[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: vicomte » 17 lis 2016, 19:53

Etka, tak srednio mnie zrozumialas. Ale moze to ja nie potrafie wyrazac sie precyzyjnie.... Anyway - pozdrawiam, sasiadko ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: nikanika » 17 lis 2016, 19:54

Ciekawe, jakie spostrzeżenia i opinie mają mieszkańcy I etapu??
nikanika
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2015, 23:21

Postautor: cashew » 17 lis 2016, 20:00

Dawno temu słyszałam, że w Ameryce robi się takie cuda, że podjeżdża 6 tirów i rozwijają rolki z gotowymi trawnikami, ale czy bardziej taka dziewicza kwietniowa zieleń, czy taka dojrzała sierpniowa, to nie wiem.. Mam tam wujka, mogę spytać. Tak czy siak, wiosna musi być nasza!
Aha i wierzcie mi, NIE chcecie parkować aut pod drzewami. Swoich lat nie mam, jestem jeszcze młoda, ale wiem co mówię. ;)
cashew

Postautor: vicomte » 17 lis 2016, 20:22

Cashew, rozmarzylem sie...nie dosc, ze drzewa, to jeszcze by nikt pod nimi nie parkowal....cudo :D
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: nikanika » 17 lis 2016, 20:34

Zieleni pewnie będzie tyle, co przed blokami już zamieszkałymi. Więcej nie oczekiwałabym.
nikanika
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2015, 23:21

Postautor: OloB » 17 lis 2016, 22:10

Nie chcę tu podgrzewać atmosfery powoli narastającego defetyzmu, ale na wizualizacjach wyraźnie widać, że nie widać domków okalających nasze osiedle! Widać też pomiędzy blokami sporo młodych, atrakcyjnych i dobrze ubranych osób. Zastanawiam się czy NG podoła i temu wyzwaniu aby nasze osiedle było odwzorowaniem WIZUALIZACJI 8-)
W przeciwnym wypadku proponuję kary umowne, sąd oraz zaproszenie programu TVN UWAGA!

:roll:
OloB
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 wrz 2015, 11:12

Postautor: emi » 17 lis 2016, 22:19

eh sąsiedzi mocno się rozczarujecie już niedługo.....
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: grizli » 17 lis 2016, 22:19

Nawet jeśli deweloper nie stanąłby na wysokości zadania i zasadził tyko gdzieniegdzie jakieś rzadkie krzaki, za co byśmy go mocno krytykowali, to przecież po lecie 2017 Osiedle Nasz Gaj w całości będzie w naszych rękach i jako Wspólnota Mieszkańców będziemy mogli sami decydować o potrzebnych na osiedlu nasadzeniach i zlecać je aktualnemu zarządcy (spółdzielni, czy innemu podmiotowi, jeśli sobie wybierzemy). Oczywiście w takim wypadku nasadzenia byłyby na nasz koszt, a nie dewelopera.

Jeśli chodzi o kwestie techniczne związane z roślinnością na powierzchni bezpośrednio nad garażami, to na moim obecnym osiedlu oprócz trawy i krzewów, rosną różnego rodzaju tuje, świerki albo jodły (nie znam się) i jakieś drzewka liściaste z cienkimi pniami (podobne do tych na wizualizacjach NG, tylko jakby młodsze). Drzewka sięgają tak mniej więcej 2,5-3 m wysokości, przy czym zostały zasadzone dopiero 6 lat temu, więc jeszcze będą pnąć się w górę.

Generalnie, nie sądzę, by deweloper pokpił sprawę i brakiem zieleni odstraszał wycieczki potencjalnych klientów Dzielnicy Parkowej - ściągaliby na ul. Tęczową, by przekonać się na własne oczy o jego możliwościach, a wyjeżdżali stąd z uczuciem rozczarowania i poczuciem dysonansu między wizualizacjami oraz realizacją inwestycji. Chyba się nie opłaca. :)
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: vicomte » 17 lis 2016, 23:02

Grizli, wyjales mi ten wpis z ust.. znaczy z klawiatury, z tym, ze nadaje z kompa przytarganego z USA, wiec mam niekiedy problemy z polskimi fontami ;)

Podpisuje sie - przeciez juz widze oczami swojej bujnej wyobrazni, jak nasz deweloper zleca grafikom kolorowe reklamy ze swoim portfolio, gdzie obok takich realizacji (ktore nazywa "chluba Rzeszowa") jak Grand Hotel, Hotel Bristol Tradition & Luxury, czy Galeria Paniaga, wkrotce pojawi sie NG, jako pierwsza mieszkaniowka ;) Wypadaloby znow napisac cos chlubnego, prawda? ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 18 lis 2016, 14:37

Zrobilem close-up na to, co - przynajmniej w teorii- zostalo na pas zieleni, gdzie mialy byc drzewa, ktorych sie balaby sasiadka Cashew :)

Wszysto inne sie jakby zgadza, wlacznie z fikusnymi rombkami, majacymi okalac-upiekszac wjazd na ten mini parking.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Drzew moze zabraknie, ale moze nasz kosz bedzie tak fikusnie zamaskowany, czy to fantazja grafikow?

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 lis 2016, 16:54 przez vicomte, łącznie zmieniany 1 raz
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane