[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: cold_fire » 23 lis 2016, 18:22

emi pisze:
magdalena pisze:
cold_fire pisze:Najprawdopodobniej robotnicy zostawili w remontowanym mieszkaniu jakieś włączone urządzenie. Dochodzi z pierwszego piętra, mieszkania po prawej stronie, cały dzień nikogo tam nie było...też mnie to denerwuje

zgłoś to do NG i metalowca

Byłam sprawdzić na pierwszym piętrze i wydobywało się to jakby z tej dużej skrzynki w ścianie, w której są różne zawory. Mam nadzieję że niedługo ktoś się tym zajmie

Masz rację, wydobywa się z szafy. Problem zgłosiłem do metalowca, poruszałem zaworami i na chwilę ucichło. Problem dotyczy mieszkania 39.
cold_fire
Świeżak

Na forum od: 14 lip 2016, 22:02

Postautor: vicomte » 23 lis 2016, 18:28

Aktualna sytuacja od strony rampy sklepu. Lampy jeszcze nie swieca ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: vicomte » 23 lis 2016, 18:39

Blok G od strony pol-wsch, czyli od tej, gdzie zostalo jeszcze najwiecej do roboty.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tak, jak kiedys Profibud uciekl z kontenerami sprzed blokow C i D by zrobic miejsce budowie parkingowi i drodze od strony zachodniej, tak samo stalo sie z kontenerami Profbudu z drugiej strony osiedla, przed blokiem G. Zwozony jest material, demonotowane sa przeszkody, rownany teren...

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: NM. » 23 lis 2016, 21:11

Wiadomo kto bedzie pokrywal koszty za prad z lamp, ktore pojawily sie obok sklepu Agata Meble?☺
NM.
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 28 lis 2015, 23:57

Postautor: vicomte » 23 lis 2016, 23:34

NM. to pytanie rowniez przemknelo mi przez glowe, moze podzielimy sie fifty-fifty ze sklepem? :D

Generalnie czekaja nas ciekawe czasy i duze wyzwanie dla naszego dewelopera, jakim jest odbior tylu mieszkan. Ogolnie bywa tak, ze od momentu oddania budowy przez wykonawce i nadzor budowlany, wszystkim zalezy na jak najszybszym protokolarnym odebraniu mieszkan przez ich wlascicieli. Niektorzy wieszcza, ze zima bedzie mrozna, a do ogrzania jest pewnie ladnych kilka tysiecy metrów kwadratowych powierzchni...

"Moj majster" i tak zaleca w naszym wypadku - czyli odbiorze mieszkan w srodku zimy- grzanie na najwyzszych nastawach przez ok. miesiac mieszkania, zanim przystapi sie do jakichkolwiek robot, co w jego ocenie jest : "moze kosztowne, ale rozsadne" :)

W razie czego- dysponuje przenosnym osuszaczem pomieszczen, gdyby ktos sie spieszyl... ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: cashew » 24 lis 2016, 9:22

Vicomte, to bardzo ciekawe co piszesz o tej miesięcznej obsuwie w remoncie mieszkania...
"Mój majster" - do kupienia w kioskach i dobrych salonach prasowych. ;)
cashew

Postautor: vicomte » 24 lis 2016, 9:30

Cashew, nie chcialabys slyszec, co "moj majster" mysli w ogole o wykanczaniu mieszkania zima :D

Nie zacytuje, bo forum moga przegladac nieletni ;-)

Ale mowiac powaznie, takie grzanie to absolutne minimum i to najlepiej dla miejscowych, bo tę saune, ktora spowoduje grzanie tez wypadaloby jakos przewietrzac...

Za drobna oplata- moge sie tym zajac w Twoim mieszkaniu ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: cashew » 24 lis 2016, 9:40

Wykańczanie mieszkania zimą to jednak chyba nazbyt optymistyczna wizja.
Na potwierdzenie tych słów, ja też Wam coś zacytuję, a mianowicie "naszego właściciela" mieszkania, który od lat pracuje w branży deweloperskiej w Polsce: "Aha, mówicie, że odbiór planowany w grudniu, od kwietnia chcecie się wyprowadzać. To czuję, że do lata zostaniemy razem, ohohoho!" koniec cytatu.
...
...
??
cashew

Postautor: vicomte » 24 lis 2016, 9:56

Cashew - komisyjnie daje Ci Czarnego Piotrusia za rozsiewanie czarnowidztwa na forum :D

Aha i odbiór na pewno nie bedzie w grudniu ;)

Ale ponowiłbym apel do naszego dewelopera, gdyby byla mozliwosc przygotowania szybciej jakiegos mieszkania, albo cos- pewnie chetni by sie znalezli- by swiateczna pora, pod choinke, zorganizowac cos w rodzaju Dni Otwartych Osiedla ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 24 lis 2016, 13:54

Ostatnia kondygnacja na F rosnie w oczach. W TV mowia, ze ida mrozy.

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane