[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: lokatorNG » 14 paź 2016, 7:33

Hej,

Cieszę się, że społeczność NG czuwa nad tym żeby wszystko było OK i do tej pory uczestniczyłem w tym biernie, natomiast patrząc na ostatnia mapkę zauważyłem coś co mnie zaniepokoiło, mianowicie miejsca parkingowe pomiędzy budynkami H i C których wcześniej nie było i jak zapewniał developer ruchu samochodów również miało nie być wewnątrz osiedla (co uważałem za jeden z plusów), a teraz miało by się okazać że nie dość że będzie ruch to jeszcze po chodnikach (bo nie widzę tam innego dojazdu) i ma zabrać fragment i tak nie dużej przestrzeni pomiędzy blokami (kilka postów wyżej znajduje się mapka którą chyba każdy otrzymał przy podpisywaniu aktu notarialnego)? Czy tylko mi się to nie podoba?

Pozdrawiam
lokatorNG
Świeżak

Na forum od: 14 paź 2016, 7:27

Postautor: sewkol » 14 paź 2016, 9:04

lokatorNG pisze:Czy tylko mi się to nie podoba?

Mnie zapewniano, że jest to tylko droga przeciwpożarowa i nie będzie tam ruchu. Te miejsca parkingowe to coś nie tak!

SK
sewkol
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 lut 2016, 19:47

Postautor: grizli » 14 paź 2016, 9:09

To oznaczałoby w praktyce zmianę charakteru całego terenu w obrębie budynków. Te 12 miejsc parkingowych nie byłyby może jeszcze wielkim problemem, ale jestem przekonany, bo widziałem już wiele takich osiedli, że samochody parkowałyby również na tych "chodnikach dojazdowych" - mieszkańcy, ekipy wykończeniowe, goście.

Miały być spokój, cisza, zieleń, a wygląda na to, że może być coś odwrotnego. Mam nadzieję mimo wszystko, że to nieprawda i że ze strony NG Development pojawi się tutaj jakieś dementi. No i pytanie również do NG Development: jak do planu osiedla z miejscami parkingowymi między budynkami mają się plany jedynie z chodnikami i terenami zielonymi między budynkami, które były przedstawiane przyszłym mieszkańcom i stanowiły załącznik do aktu notarialnego?
Ostatnio zmieniony 14 paź 2016, 9:56 przez grizli, łącznie zmieniany 1 raz
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: grizli » 14 paź 2016, 9:27

Mnie zapewniano, że jest to tylko droga przeciwpożarowa i nie będzie tam ruchu.

Jeżeli droga przeciwpożarowa, to ze słupkami przy wjeździe, które łatwo jest w razie jakiegoś zdarzenia usunąć. Umożliwienie wjazdu na teren między blokami chociaż jednego samochodu realnie oznacza notoryczne parkowanie tam kilkudziesięciu aut (z własnego doświadczenia wiem, że niektórzy cenią sobie bardziej wygodę polegającą na możliwości zaparkowania pod klatką, nawet na drodze przeciwpożarowej, niż estetykę).
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: Nasz Gaj » 14 paź 2016, 9:50

Witamy,

Aby Państwa uspokoić napiszemy jedno krótkie zdanie - PODTRZYMUJEMY PLAN ZAGOSPODAROWANIA, KTÓRY OTRZYMALIŚCIE PAŃSTWO PRZY AKTACH NOTARIALNYCH!!!

Pozdrawiamy! :)
NG
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Na forum od: 18 mar 2015, 13:04

Postautor: grizli » 14 paź 2016, 10:02

PODTRZYMUJEMY PLAN ZAGOSPODAROWANIA, KTÓRY OTRZYMALIŚCIE PAŃSTWO PRZY AKTACH NOTARIALNYCH!!!

Super, dziękuję. :) Wolna od samochodów przestrzeń między budynkami to jeden z wyróżników i jeden z atutów tego osiedla.
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: Nasz Gaj » 14 paź 2016, 10:53

grizli pisze:
PODTRZYMUJEMY PLAN ZAGOSPODAROWANIA, KTÓRY OTRZYMALIŚCIE PAŃSTWO PRZY AKTACH NOTARIALNYCH!!!

Super, dziękuję. :) Wolna od samochodów przestrzeń między budynkami to jeden z wyróżników i jeden z atutów tego osiedla.

I DLATEGO NA PEWNO NIE BĘDZIEMY TEGO ZMIENIAĆ!!! :)

Pozdrawiamy

A i zapomniałam dodać, że do odbioru kluczy bądźcie gotowi na luty 2017 r. ;)
Oczywiście dot. II etapu :)
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Na forum od: 18 mar 2015, 13:04

Postautor: etka2 » 14 paź 2016, 13:31

Moze to miejsce na stojaki rowerowe...tylko z rozmachem narysowane :D
etka2
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 20 mar 2016, 15:59

Postautor: sewkol » 14 paź 2016, 17:04

To dobre:
etka2 pisze:Moze to miejsce na stojaki rowerowe...tylko z rozmachem narysowane :D

zwłaszcza te dwa dla inwalidów ;) Jak rozumiem to są dla odróżnienia rowery ręczne :)
sewkol
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 lut 2016, 19:47

Postautor: NM. » 14 paź 2016, 17:52

Nasz Gaj pisze:A i zapomniałam dodać, że do odbioru kluczy bądźcie gotowi na luty 2017 r. ;)
Oczywiście dot. II etapu :)

Kiedy mieszkancy 3-go etapu (na chwile obecna) beda mogli liczyc na klucze?☺

Z gory dziekuje za informacje.
NM.
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 28 lis 2015, 23:57

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane