[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: grizli » 21 lis 2016, 14:48

Dzięki vicomte za ostrzeżenie, jestem na bieżąco i wiem jak bardzo nasze osiedle może podnosić innym ciśnienie - trudno. Naprawdę myślę, że Nasz Gaj będzie bardzo elegancki (choć za bardziej elegancki uważam Zik Zak House), dzięki m.in. jasnej elewacji z elementami kompozytu i przemyślanemu układowi balkonów. W sobotę spacerowałem sobie ul. Powstańców Warszawy i budynki w zachodzącym słońcu, które odbijało się od szyb na balkonach wyglądały wręcz... "majestatycznie".

Jeszcze co do bliskości osiedla od rynku, kiedyś z żoną spod ratusza podeszliśmy sobie na budowę spacerkiem, a po kilkunastu minutach również na nogach wróciliśmy - naprawdę nie był to żaden specjalny wyczyn. :)
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: vicomte » 21 lis 2016, 17:53

Parking od strony zachodniej przed budynkiem C na 20 miejsc niemal gotowy, smietnik rosnie.

Obrazek
Obrazek

Na C trwaja prace na stropodachu, dzisiaj klejono tez ostatnie widoczne fragmenty welny gornych pieter...

Obrazek

...i sciagnieto Toytoja z gory, moze to tylko serwis, a moze to wrozba nadchodzacego konca prac? :)

Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: vicomte » 21 lis 2016, 18:10

Droga od strony sklepu gotowa- wkrotce bedzie oswietlona. Dzis stawiano slupy oswietleniowe.

Obrazek
Obrazek

Budynek E za chwile zrowna sie z D. F pewnie jeszcze troche pozostanie nizszy, ale w finalnym efekcie, przez nietypowe top-mieszkanie, bedzie nieco wyzszy, jesli wierzyc wizualizacjom.

Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 21 lis 2016, 18:32

Na G smigano dzisiaj tigiem barierki, nie czekajac na koniec robot elewacyjnych.

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 21 lis 2016, 18:58

Nie znam sie na podbudowach i frakcji kamienia pod nie, do tego nie pamietam dobrze planu budynku, ale na parterze H beda chyba tylko mieszkania - zadnych punktow uslugowych, wiec to podbudowa tarasu?

Obrazek
Obrazek

Zanim bedziemy sie cieszyc windami, minie jeszcze 3 miesiace, ale prace sie pewnie juz zaczely.

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: addicted » 21 lis 2016, 21:58

Przyszli mieszkancy osiedla Nasz Gaj moga byc dumni poniewaz sam wyglad budynkow jak i infrastruktura wokol osiedla
beda wygladac swietnie w 100%. A wszystkich tych, ktorzy z roznych powodow nie moga tutaj zamieszkac pozdrawiam serdecznie.
addicted
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 08 paź 2016, 19:02

Postautor: Szymon wawa » 22 lis 2016, 14:22

Gryzli dlaczego uwazasz ,ze Zig Zag house jest bardziej elegancki.Jest moze bardziej kameralny (tylko jeden budynek).Ale z tego co widze to NG wzbudza wiecej emocji. To znaczy ,ze gdybys mogl wybrac jeszcze raz zdecydowal bys sie na ZigZak? Tam mieszkania byly minimalnie tansze.
Niesamowite jest to ,ze co chwile wyskakoja nowe inwestycje w Rzeszowie I sie naprawde sprzedaja,pod warunkiem ze sa ciekawe I maja cos do zaoferowania.Ludzie nie chce juz tylko mieszkan, chca aby miejsce , samo osiedle sie czyms wyroznialo.Deweloperzy wysoko podnosza sobie porzeczke przy kazdej nowej inwestycji.
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

Postautor: grizli » 22 lis 2016, 16:07

Szymon wawa, Zik Zak House jest moim zdaniem bardziej elegancki (przynajmniej na razie na wizkach), bo ma ciekawą bryłę i formę, fajnie kontrastują ze sobą biel i czerń, do całości pasują również te białe krzywe na elewacji. Jak kupowałem mieszkanie w NG, to ZZH nie było jeszcze dostępne w ofercie i nawet nie wiedziałem, że takie osiedle będzie budowane, ale czy wybrałbym mieszkanie właśnie tam? Może tak, może nie. Mieszkanie i osiedle NG spełniło 8 z 9 kryteriów, brakujące 1 kryterium spełni po wykończeniu, a poza tym spodobały mi się jego założenia (duże balkony, brak aut pomiędzy budynkami, elewacja) - nie wiem czy podobnie byłoby z mieszkaniem i budynkiem ZZH. Na pewno dzisiaj, po kilku miesiącach od podpisania z NG Development umowy jestem mega zadowolony z dokonanego wyboru. :)

Też bardzo się cieszę, że w Rzeszowie powstają nie tylko sztampowe kolorowe bloczki, ale również ambitne projekty i oby takich więcej!
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: lokatorkaa » 22 lis 2016, 23:55

Takie pytanie z ciekawości ;) ktoś wie kiedy winda w budynku B zostanie ,,odbezpieczona" i znikną z niej te poklejone płyty? :D
lokatorkaa
Świeżak

Na forum od: 10 paź 2016, 16:23

Postautor: maksio123 » 23 lis 2016, 9:02

Na czas wykańczania mieszkań windy są zabezpieczane przed uszkodzeniem , obecnie to jest standard.
maksio123
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 26 lip 2016, 13:07

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane