[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: beuek » 19 mar 2015, 12:20

co do zasady ustawa chroni nabywców dziury w ziemi w ten sposób, że pieniądze są wpłacane na rachunek powierniczy otwarty lub zamknięty. Na czym to polega? Deweloper może wypłacić pieniądze kupującego dopiero po realizacji danego etapu lub nawet dopiero po zakończeniu inwestycji i podpisaniu umowy sprzedaży. Najlepiej iść z umową do radcy prawnego i dowiedzieć się co i jak.
beuek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 11 wrz 2014, 9:28

Postautor: adam555 » 19 mar 2015, 13:18

A która technologia jest korzystniejsza w sensie późniejszego komfortu (chociażby zdrowia) mieszkańca? Czy ten biały pustak (chyba wytwarzany i spajany chemicznie) czy czerwony (chyba wypalany)? Wydaje mi się, że większość teraz buduje z czerwonego.

Dlaczego dojazd do budowy wykonywany jest tak jak teraz i niszczone jest wszystko wkoło skoro deweloper ma działkę do samej Powstańców Warszawy. Współczuję mieszkańcom Tęczowej bo nawet jak jest w miarę sucho to jest tam po kolana błota i wyjść w butach się nie da. Czy kolejne etapy również będą poprzez ten dojazd z Tęczowej? Czy będzie to jedyny dojazd do osiedla gdy już powstaną dwa pierwsze bloki? A później?

Którędy będzie prowadzone zasilanie CO, ponoć ma być miejskie, jeśli to nie tajemnica.

Ile konkretnie ma być miejsc parkingowych pod blokami 1 etapu, ile ma być naziemnych? Mieszkań jest chyba 110.

Wydaje mi się też, że wszystko jest prowadzone jak najmniejszym kosztem. Widać to nawet po super oszczędnościowym ogrodzeniu od strony północnej.
adam555
Świeżak

Na forum od: 02 lut 2015, 15:49

Postautor: rafik » 19 mar 2015, 20:39

No chyba wybiorę się na Tęczową pooglądać w jakim jest stanie bo z tego co pamiętam była to dość mała uliczka :) Co do wjazdu pewnie finalnie będzie to właśnie ta uliczka bo Inwestor nie ma terenów do połączenia z Powstańców i Graniczną(jak ma to proszę mnie poprawić).Hmm swoją drogą przy tak dużej liczbie planowanych bloków 2 duże wjazdy/wyjazdy to podstawa ze względów bezpieczeństwa jak i samego komfortu.Połączenie tej inwestycji z Graniczną było by najlepszym rozwiązaniem bo kolejne skrzyżowanie na Powstańców to jak by nie patrzeć kolejne utrudnienia na tak ważnej arterii jak Powstańców Warszawy.
rafik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 04 sie 2014, 14:32

Postautor: Klient » 21 mar 2015, 17:20

Po co czekać na skończenie budowy której nie ma gwarancji ukończenia w terminie nie mówiąc o wątpliwej jakości jeśli developres i hartbex maja bez ryzyka wolne gotowe mieszkania od reki gdzie wszystko widać i z uwagi na doświadczenie tych dwóch deweloperów nie ma żadnego ryzyka :roll: :roll:
Klient
Świeżak

Na forum od: 17 mar 2015, 18:18

Postautor: ra77le » 22 mar 2015, 12:55

Oj chyba odezwała się konkurencja :-)
ra77le
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 mar 2015, 10:01

Postautor: pisul » 22 mar 2015, 20:37

loocals pisze:Nie wiem jaki ma dokładnie standard ten deweloper ale ściany zewnętrzne z silikatów by mnie odstraszyły przy pierwszym spojrzeniu . Jak tam wlezie woda to będzie ściana mokra całe lata. Jak uważacie ?

Bzdury i to bzdury do kwadratu. Cała Warszawa tylko z tego buduje. Materiał lepszy jak pustak max czy suporeks. I to zarówno w kwestii ognia i wody jak i trwałości. Każdy materiał budowlany musi spełniać normy i mieć certyfikat żeby był dopuszczony do sprzedaży. Można spać spokojnie.

No i pustak nie ma styczności z wodą. Piwnice betonowe, izolacje pionowe i poziome a na ścianach będziesz miał izolacje termiczną. Ściany z tego materiału przeżyją mnie, Ciebie, moje dzieci i dzieci moich dzieci...

Postępy prac, pierwszy budynek. Jeszcze 10 marca nie było stropu a tu już pierwsze ściany piętra na stropie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I drugi budynek:

Obrazek

Obrazek

I widok z pod tesco:

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: loocals » 23 mar 2015, 22:15

pisul pisze:
loocals pisze:Nie wiem jaki ma dokładnie standard ten deweloper ale ściany zewnętrzne z silikatów by mnie odstraszyły przy pierwszym spojrzeniu . Jak tam wlezie woda to będzie ściana mokra całe lata. Jak uważacie ?

Bzdury i to bzdury do kwadratu. Cała Warszawa tylko z tego buduje. Materiał lepszy jak pustak max czy suporeks. I to zarówno w kwestii ognia i wody jak i trwałości. Każdy materiał budowlany musi spełniać normy i mieć certyfikat żeby był dopuszczony do sprzedaży. Można spać spokojnie.

No i pustak nie ma styczności z wodą. Piwnice betonowe, izolacje pionowe i poziome a na ścianach będziesz miał izolacje termiczną. Ściany z tego materiału przeżyją mnie, Ciebie, moje dzieci i dzieci moich dzieci...

A skąd wiesz że to lepszy materiał jak pustak max ? Gdzie to można sprawdzić? W Rzeszowie mało kto z takich pustaków buduje. Ja się na pustakach nie znam więc pytam z ciekawości co to za materiał.
loocals
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2014, 12:19

Postautor: pisul » 23 mar 2015, 23:07

Jedyna zaleta maxa to cena. Cieplejszy pustak z ceramiki to porotherm. Co do silki to tak trudno wpisać w google "wady i zalety" Ogólnie wszystkie opinie co do silki podobne.
Np - http://www.sil-pro.pl/cechy-i-zalety
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: ra77le » 26 mar 2015, 21:47

Ja rozumiem, że reklama jest ważna, ale w radiu zaczyna to byc co najmniej jak reklama media expert "włączamy niskie ceny"
Nie rozumie po co taka reklama? Bez reklamy te mieszkania powinny sprzedac się w takiej lokalizacji bez problemu. Zadbajcie bardziej o formalnosci... a reklama potem....
ra77le
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 mar 2015, 10:01

Postautor: peter » 28 mar 2015, 12:10

Na stronie deweloper zmienił też już wizaulizacje osiedla.
peter
Maniak
Maniak

Na forum od: 04 paź 2014, 18:21

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane