła i nie wiadomo co.
Zgadzam się że każdy jest użytkownikiem ale bez przesady nikt nie będzie "placił" za wykup działki bo ktoś chce mieć szerszą ścieżke dla rowerów, miejmy tylko nadzieje że nie wpadną na pomysł budowy ekranów w tym miejscu za jakiś czas
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: vicomte » 09 mar 2017, 12:22

Nikos "klimat" na ekrany wlasnie w Polsce dobiegl konca - podniesiono normy i posypano glowy popiolem, a facet, ktory napedzil ekrany (tak sie sklada, ze aktualnie przy wladzy- ten od wycinki drzew) twierdzi nawet, ze chyba wywalilismy w bloto miliard zlotych :D Bez wczytywania akustycznej mapy miasta Rzeszowa z BIPu zaryzykuje stwierdzenie, ze nie powstana, zwlaszcza, ze gdyby byly w PZP, to chyba juz by je budowano?

Myslalem, ze juz nic mnie nie zaskoczy na tym forum, ale zeby rozkrecila sie dyskusja nad celowoscia budowy dwu-pasmowej sciezki rowerowej na odcinku 120 metrow? A jednak :)

Jesli chodzi o nawrotke i pas do wlaczania sie do ruchu z niej, chyba ktos uznal, ze to juz bylby zbytek- tam ruch odbywa sie falami, podyktowanymi cyklami zmian swiatel na rondzie.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: vicomte » 09 mar 2017, 17:50

Dzis rowniez trwala walka czasem o skomunikowanie sklepu/osiedla bezposrednio z Powstancow. A sklep juz jakby otwarty :)

Obrazek

Zgadnicie dodatkowe przeznaczenie naszego "ulubionego" elementu krajobrazu. Tak - to najwiekszy slup ogloszeniowy w miescie ;)

Obrazek

Pozdrowiania dla tych, ktorzy dzis podziwiali widoki z poziomu basenu na F. Zazdroszcze.

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: ireeek » 10 mar 2017, 11:53

Vicomte wrzuć proszę zdjęcia z dzisiejszego dnia, szczególnie parkingów przed Twoim idealnym blokiem
ireeek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 20 lis 2015, 18:44

Postautor: grizli » 10 mar 2017, 12:46

Nie wiem jak Rzeszów przyjmie Agatę, ale w Krakowie na kilka wizyt w godzinach szczytu (czyli późne popołudnie na tygodniu lub sobota) nie zdarzyło mi się jeszcze zaparkować dalej niż 20 metrów od wejścia, mimo, że parking tam nie jest specjalnie duży. Na początku przewijać się będzie więcej osób, które przyjadą tu z czystej ciekawości, ale z czasem się to pewnie unormuje.
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: ireeek » 10 mar 2017, 12:57

Aa
Ostatnio zmieniony 23 lip 2018, 20:41 przez ireeek, łącznie zmieniany 1 raz
ireeek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 20 lis 2015, 18:44

Postautor: grizli » 10 mar 2017, 13:18

OK, tylko Ikea to zupełnie inna liga, m.in. znacznie większy wybór artykułów wyposażenia wnętrz, duża restauracja, sala zabaw dla dzieci, a Agata to tylko taki większy Meblex. Zresztą w prawie milionowym Krakowie gabarytowo Agata jest druga, trzeci Black Red White, a dalej tylko mniejsze i mało znaczące salony. Ale owszem, Agata w Krakowie jest na uboczu, komunikacją miejską albo tym bardziej rowerem trudno tu dojechać i to może przekładać się na mniejsze zainteresowanie nią mieszkańców, którzy mogą nawet nie wiedzieć, że taki sklep sobie w ich mieście istnieje. :)

Czas pokaże, mimo wszystko nie jestem przekonany do tego, że po początkowym okresie Agata będzie tak oblegana, że klienci będą musieli szukać miejsca do zaparkowania poza sklepowym parkingiem.
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: vicomte » 10 mar 2017, 13:46

Ireeek, zrobi sie - wrzuce, po 15 tam bede. Moj blok nie jest idealny- on mi sie po prostu podoba - moglbys mi czasem odpuscic ;-) Mimo Agaty, za co przepraszam ;-)

Aha- ze bedzie "problem komunikacyjny" zgodze sie bez polemik. Pamietam otwarcie Millenium (na ktorym tez, jak ten kretyn bylem przed wejsciem cizbe robilem) i nigdy nie zapomne tych tlumow przemieszczajacych sie tabunami i ogladajacych wszystko jak w jakims - nie przymierzajac - cyrku, zoo, albo innym muzeum. Niektorzy chyba nawet dotykali ;-) Wiem, wiem to byl jeszcze inny Rzeszow, teraz spoleczenstwo nam sie wyrobilo, ale juz wtedy powiedzialem sobie - nigdy wiecej. Dlatego Agate odwiedze moze za tydzien - az polowa Rzeszowa i 2/3 wojewodztwa zaspokoja ciekawosc ;-)

Nigdy nie pracowalem w wielkogabarytowym sklepie, ale wiem, ze personel ma okreslenie na takich "klientow" - nazywaja ich Apacze ;-) Bo na jakiekolwiek pytania odpowiadaja, ze " dziekuje, ja tylko pacze" :D

Ale zdjecia wrzuce, promissssss...
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 10 mar 2017, 18:29

Ireeek, bylem! Specjalnie dla Ciebie ;) Pierwsze spostrzezenie- zjazd z Powstancow dziala. Troche malo-dokonczony, ale funkcjonuje.

Obrazek

Dopiero-co dokonczony lacznik. jest juz dzis zastawiony zaparkowanymi samochodami (widze oczami wyobrazni miny dzialkowcow), wsrod ktorych odbywaly sie jeszcze regularnie ostatnie prace nad miejscami parkingowymi :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 10 mar 2017, 18:39

Drodzy sasiedzi- tak przypuszczalnie wygladac moze otoczenie naszego sasiada, jak rzuca tanie tapczany na promocje :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna