vicomte pisze:Aha, po tej laurce, nie będziecie sie wściekac, jeśli spoznie sie nieco z ostatnią, listopadową ratą?

hehehe vicomte jak zwykle z humorem

takich rzeczy niestety za pośrednictwem forum nie załatwimy

Musisz zadzwonić do biura, następnie napisać @ i otrzymasz stosowną odpowiedź

Co do odbiorów, zgodnie z zapisami umowy deweloperskiej na odbiór mieszkania składa się jako pierwszy odbiór mieszkania pod względem technicznym.
Podczas tego odbioru sprawdzacie sobie wszystko - tynki, wylewki, okna, drzwi, płytki na balkonach, elektrykę itd.
Jeżeli czegoś nie sprawdziliście, bo np. nie było prądu - można dopisać uwagę - nie sprawdzono ... i wtedy macie dodatkową możliwość zweryfikować sobie to na etapie późniejszym (np. przy okazji następnego spotkania).
Jeżeli są usterki ustala się termin ich usunięcia - umownie jest na to 14 dni. Chyba, że usterka dotyczy np. porysowanych szyb lub innej rzeczy, która wymaga zamówienia i wymiany ustala się inny termin adekwatny do terminów producenta.
W chwili, w której odbieracie klucze do mieszkania wszystkie usterki istotne powinny zostać usunięte!
Następuje wtedy również odczytanie liczników, dostajecie komplet kluczy (plus szczegółową informację, który co otwiera, gdzie można jaki klucz dorobić itd.) plus instrukcję użytkowania mieszkania, z którą bardzo pilnie powinniście się zapoznać - jeszcze przed rozpoczęciem prac wykończeniowych lub zaznajomić z tym swoje ekipy remontowe

Jest tam szereg ważnych informacji - poza namiarami na wykonawcę, dewelopera, jest tam również namiar na dostawcę bramy garażowej, okien, balustrad itd. są też instrukcje obsługi sprzętów zamontowanych w mieszkaniu itd. itd.

Wszystkiego dowiecie się Państwo w odpowiednim czasie

Najlepiej w tym kwestiach kontaktować się z osobami, które Państwa obsługują w biurze sprzedaży w celu rozwiania ewentualnych wątpliwości na wczesnym etapie.
Archi pisze:Aggsza pisze:Czy ktoś wie jak ustawić temperaturę wody? Bo leci letnia cały czas albo całkiem zimna.
Zgłaszałem ten problem do spółdzielni i dewelopera. Póki co jedni przekierowują do drugich. U mnie problem ten objawia się w ten sposób, że przez 30 sekund leci gorąca woda, a później nagle chłodna, tak jakbym miał bojler na 10 litrów...
Zgłoś ten problem również do dewelopera i spółdzielni, bo póki co robią wielkie oczy i mówią, że tylko ja mam taki problem i że pewnie za dużo wody używam...
Archi - Tak jak przekazaliśmy Ci w dniu wczorajszym (wczoraj zgłosiłeś nam ten problem) - to najprawdopodobniej kwestia zbyt małej mocy zamówionego ciepła (z tego co pamiętam z moich ust nie padło zdanie, że "zużywacie zbyt dużo wody"

więc nie do końca jestem w stanie się zgodzić ze zdaniem powyżej

Zasugerowałam, że widocznie nie wszystkie osoby, które mieszkają zgłosiły ten fakt do spółdzielni lub źle są podane ilości osób, stąd szybkie spadki temperatur... Po prostu system nie wyrabia, bo zbyt dużo osób w jednym czasie chce korzystać z wody/ciepła, a moc zamówiona na ten moment nie jest w stanie tego przerobić.
Spółdzielnia zatem we współpracy z Państwem powinna ustalić jaka moc jest wymagana, aby system funkcjonował bez zastrzeżeń.
Dziś jest spotkanie w tej sprawie z Metalowcem, więc mam nadzieję, że wszystkie niejasności zostaną na nim bezpośrednio wyjaśnione

Jeżeli pojawiają się Wam jakieś problemy jak najbardziej na bieżąco zgłaszajcie to również nam - dzwoniąc lub pisząc @.
Wtedy mamy nad tym większą kontrolę

Pozdrawiamy