[Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Postautor: teddy58 » 15 wrz 2016, 9:34

barman pisze:Ja niby jestem umówiony okolo 15 ale pewnie tez z tego nic nie będzie wypatrzyliscie moze jakies większe usterki u siebie ?

U mnie dwie ściany były do przeszlifowania bo były ostre zadziory (szczególnie blisko wylewki). Na jednym z balkonów łączenie tej imitacji desek z elewacją nie wyglądało zbyt dobrze więc poszło do poprawki. Dwa uszkodzenia farby na poręczach balkonów, uzupełnienie fug przy płytkach balkonowych no i wysuszenie mokrej plamy na jednej z wewnętrznych ścian. W sumie nie za dużo :-)
teddy58
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 09 gru 2015, 19:27

Postautor: barman » 16 wrz 2016, 20:08

Jaka macie odległość w łazience (68metrow) pomiędzy pionem kanalizacyjnym wc a doplywem wody bo ja mam aż 74 cm i mówią kierownicy ze tak jest w projekcie
barman
Świeżak

Na forum od: 14 wrz 2016, 12:48

Postautor: dzystek » 18 wrz 2016, 12:38

ma ktoś jakąś wiedzę na temat umów z elektrownią , gazownią itd , czy przy odbiorach mieszkań będzie jakiś przedstawiciel tych zakładów ?
dzystek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 27 lip 2016, 15:41

Postautor: Mieszkaniec » 18 wrz 2016, 13:08

dzystek pisze:ma ktoś jakąś wiedzę na temat umów z elektrownią , gazownią itd , czy przy odbiorach mieszkań będzie jakiś przedstawiciel tych zakładów ?

Chyba nastąpi to dopiero po ostatecznym przekazaniu mieszkania u notariusza.
Niestety tu trzeba o wszystko pytac. Oni sami nas nie informuja o niczym. :| Na pierwszym odbiorze tech. kierownik budowy nie wspomnial nic jak będzie przebiegał kolejny ostateteczny odbiór . Jak dowiem się czegoś do dam znać :)
Mieszkaniec
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 07 gru 2015, 21:33

Postautor: kicajrze » 18 wrz 2016, 14:42

Na tą chwilę czekam na informację na temat pierwszego uruchomienia pieca. Jak wiadomo jeśli BOZ nam tego nie zrobi to trzeba będzie sobie samemu wezwać serwisanta i zapłacić za to. Gdy rozmawiałem z Przedstawicielką BOZu sama nie wiedziała jak to będzie wyglądało
kicajrze
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 mar 2016, 18:35

Postautor: Sąsiadka » 19 wrz 2016, 12:58

Czy ktoś z przyszłych mieszkańców dostał już klucze, żeby wpuścić ekipy do wykańczania mieszkań?
Tydzień temu miałam informację od dewelopera, że klucze będą wydawane od 20.09.2016.
Dziś podpisaliśmy odbiór techniczny mieszkania, ale oddanie kluczy zostało już przełożone na koniec tygodnia.
Sąsiadka
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 19 wrz 2016, 12:52

Postautor: Sąsiadka » 19 wrz 2016, 13:05

dzystek pisze:ma ktoś jakąś wiedzę na temat umów z elektrownią , gazownią itd , czy przy odbiorach mieszkań będzie jakiś przedstawiciel tych zakładów ?

mam jedynie informację, że dokumenty w tych instytucjach leżą od dwóch tygodni i czekają, aż nabiorą mocy urzędowej.
Żeby deweloper mógł nam pozwolić coś robić musi najpierw odebrać instalacje u nich, my dostaniemy od BOZa wszelkie dokumenty, zaświadczenia i w tedy udajemy się elektrowni itp. w celu podpisania umów i zamontowania zegarów.
Sąsiadka
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: barman » 19 wrz 2016, 19:00

Mi deweloperka powiedziała ze do konca tygodnia dadzą klucze i będzie można juz wchodzić na mieszkanie
barman
Świeżak

Na forum od: 14 wrz 2016, 12:48

Postautor: Sąsiadka » 20 wrz 2016, 11:21

A mi wczoraj powiedziano, że najpóźniej w przyszły poniedziałek.
Sąsiadka
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: Miszkaniec29 » 20 wrz 2016, 11:45

Witam, po wczorajszej wizycie na mieszkaniu zwrocilem uwage na parking przed 1 blokiem, zrobiony zostal na góra 3 samochody a mieszkan jest 9, chcialbym sie zapytac BOZu gdzie maja parkowac mieszkancy 1 bloku , zreszta na wizualizacji inaczej to wygladalo ( miejsca na wiekszy parking jest dużo)
Miszkaniec29
Świeżak

Na forum od: 20 wrz 2016, 11:37

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane