[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: maniek1 » 23 wrz 2016, 21:21

brumar pisze:
bart87 pisze:
pitloju pisze:A razem z miejscami postojowymi opłata za nie, żeby nie bylo zaskocznia, jest to kwota około 75pln :)

No to nieźle, przy kupnie również obiło mi się o uszy "około 50zł". Na pocieszenie powiem wam że na Architektów za podobne wygody płacą grubo ponad stówę.

A tutaj temat z innej budowy w sprawie wysokości opłat za parkingi - temat [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj" - strona 108 i 109:
http://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=17&t=105&start=1070
Kwoty jakie podają tam osoby to:
Energetyk ok 45 PLN
Zodiak 36,90 PLN oraz 20 PLN (dwie wersje podane)
Nasz Gaj 21,50 PLN

Nieoficjalna wiadomość jest taka że zarząd (czy inny organ) ma się pochylić ( ;) )nad czynszem za garaże chociażby z tego względu że jednym ze składników tego czynszu jest opłata za windę...jakaś paranoja,skoro mieszkam w bloku i płace za windę to nie wiem skąd jakis cymbał wymyślił że przy korzystaniu z garażu powinienem plaacic extra za windę (przy takim rozumowaniu powinienem też płacić dodatkowa opłatę za windę bo mam piwnice...). tak na marginesie czy ktoś z Brzozowskiego 1 mógłby podrzucić opłatę za miejsce postojowe z rozbiciem na składniki?
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: Paulo89 » 23 wrz 2016, 23:18

Ile płacicie za windę? Ja mam w sumie 50zł...
Paulo89
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 05 mar 2016, 13:33

Postautor: tensor.fasciae.latae » 24 wrz 2016, 21:21

Hej. Czy ktoś jest zorientowany kiedy nastąpią odbiory w budynku nr 9? Kiedy podłącza liczniki prądu?
tensor.fasciae.latae
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 10 lip 2016, 19:32

Postautor: Vube » 25 wrz 2016, 1:03

tensor.fasciae.latae pisze:Hej. Czy ktoś jest zorientowany kiedy nastąpią odbiory w budynku nr 9? Kiedy podłącza liczniki prądu?

zeby miec licznik trzeba podpisac umowe z PGE, aby podpisac umowe nalezy wziąć zaswiadczenie od inspektora budowlanego w spółdzielni. Przy okazji wizyty u inspektora mozna zapytac sie o termin odbioru budynku ;)
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: Lokator14 » 25 wrz 2016, 14:21

Witam, mam problem, za niecały tydzień mamy odebrać klucze do mieszania, gdy weszliśmy do niego w piątek okazało się, że czujnik ciepła został nam umieszczony w przedpokoju nad grzejnikiem. Dzwonilismy do dwóch różnych konserwatorów i okazało sie, że nie moze być w tym miejscu! Mieliście podobne problemy??? Myślicie, że mogą nam to poprawić przed odbiorem??? :|
Lokator14
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 wrz 2016, 13:40

Postautor: maniek1 » 25 wrz 2016, 14:34

Lokator14 pisze:Witam, mam problem, za niecały tydzień mamy odebrać klucze do mieszania, gdy weszliśmy do niego w piątek okazało się, że czujnik ciepła został nam umieszczony w przedpokoju nad grzejnikiem. Dzwonilismy do dwóch różnych konserwatorów i okazało sie, że nie moze być w tym miejscu! Mieliście podobne problemy??? Myślicie, że mogą nam to poprawić przed odbiorem??? :|

Też tak mialem :D pomijając fakt jakkim debilem trzeba być żeby tak zrobić to są dwie opcje. Pierwsza to przerobienie tego przed odbiorem bo potem to mozesz się nie doczekać. Druga opcja to olać kablowe połączenia i zakup sterownika bezprzewodowego,wtedy postawisz go sobie (lub zawiesisz) tam gdzie chcesz
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: brumar » 25 wrz 2016, 14:56

Lokator14 pisze:Witam, mam problem, za niecały tydzień mamy odebrać klucze do mieszania, gdy weszliśmy do niego w piątek okazało się, że czujnik ciepła został nam umieszczony w przedpokoju nad grzejnikiem. Dzwonilismy do dwóch różnych konserwatorów i okazało sie, że nie moze być w tym miejscu! Mieliście podobne problemy??? Myślicie, że mogą nam to poprawić przed odbiorem??? :|

No generalnie masz kilka opcji:
1. Nie używać grzejnika - wtedy nie będzie oszukiwał czujnik :(
2. Nie używać czujnika - wtedy będzie piec działał na temperaturę wody powrotnej :(
3. Zmienić lokalizację czujnika
4. Zmienić lokalizację grzejnika
5. Zastosować przenośny, bezprzewodowy czujnik temperatury.

Wątpliwe czy przed odbiorem to poprawią. Ale generalnie na odbiorze to TY jesteś rozdającym karty. Uwierz mi, że jak dobrze poszukać to znajdziesz jeszcze dużo więcej rzeczy do poprawy. Wszystko co Ci nie pasuje wpisz w protokół (u mnie sobie nie wpisali i za 2 razem dalej nie udało się odebrać)...
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: Lokator14 » 25 wrz 2016, 15:18

maniek1 pisze:

Też tak mialem :D pomijając fakt jakkim debilem trzeba być żeby tak zrobić to są dwie opcje. Pierwsza to przerobienie tego przed odbiorem bo potem to mozesz się nie doczekać. Druga opcja to olać kablowe połączenia i zakup sterownika bezprzewodowego,wtedy postawisz go sobie (lub zawiesisz) tam gdzie chcesz

Mogę zapytać którą opcję wybrałeś u siebie? Już wcześniej myśleliśmy żeby kupić ten bezprzewodowy sterownik, ale skoro płacę taką kasę za mieszkanie to szlak mnie trafia, że ktoś może coś takiego odwalić. Do tego facet od elektryki mi powiedział, że "konsultował się" z Niewiadomo Kim i czujnik zbiera średnią temperaturę z całego otoczenia, taaaa... :roll:
Lokator14
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: Lokator14 » 25 wrz 2016, 15:23

brumar pisze:

2. Nie używać czujnika - wtedy będzie piec działał na temperaturę wody powrotnej :(

Wątpliwe czy przed odbiorem to poprawią. Ale generalnie na odbiorze to TY jesteś rozdającym karty. Uwierz mi, że jak dobrze poszukać to znajdziesz jeszcze dużo więcej rzeczy do poprawy. Wszystko co Ci nie pasuje wpisz w protokół (u mnie sobie nie wpisali i za 2 razem dalej nie udało się odebrać)...

ok, dzięki za poradę, chociaż myślę, że 1 i 2 nie wchodzi w grę. Jak długo musiałeś czekać na te poprawki?? Niestety u nas okazało się jeszcze,że jednej ścianie (wnękowej na szafę w zabudowie) brakuje 3 cm długości :|
Lokator14
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: brumar » 25 wrz 2016, 15:50

Lokator14 pisze:
brumar pisze:

ok, dzięki za poradę, chociaż myślę, że 1 i 2 nie wchodzi w grę. Jak długo musiałeś czekać na te poprawki?? Niestety u nas okazało się jeszcze,że jednej ścianie (wnękowej na szafę w zabudowie) brakuje 3 cm długości :|

Też tak uważam z opcją 1 i 2 :) (ale są to jakieś opcje :) ). Generalnie zapłaciłeś nie mało za coś co nie było z Tobą konsultowane, więc jak najbardziej trzeba wymagać, aby było to zrobione perfekt i zgodnie ze sztuką budowlaną (bo stosowanie dziś większości norm jest dowolne).
Wg zapewnień Inspektora to mają 14 dni na poprawki, ale podczas spisywania protokołu dyskutujecie. Moim zdaniem na zmianę lokalizacji przewodu potrzebne jest 2 dni (no tak, żeby tynk troszkę złapał przed odbiorem). 14 dni to czas potrzebny np. na przesunięcie ściany o 5 cm, skucie i wykonanie nowych wylewek i jeszcze mnóstwo innych rzeczy.
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa