[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: Lokator14 » 25 wrz 2016, 17:00

Mam jeszcze pytanie odnośnie liczników? kiedy można się zająć podpisywaniem umowy? Myślę, że nie wcześniej niż po odbiorze mieszkania, prawda? :?:
Lokator14
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 wrz 2016, 13:40

Postautor: Vube » 25 wrz 2016, 18:25

Lokator14 pisze:Mam jeszcze pytanie odnośnie liczników? kiedy można się zająć podpisywaniem umowy? Myślę, że nie wcześniej niż po odbiorze mieszkania, prawda? :?:

głowy dac uciąć sobie nie dam, ale myśle, ze juz można (przed odbiorem), bo te zaświadczenia są gotowe.
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: maniek1 » 25 wrz 2016, 18:32

Lokator14 pisze:
maniek1 pisze:
Lokator14 pisze:Witam, mam problem, za niecały tydzień mamy odebrać klucze do mieszania, gdy weszliśmy do niego w piątek okazało się, że czujnik ciepła został nam umieszczony w przedpokoju nad grzejnikiem. Dzwonilismy do dwóch różnych konserwatorów i okazało sie, że nie moze być w tym miejscu! Mieliście podobne problemy??? Myślicie, że mogą nam to poprawić przed odbiorem??? :|

Też tak mialem :D pomijając fakt jakkim debilem trzeba być żeby tak zrobić to są dwie opcje. Pierwsza to przerobienie tego przed odbiorem bo potem to mozesz się nie doczekać. Druga opcja to olać kablowe połączenia i zakup sterownika bezprzewodowego,wtedy postawisz go sobie (lub zawiesisz) tam gdzie chcesz

Mogę zapytać którą opcję wybrałeś u siebie? Już wcześniej myśleliśmy żeby kupić ten bezprzewodowy sterownik, ale skoro płacę taką kasę za mieszkanie to szlak mnie trafia, że ktoś może coś takiego odwalić. Do tego facet od elektryki mi powiedział, że "konsultował się" z Niewiadomo Kim i czujnik zbiera średnią temperaturę z całego otoczenia, taaaa... :roll:

Jaa odpuściłem sobie sterownik przewodowy,bo z doświadczenia mogę powiedzieć że nie zawsze miejsce które wyda się dobrym będzie dobre w przyszlosci. A sterownik bezprzewodowy można sobie dowolnie przestawicbw każdej chwili, różnica w cenie też nie jest jakaś mocno zaporowa
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: bart87 » 25 wrz 2016, 21:03

maniek1 pisze:Jaa odpuściłem sobie sterownik przewodowy,bo z doświadczenia mogę powiedzieć że nie zawsze miejsce które wyda się dobrym będzie dobre w przyszlosci. A sterownik bezprzewodowy można sobie dowolnie przestawicbw każdej chwili, różnica w cenie też nie jest jakaś mocno zaporowa

Dokładnie, ja tez najpierw miałem brać sterownik od instalatorów jednak cena bezprzewodowego u nich trochę wysoka (cos około 600zł za Aristona), a przewodowy ogranicza co do miejsca. Ostatecznie kupiłem i zamontowałem sobie inny - bezprzewodowy za około 150zł (Auraton). Montaż 3 kabelków do pieca to żaden problem i wszystko działa elegancko. Z rozmowy z instalatorem kotła montaż sterownika we własnym zakresie nie wpływa na gwarancję.
Swoją drogą ogrzewanie bez sterownika jest lekko mówiąc kosztowne, a jego cena zapewne zwróci się przy pierwszym rachunku po montażu.
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 sie 2016, 14:27

Postautor: JanzRzeszowa » 26 wrz 2016, 10:19

bart87 pisze:
Swoją drogą ogrzewanie bez sterownika jest lekko mówiąc kosztowne, a jego cena zapewne zwróci się przy pierwszym rachunku po montażu.

Ryzykowna teza. Masz na to jakieś dane?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: Sindus » 26 wrz 2016, 13:14

Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: bart87 » 26 wrz 2016, 19:55

DariuszB pisze:
bart87 pisze:

Miałem porównanie między dwoma najzimniejszymi miesiącami ubiegłej zimy (styczeń/luty) gdzie różnica ze sterownikiem i bez w rachunku wynosiła ponad 100zł. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że testowałem też różne ustawienia i konfiguracje sterownik/ głowice na grzejnikach/ temperatura na piecu. Myślę że po dograniu wszystkiego różnica jest zauważalna i wydatek na sterownik jest zasadny.
W każdym razie piec nie pracuje na okrągło i jak dla mnie nie wróciłbym się do sterowania tylko głowicami na grzejnikach. Ale każdy robi jak uważa za stosowne :)
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 sie 2016, 14:27

Postautor: JanzRzeszowa » 27 wrz 2016, 7:07

bart87 pisze:
DariuszB pisze:
bart87 pisze:

Miałem porównanie między dwoma najzimniejszymi miesiącami ubiegłej zimy (styczeń/luty) gdzie różnica ze sterownikiem i bez w rachunku wynosiła ponad 100zł. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że testowałem też różne ustawienia i konfiguracje sterownik/ głowice na grzejnikach/ temperatura na piecu. Myślę że po dograniu wszystkiego różnica jest zauważalna i wydatek na sterownik jest zasadny.
W każdym razie piec nie pracuje na okrągło i jak dla mnie nie wróciłbym się do sterowania tylko głowicami na grzejnikach. Ale każdy robi jak uważa za stosowne :)

Jeżeli styl życia lokatora wpływa na ustawienia sterownika, to będzie to inna sytuacja, niż sam fakt, że sterownik wpływa na styl życia. I wcale zużycie nie będzie inne przy posiadaniu sterownika, niż bez. O tym myślałem.
Ale nie ma na to sensownych danych porównawczych tylko subiektywne i stereotypowe podejście, że jak sterownik jest to musi być taniej.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: swiezak » 27 wrz 2016, 7:51

witam orientuje się ktoś czy można bez problemu ogrodzić sobie taras? np jak na zdjęciu panelami lub tak jak maja nie którzy płotki w około tarasu ?
Załączniki
przeslony_tarasu_i_balkonu_andrewex-2.jpg
przeslony_tarasu_i_balkonu_andrewex-2.jpg (91.37 KiB) Przeglądany 4330 razy
swiezak
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 07 mar 2016, 8:13

Postautor: JanzRzeszowa » 27 wrz 2016, 8:52

swiezak pisze:witam orientuje się ktoś czy można bez problemu ogrodzić sobie taras? np jak na zdjęciu panelami lub tak jak maja nie którzy płotki w około tarasu ?

Z tego co mówiła kiedyś Kier. Żmudwowa, to było kilka likwidacji takiej samowolki, ale widzę z okna, że jakiś lokator zabudował sobie płotkiem cały taras. Za chwilę obok tego białego powstanie żółty, potem czerwony, a następnie zielony...estetyka disco polo.
A przecież jak ktoś nabywał mieszkanie z tarasem to był świadomy tego, jak wygląda projekt budowlano-architektoniczny. Co innego roślinność czy mała architektura wewnątrz, ale na zewnątrz SM powinna zdecydowanie likwidować samowolki.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa