[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: vicomte » 18 lis 2016, 15:09

Rzut oka na wnetrze osiedla, tempo prac jest imponujace. Jezeli ktos chce napisac, ze dlatego, bo deweloper sie spoznia, prosze sie nie krepowac, z tym, ze narazi sie na zarzut powtarzalnosci :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: cashew » 18 lis 2016, 15:17

No faktycznie, odetchnęłam z ulgą, dzięki. Rozłożystego drzewostanu tam nie uświadczysz. Co najwyżej drabinka na dzikie wino, a to już jest dla kierowców i kierowniczek bezpieczne :)
cashew

Postautor: vicomte » 18 lis 2016, 15:32

Blok E i budowa ostatniego pietra, ktora wywolala juz tu awanture. Skad ten ktos mial info, ze budowa III etapu ma obsuwe- nie wiem :)

Obrazek
Obrazek

Inaczej z etapem nr II, spalibysmy chyba spokojniej, gdyby takie prace wykonawca mial juz za soba, aczkolwiek dzisiaj mamy znow jesien na budowie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 18 lis 2016, 15:41

Chlopaki na bloku G, ktory buduje Profbud maja fajna winde, umknelo mi takie wyposazenie na stronie osiedla, za ktore odpowiada Profibud :)

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 18 lis 2016, 15:58

Cashew ;) Mysle, ze to forum moze przejsc do historii, a ludzie parajacy sie deweloperka beda uczulac grafikow w przyszlosci, by nie przeholowali na wizkach, bo zawsze moga sie znalezc maniacy, ktorzy beda biegac z linijkami po budowie i wytykac bledy. Kto wie, moze nawet dolozymy cegielke do stworzenia nowych standardow w dziedzinie deweloperskich wizualizacji? :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: grizli » 18 lis 2016, 16:28

Możemy po zakończeniu inwestycji zrobić zestawienie różnych ujęć osiedla - po lewej wizualizacja, po prawej realizacja. :)

Niektóre boki budynków II etapu na poziomie parteru mają gotową elewację, inne jakby niedokończoną. Czy na tych niedokończonych powierzchniach będzie biały tynk, tynk w ciemniejszym kolorze, czy może kompozyt albo kamień? Wie ktoś? Bo, tu znowu wracając do wizualizacji, w nich jest raz tak, raz tak.
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: vicomte » 18 lis 2016, 16:35

Grizli, nie wiem, jak z kompozytem ( w standardzie wykonania ma byc za doplata na pietrach najwyzszych i najnizszych bodajze), ale jesli chodzi o kamien elewacyjny, to bedzie na samym dole, to ten waski paseczek jasny- taki cokolik, to wyraznie widac na wizkach i to sie zgadza z realizacja.

Zaloze sie, ze zanim koledzy Pisul albo swiety przeniosa osiedle do dzialu "inwestycje zrealizowane", forum dobije do 300 tys odslon, albo wiecej- chyba glupota z punktu widzenia marketingu byloby lekcewac taka sile oddzialywania.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: addicted » 20 lis 2016, 0:30

Zagospodarowanie osiedla oraz nasadzenie zieleni ma kosztować aż 7 mln zł. Z tej kwoty ponad 5 mln zł deweloper zarezerwował na przygotowanie terenów zielonych, w tym placów zabaw. Zostaną zorganizowane tak, aby każda grupa wiekowa dzieci znalazła tu coś dla siebie. Bezpieczne place dla najmłodszych będą budowane osobno od atrakcji zaplanowanych dla starszych dzieci.

Tak tez zapewniano mnie na spotkaniach wiec tego sie trzymajmy!
addicted
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 08 paź 2016, 19:02

Postautor: grizli » 21 lis 2016, 10:47

Zagospodarowanie osiedla oraz nasadzenie zieleni ma kosztować aż 7 mln zł. Z tej kwoty ponad 5 mln zł deweloper zarezerwował na przygotowanie terenów zielonych, w tym placów zabaw.

Czyli są konkretne liczby, a do tego w kwietniu deweloper na FB pisał tak (komentując gniazdo bocianie na ogródkach działkowych):

Obrazek

Myślę więc, że możemy spać spokojnie i poczekać na wiosnę/lato na realizację. :) Zresztą budynki drugiego etapu prezentują się moim zdaniem świetnie, nawet lepiej niż na wizkach, a barierki na balkonach w postaci tafli szkła dodają im dodatkowego hmm... "splendoru". Tutaj NG Development w 100% stanął na wysokości zadania, więc z zagospodarowaniem terenu też powinien.
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: vicomte » 21 lis 2016, 13:31

Grizli- oszalales. Albo nie masz jeszcze swiadomosci, na co sie piszesz dajac takie teksty :)

Chociaz nigdy nie uzylem slow "zachwyt" i "splendor" zostalem juz tutaj "czlonkiem rodziny kogos z NG"i "licealista piszacym platne teksty dla NG" (niektorym trudno sie bylo zdecydowac na jedna opcje ahaha) "propagandzista uprawiajacym propagande sukcesu" itp. itd. nie pamietam juz.

Nie pisz tez, ze nasze osiedle ma dogodne polozenie, bo wywolasz dyskusje z wyliczeniami, ze wcale tak nie jest. Aha, i niech Ci nie przyjdzie do glowy napisac, ze bedziesz z niego chcodzil na Rynek na spacer- ja popelnilem ten blad- poinformowany zostalem, ze to niemozliwe- ZA DALEKO !!!!!

A juz w zadnym wypadku nie pisz, ze ciagle uwazasz, ze to moze byc najladniejsze osiedle w miescie- TO naprawde moze nie przejsc bez konsekwencji.

I wreszcie- last but no least - nie uzywaj emotikonow. Ja wiem, to jest forum i administracja wprowadzila taka mozliwosc, ale co oni tam wiedza? Zostaniesz skarcony.

Sorry, ale po prostu uwazalem, ze powinienem Cie przestrzec :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane