krzysbylozajete pisze:
Odbiór kluczy II-go etapu widzę, że przewidziany jest na luty. A kiedy będzie odbiór mieszkań pod względem wykonania technicznego?
Jaki odbiór masz na myśli? Nadzoru budowlanego? Bo jeżeli Twojego mieszkania przez Ciebie, to odbiór kluczy następuje przy odbiorze mieszkania właśnie, co jest zresztą z reguły wpisywane do protokołu przekazania mieszkania, który deweloper podsunie Ci do podpisu. Odpowiedź dewelopera oznaczała, że w lutym ktoś zadzwoni do Ciebie, by umówić się na odbiór mieszkania czyli kluczy.
A tak apropos - bo info o terminie końca budowy przeszło bez wiekszego komenatrza - NG, gratuluje!

Jak minioną jesienią wbijaliście pierwszą łopatę pod drugi etap
(właściwie palownica wylewała pierwsze betony) biłem się z myślami, czy dobrze zrobiłem kupując przysłowiową dziure w ziemi od Was. Rodzina i znajomi nie pomagali ("Kto to jest w ogóle NG?" "Co oni wybudowali?" "Dlaczego nie Projektant, Dewelopers, Energetyk, Zodiak itp?

).
Do teraz nie żałuje wyboru - sceptycy urody osiedla nazwą mnie naiwniakiem, niepoprawnym optymistą, glupkiem- ale ja mam pewność, że będziemy mieszkać na ładnym i nowoczesnym osiedlu.
Jako entuzjasta i lokalny patriota Drabinianki specjalnie Wam dziękuję, bo myślałem już, że skansen, który tu istniał mnie przeżyje...

Aha, po tej laurce, nie będziecie sie wściekac, jeśli spoznie sie nieco z ostatnią, listopadową ratą?