[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: maniek1 » 17 gru 2015, 19:42

nyala pisze:
maniek1 pisze:A dawali Ci jakos znac czy sam sie musiales doprosic o podlaczenie.ja jestem ze zmigrodzkiej 9 ale nikt sie ze mna nie kontaktowal,a w zeszlym tygodniu jak dzwonilem do gazownikow to jakas znuzona kobitka kazala czekac na telefon..

Mi też mówiła w poniedziałek, że będą dzwonić, ale jak zadzwoniłam znów w środę, to powiedziała, że będą w piątek robić na Żmigrodzkiej 9 i czy mnie wpisać na listę - wyszło na to, że jakbym nie zadzwoniła sama, to by mnie nie wpisała. Lepiej sobie sprawdzić jak komuś zależy na czasie, bo jak powiedziała pani montażyści dzwonić nie będą, albo jesteś na miejscu i na nich czekasz, albo Cię nie ma i wtedy nie zamontują.

W PGE elegancka obsluga,umawiaja czlowieka na godzine. A tu z tymi cymbalami to jak w jakims cyrku...A czy (prawdopodobnie) sasiadka moze sie podzielic informacja czy umawiali Cie na godzine czy raczej na zasadzie montaz bedzie od godziny.....A jezeli umowiliscie sie na godzine to czy mozesz podzielic sie informacja o ktorej i w okolicy ktorego pietra/klatki bedzie mozna tych cieci od montazu gazu spotkac?
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: nyala » 18 gru 2015, 0:22

Umawiali na zasadzie, że między 9.00 a 11.00 maja być, bez konkretów w jakiej kolejności. A klatkę mam pierwszą. Najlepiej stać pod klatka od rana :D
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: GKK » 18 gru 2015, 8:21

I zebys wiedzial ze tak jak w moim przypadku byl kominet powitalno strajkujacy od rana:D
GKK
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 09 kwie 2015, 19:05

Postautor: Mireneusz » 18 gru 2015, 10:45

Dzwoniłem początkiem tygodnia i umówili mi montaż gazomierza na 23 grudnia (blok 6) bo ponoć robią "blokami" i nikt nie będzie do jednego specjalnie jechał...
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: pitloju » 18 gru 2015, 13:13

A czy ktoś z bloków już oddanych, mógłbym mi powiedzieć jak wygląda sprawa wcześniejszego wykańczania. Bo z tego co wiem po nowym roku będzie można z kierownikiem budowy dogadać się i wykańczać lokal.
Czy trzeba coś wtedy załatawiać ze spółdzielnią, co np. z ostatnią transzą, jeśli jeszcze nie była zapłacona?
Podobnie z opłatą na infrastrukturę?

I jak wygląda sprawa z odbiorem i ewentualnymi usterkami? Bo jeśli możnaby wcześniej wykańczać a spółdzielnia w to nie ingeruje to co z oficjalnym odbiorem? Kiedy się odbywa?

pozdrawiam
pitloju
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 23 cze 2014, 15:21

Postautor: JanzRzeszowa » 21 gru 2015, 10:38

Od piątku mam gaz i odpalony piec, a od soboty "jadę" z ogrzewaniem na sterowniku.
Gaziarzom, w moim przypadku poszło bardzo szybko, byłem umówiony na 8-10, byli o 8 30 i po 20 min. kuchenka działała.
Godzinę później byłem umówiony z seriwsantem od pieca i ok. 10 kaloryfery były już ciepłe. Ważne, abyście zsynchronizowali sobie to z "zalaniem" instalacji wcześniej (lub sami to zrobili). Potem małe odpowietrzanie i jest ciepło w domu.
Serwisanci od pieców proponują sterowniki wifi (ok 300 zł), ale ja skorzystałem z prostego, kablowego (Baretta)-zobaczymy, ale już widzę że standardowe, fabryczne 7-dniowe ustawienie mi nie pasuje i będę zmieniał zaprogramowanie.
A propos-jest tu może ktoś z nr 36 z bloku 9? Bo właściciel ma cały czas otwarte okno i przechładza ścianę, po co? A to ważne w zrównoważonym ogrzewaniu. Jak ja grzeję, to wilgoć idzie do sąsiada:-)
Sąsiadko spod 17, grzejesz już:-), bo widziałem że licznik wisi i mieszkanie kończysz?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: JanzRzeszowa » 21 gru 2015, 10:44

