Hahaha proszę Cię jakie odbiory...Byłem umówiony na odbiór na 7 września, 6 września usłyszałem że jeszcze nie gotowe. W tamtym tygodniu rozmawiałem z przedstawicielką BOZu, powiedziała mi że cisną firmę i dali im czas do 20 września na odbiór kluczy (więc do tego czasu już wszystkie odbiory techniczne mają być zrobione we wszystkich mieszkaniach). Dzisiaj dzwonię do kierownika budowy i ten pan mi mówi żeby 21 września do niego dzwonić i dopiero wtedy będziemy się umawiać na odbiór techniczny (a pomijam już fakt że facet obiecał sam zadzwonić najpóźniej w poniedziałek i mnie cokolwiek poinformować, dzięki Bogu już środa i cisza więc zadzwoniłem sam)...Ogólnie rzecz biorąc do nikogo nie można mieć pretensji bo jeszcze jest przed terminem zawartym w umowie, ale jak się okazuje ktoś się pospieszył z BOZu z mailem o odbiorach to 1. (no i narobił apetytu

) a 2. wcale nie będzie to jakoś wcześniej. I coś mi się wydaje że troszkę mała firemka to osiedle buduje bo może terminu dotrzymają ale aż strach pomyśleć co by było jakby zima była (a przecież jej nie było prawie wcale) i potrzymała tak do marca- pewnie odbiory techniczne można by sobie poprzesuwać na styczeń 2017