Nowe mieszkania Rzeszów i okolice
swiezak pisze:witam orjetuje sie ktos czy kierownik daje juz klucze do klatek w budynku mieszkalnym nr 7 a inwestycyjnym 9 przy odrzykonskiej ?
Piotr007 pisze:Cześć wszystkim przyszłym sąsiadom!
Czekam na mieszkanie w bloku o numerze inwestycyjnym nr. 13, czyli w jednym z tych czterech, które są na etapie mniej więcej 3 kondygnacji. Zastanawia mnie jedna rzecz i być może, ktoś mi to wyjaśni bo nasza spółdzielnia to takie trochę "Alternatywy 4" i ciężko o informacje.
Bloki są na etapie, o których pisałem i termin oddania na czerwiec 2018. Czyli jeszcze niecałe 2 lata a blok już stoi. Z tego co się orientuję to takie boki mniej więcej w 1,5 roku może być na takim etapie, że da się mieszkać. Skąd taki termin? Robota idzie tam szybko z tego co widzę. Czyżby jakaś przerwa była planowana?
mz1990 pisze:Jak kupowałem mieszkanie w bloku 32 (Żmigrodzka 14), to byli na etapie 1-2 piętra, zdecydowana większość mieszkań była wolna. To był maj albo czerwiec 2014. W umowie termin oddania to był kwiecień 2016. Budowa szla szybko, myślę że 90% prac było skończonych jesienią 2015, pomimo że czasami przez kilka tygodni nie było nikogo widać na budowie, tak jakby byli przerzuceni na inny blok. Koło marca 2016 wszystko było już skończone, ale mieszkanie i tak dostałem dopiero w czerwcu, tłumaczyli się papierkami, pozwoleniami itd. Ale żeby zacząć to załatwiać tak, żeby na kwiecień się wyrobić, to nie przyszło im do głowy... Generalnie tak jak to widziałem z ulicy, to blok mogliby spokojnie oddać pół roku wcześniej albo i lepiej, gdyby tylko pracowali na nim równo przez cały czas
Piotr007 pisze:Dziwna sprawa, ale podejrzewam, że SM daje sobie taki czas bo chce się ubezpieczyć, przed ewentualnymi opóźnieniami i nie chce mieć narzekających lokatorów, że termin jest przekroczony.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Kolejorz i 29 gości