Nowe mieszkania Rzeszów i okolice
Lokator14 pisze:Mam jeszcze pytanie odnośnie liczników? kiedy można się zająć podpisywaniem umowy? Myślę, że nie wcześniej niż po odbiorze mieszkania, prawda?
Lokator14 pisze:maniek1 pisze:Lokator14 pisze:Witam, mam problem, za niecały tydzień mamy odebrać klucze do mieszania, gdy weszliśmy do niego w piątek okazało się, że czujnik ciepła został nam umieszczony w przedpokoju nad grzejnikiem. Dzwonilismy do dwóch różnych konserwatorów i okazało sie, że nie moze być w tym miejscu! Mieliście podobne problemy??? Myślicie, że mogą nam to poprawić przed odbiorem???
Też tak mialempomijając fakt jakkim debilem trzeba być żeby tak zrobić to są dwie opcje. Pierwsza to przerobienie tego przed odbiorem bo potem to mozesz się nie doczekać. Druga opcja to olać kablowe połączenia i zakup sterownika bezprzewodowego,wtedy postawisz go sobie (lub zawiesisz) tam gdzie chcesz
Mogę zapytać którą opcję wybrałeś u siebie? Już wcześniej myśleliśmy żeby kupić ten bezprzewodowy sterownik, ale skoro płacę taką kasę za mieszkanie to szlak mnie trafia, że ktoś może coś takiego odwalić. Do tego facet od elektryki mi powiedział, że "konsultował się" z Niewiadomo Kim i czujnik zbiera średnią temperaturę z całego otoczenia, taaaa...
maniek1 pisze:Jaa odpuściłem sobie sterownik przewodowy,bo z doświadczenia mogę powiedzieć że nie zawsze miejsce które wyda się dobrym będzie dobre w przyszlosci. A sterownik bezprzewodowy można sobie dowolnie przestawicbw każdej chwili, różnica w cenie też nie jest jakaś mocno zaporowa
bart87 pisze:
Swoją drogą ogrzewanie bez sterownika jest lekko mówiąc kosztowne, a jego cena zapewne zwróci się przy pierwszym rachunku po montażu.
DariuszB pisze:bart87 pisze:
Swoją drogą ogrzewanie bez sterownika jest lekko mówiąc kosztowne, a jego cena zapewne zwróci się przy pierwszym rachunku po montażu.
Ryzykowna teza. Masz na to jakieś dane?
bart87 pisze:DariuszB pisze:bart87 pisze:
Ryzykowna teza. Masz na to jakieś dane?
Miałem porównanie między dwoma najzimniejszymi miesiącami ubiegłej zimy (styczeń/luty) gdzie różnica ze sterownikiem i bez w rachunku wynosiła ponad 100zł. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że testowałem też różne ustawienia i konfiguracje sterownik/ głowice na grzejnikach/ temperatura na piecu. Myślę że po dograniu wszystkiego różnica jest zauważalna i wydatek na sterownik jest zasadny.
W każdym razie piec nie pracuje na okrągło i jak dla mnie nie wróciłbym się do sterowania tylko głowicami na grzejnikach. Ale każdy robi jak uważa za stosowne
swiezak pisze:witam orientuje się ktoś czy można bez problemu ogrodzić sobie taras? np jak na zdjęciu panelami lub tak jak maja nie którzy płotki w około tarasu ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 30 gości