pitloju pisze:A czy ktoś z bloków już oddanych, mógłbym mi powiedzieć jak wygląda sprawa wcześniejszego wykańczania. Bo z tego co wiem po nowym roku będzie można z kierownikiem budowy dogadać się i wykańczać lokal.
Czy trzeba coś wtedy załatawiać ze spółdzielnią, co np. z ostatnią transzą, jeśli jeszcze nie była zapłacona?
Podobnie z opłatą na infrastrukturę?

I jak wygląda sprawa z odbiorem i ewentualnymi usterkami? Bo jeśli możnaby wcześniej wykańczać a spółdzielnia w to nie ingeruje to co z oficjalnym odbiorem? Kiedy się odbywa?

pozdrawiam

Pisałem już o tym.
Można było od lipca, sierpnia już zlecać nawet bez prawa własności swoje lokale.
Ja zleciłem płytkowanie, ale w związku z tym, że było to w okresie wzmożonych robót zrobili mi kuchnię, łazienkę i korytarz dopiero we wrześniu.
Rozliczasz bezpośrednio z ekipą, a namiar dostajesz od kierownika robót(większość ekip admy) nie ma roboty teraz.
Co innego jak teraz masz oddany blok i mieszkanie to możesz sam różne ekipy sobie zatrudniać, ja musiałem to robić za zgodą kier budowy bo to był wczesny okres budowy.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: maniek1 » 21 gru 2015, 13:09

DariuszB pisze:Od piątku mam gaz i odpalony piec, a od soboty "jadę" z ogrzewaniem na sterowniku.
Gaziarzom, w moim przypadku poszło bardzo szybko, byłem umówiony na 8-10, byli o 8 30 i po 20 min. kuchenka działała.
Godzinę później byłem umówiony z seriwsantem od pieca i ok. 10 kaloryfery były już ciepłe. Ważne, abyście zsynchronizowali sobie to z "zalaniem" instalacji wcześniej (lub sami to zrobili). Potem małe odpowietrzanie i jest ciepło w domu.
Serwisanci od pieców proponują sterowniki wifi (ok 300 zł), ale ja skorzystałem z prostego, kablowego (Baretta)-zobaczymy, ale już widzę że standardowe, fabryczne 7-dniowe ustawienie mi nie pasuje i będę zmieniał zaprogramowanie.
A propos-jest tu może ktoś z nr 36 z bloku 9? Bo właściciel ma cały czas otwarte okno i przechładza ścianę, po co? A to ważne w zrównoważonym ogrzewaniu. Jak ja grzeję, to wilgoć idzie do sąsiada:-)
Sąsiadko spod 17, grzejesz już:-), bo widziałem że licznik wisi i mieszkanie kończysz?

A na zakup sterownika się umawiałeś z serwisantem, czy ot tak od siebie gość proponuje zakup?
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: JanzRzeszowa » 22 gru 2015, 11:03

maniek1 pisze:
DariuszB pisze:Od piątku mam gaz i odpalony piec, a od soboty "jadę" z ogrzewaniem na sterowniku.

A na zakup sterownika się umawiałeś z serwisantem, czy ot tak od siebie gość proponuje zakup?

Nie, serwisant ma te sterowniki "w razie czego" i nie "wciska" na siłę tych urządzeń...
Usługa "odpalenia" pieca jest bezpłatna, i właściwie w tym jest usługa podłączenia sterownika (+koszt samego urządzenia), ale u mnie panu nie chciało się wiercić otworów pod mój sterownik i przedłużać kabla, który wychodził pod piecem, i sam to zrobiłem. To nie jest trudna sprawa. Ale niesmak pozostał:-)
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: Cieja » 22 gru 2015, 15:02

A czy kontaktowaliście się z notariuszem już ? Jeśli tak to jak wygląda taki proces, jakie są koszty ?
Cieja
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 paź 2015, 8:30

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa