[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: Nasz Gaj » 17 paź 2016, 10:30

sierpień 2017 r. ;)
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Na forum od: 18 mar 2015, 13:04

Postautor: krzysbylozajete » 17 paź 2016, 17:55

Witam.

Odbiór kluczy II-go etapu widzę, że przewidziany jest na luty. A kiedy będzie odbiór mieszkań pod względem wykonania technicznego?
krzysbylozajete
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 10 paź 2016, 19:29

Postautor: Anna » 17 paź 2016, 19:40

Nasz Gaj pisze:sierpień 2017 r. ;)

I trzymajmy kciuki żeby nic się nie zmieniło ;)
Anna
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 maja 2016, 8:33

Postautor: vicomte » 17 paź 2016, 20:14

krzysbylozajete pisze:
Odbiór kluczy II-go etapu widzę, że przewidziany jest na luty. A kiedy będzie odbiór mieszkań pod względem wykonania technicznego?

Jaki odbiór masz na myśli? Nadzoru budowlanego? Bo jeżeli Twojego mieszkania przez Ciebie, to odbiór kluczy następuje przy odbiorze mieszkania właśnie, co jest zresztą z reguły wpisywane do protokołu przekazania mieszkania, który deweloper podsunie Ci do podpisu. Odpowiedź dewelopera oznaczała, że w lutym ktoś zadzwoni do Ciebie, by umówić się na odbiór mieszkania czyli kluczy.

A tak apropos - bo info o terminie końca budowy przeszło bez wiekszego komenatrza - NG, gratuluje! :) Jak minioną jesienią wbijaliście pierwszą łopatę pod drugi etap
(właściwie palownica wylewała pierwsze betony) biłem się z myślami, czy dobrze zrobiłem kupując przysłowiową dziure w ziemi od Was. Rodzina i znajomi nie pomagali ("Kto to jest w ogóle NG?" "Co oni wybudowali?" "Dlaczego nie Projektant, Dewelopers, Energetyk, Zodiak itp? :) ).

Do teraz nie żałuje wyboru - sceptycy urody osiedla nazwą mnie naiwniakiem, niepoprawnym optymistą, glupkiem- ale ja mam pewność, że będziemy mieszkać na ładnym i nowoczesnym osiedlu.

Jako entuzjasta i lokalny patriota Drabinianki specjalnie Wam dziękuję, bo myślałem już, że skansen, który tu istniał mnie przeżyje...

Obrazek

Aha, po tej laurce, nie będziecie sie wściekac, jeśli spoznie sie nieco z ostatnią, listopadową ratą? ;)
Ostatnio zmieniony 18 paź 2016, 5:14 przez vicomte, łącznie zmieniany 1 raz
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: vicomte » 17 paź 2016, 21:21

Z perspektywy chodnika przy Powstancow, widac bedzie tylko najwyzsze pietra III etapu.

Obrazek

Najwyzej polozony basen w Europie znajduje sie w Wawie, na 40ktoryms pietrze hotelu Intecontinental, czy blok F naszego osiedla bedzie mial najwyzej polozony basen w tej czesci Polski?

Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 17 paź 2016, 21:32

Blok D, ciagle bez wiecheci.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: krzysbylozajete » 17 paź 2016, 21:33

Vicomte,

Czyli ew. usterki lub inne niezgodności co do projektu (oby tak nie było :) ) zgłasza się właśnie podczas "odbierania kluczy" ? Mam rozumieć, że jeżeli chce się wynając człowieka, który to wszystko sprawdzi, to trzeba to robić właśnie wtedy? Jeżeli tak, to mój "niesamowity" informator totalnie mi namieszał, wsprowadził mnie w błąd przez co muszę zadawać te istotne dla wszystkich pytania :(

Ps. wciąż nie wiem jak użyć opcji "cytuj" :D
krzysbylozajete
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: vicomte » 17 paź 2016, 21:43

Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: krzysbylozajete » 17 paź 2016, 21:49

Rozmwiałem własnie z kolegą, ktory ma mieszkanie w 1-szym etapie i mówi, że pierwsze nastepuje odbiór budowlany bądź też techniczny przez nabywce mieszkania. Sprawdza się poprawność wykonania itp. a nastepnie po tym odbiorze i usunięciu usterek (o ile coś będzie nie tak) za jakiś czas przyznawane są klucze. No i to ma sens.
krzysbylozajete
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: Aggsza » 17 paź 2016, 22:58

Czy ktoś wie jak ustawić temperaturę wody? Bo leci letnia cały czas albo całkiem zimna.
Aggsza
Świeżak

Na forum od: 17 paź 2016, 22:52

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane