Nowe mieszkania Rzeszów i okolice
autor: JanzRzeszowa » 03 paź 2016, 8:10
W ramach info:
Byliśmy z sąsiadem na spotkaniu z prezydentem Ferencem przy okazji otwarcia oficjalnego Domu Kultury na Przybyszówce.
Bo nie wiem czy szanowni mieszkańcy osiedla Projektant wiedzą, że mieszkamy na Przybyszówce.
Podsumowanie:
1. Całe spotkanie miało charakter "wazeliniarski" dla Ferenca z tzw. oklaskami klakierów na stojąco.
2. W zdecydowanej większości na spotkaniu byli mieszkańcy wsi Przybyszówka, a nie naszego osiedla
3. Zadałem dwa istotne pytania Ferencowi dotyczące bezpośrednio naszego osiedla, a mianowicie:
- czy miasto ma zamiar poszerzyć Bł Karoliny jako osi komunikacyjnej naszego osiedla
- czy zostanie zachowany charakter urbanistyczny, m.in. wysokość zabudowy w następnych budynkach
ad1-Ferenc nie przewiduje poszerzenia Bł Karoliny (a będą budować następne dwa rondka na tej ulicy), mówił, że jak mamy korki to trzeba jeździć przez wąską Pańską i Dębicką
ad2-będą preferowane coraz wyższe budynki (bo podobno działki są coraz droższe), jak to określił: Rzeszów ma być coraz wyższy, a jak ktoś nie chce mieszkać w mieście to jego sprawa
Nie omieszkałem zapytać, dlaczego miasto spóźniło się z przetargiem na Żmigrodzką i Brzozowską o rok narażając nas na skandaliczne warunki przez ostatni rok. Tę sprawę zasygnalizowałem dwa razy. Ferenc udał, że tego nie słyszy.