[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: JanzRzeszowa » 07 lip 2016, 7:23

brumar pisze:W przyszłą środę, tj. 13.07.2016r. o godz. 11:00 zostało uzgodnione, na wniosek zgłoszony na Walnym Zgromadzeniu Członków Spółdzielni, spotkanie w Ratuszu pomiędzy przedstawicielami Spółdzielni, przedstawicielami mieszkańców oraz p. Prezydentem Ustrobińskim w sprawie budowy ulic Żmigrodzka, Brzozowska i Korczyńska.
Osoby zainteresowany udziałem w spotkaniu proszę o informacje (ja jestem zainteresowany udziałem).

Ja, niestety, nie mogę być, ale masz ode mnie - jako zgłaszającemu ten wniosek - pełne błogosławieństwo oraz wszelkie plenipotencje:-)

A poważnie-trzeba na tym spotkaniu poprosić o to, aby Miasto wymusiło na skanskiej wcześniej położenie warstwy asfaltu (podbudowy zasadniczej) asfaltu pod blokiem 9 i 11 ( bo tu mieszkają ludzie) jako drogi dojazdowej (bo przy chodnikach coś tam grzebią już), a dopiero później aby skanska "bawiła" się na reszcie odcinków, gdzie "mieszkają" sarny i bażanty.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: JanzRzeszowa » 07 lip 2016, 7:25

brumar pisze:
Paulo89 pisze:Dzwonili do mnie dziś ze spółdzielni i jestem umówiony na odbiór mieszkania. Mam mieć ze sobą dowód osobisty i kopię umowy członkowskiej. Czy jest to ta umowa w której jest zapisane, że zostałem członkiem spółdzielni czy umowa kupna mieszkania?

Witaj,
ja proponuję zabrać ze sobą zarówno umowę o budowę jak i pismo w spawie przyjęcia w poczet członków (ja otrzymałem wyłącznie pismo o przyjęcie w poczet członków, a nie jakąś umowę członkowską). 6 kartek A4 nie stanowi zawrotnej wagi.

Tu chodzi o umowę na budowę lokalu zawartą ze spółdzielnią, ja ją musiałem mieć przy odbiorze...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: Vube » 07 lip 2016, 10:42

Paulo89 pisze:Dzwonili do mnie dziś ze spółdzielni i jestem umówiony na odbiór mieszkania. Mam mieć ze sobą dowód osobisty i kopię umowy członkowskiej. Czy jest to ta umowa w której jest zapisane, że zostałem członkiem spółdzielni czy umowa kupna mieszkania?

tak z ciekawości, w którym bloku sąsiad odbiera mieszkanie?
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: pitloju » 07 lip 2016, 11:07

Cześć,

mam pytanie do osób z bloków przy Żmigrodzkiej i Brzozowskiej.
Z jakich korzystacie dostawców internetu/tv. Jak się spisują? W sumie do wyboru jest multimedia/skyware (lub ewentualnie satelita).

Jak spisują się Ci dostawcy? Czy nie ma problemów z jakością sygnalu? Jestem przed wyborem dostawcy usług i chętnie dowiedziałbym się czy macie jakieś uwagi.

Z tego co słyszałem w Multimedi nie można w naszych blokach korzystać z dekoderów z PVR, czy to prawda?

Pozdrawiam
pitloju
pitloju
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 23 cze 2014, 15:21

Postautor: dras » 07 lip 2016, 11:59

Ja mam internet skyware i na razie jestem bardzo zadowolony, Cena za łącze 50/10 bardzo atrakcyjna. Transfery w godzinach luźnych często ponad to co masz na umowie. Szybko reagują na usterki które zdarzają się bardzo rzadko i nie były poważne. Zewnętrzne IP w cenie. Nie ma problemu jeśli chcesz korzystać z bardziej zaawansowanych możliwości (np. wystawienie swojego routera na zewnątrz z pominięciem ich modemu).

U nas w bloku jest też OST Tyczyn, warunki finansowe ma takie jak skyware, z poprzednich moich styczności z tą firmą wrażenie też miałem bardzo dobre.

Co do Multimedii to mogę tylko powiedzieć że do szału mnie doprowadzają toną ulotek które ciągle znajduję. Jeśli chodzi o ceny internetu to nie mają korzystnych.
Co do TV się nie wypowiem gdyż mnie temat ten nie interesował.
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2015, 14:15

Postautor: Mireneusz » 07 lip 2016, 12:16

Podobnie korzystam z internetu od Skyware, działa wyśmienicie, zero przestojów, niskie pingi, prędkość faktycznie często wyższa, dodatkowo 6 miesięcy dają gratis i umowa na 24 miesiące.
Co do telewizji, nie dziwię się że niektórzy mieszkańcy zawiesili sobie własne anteny.
Jest antena na dachu, ale co jakiś czas przy silniejszym wietrze antena zmienia położenie i nie ma sygnału. Wtedy muszę dzwonić do wykonawcy instalacji rtv w sprawie interwencji, do tej pory już czterokrotnie... ;)
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: JanzRzeszowa » 07 lip 2016, 14:23

trzeba pamiętać o jeszcze jednej rzeczy, a propos-operatorów, o tym aby sprawdzić drożność kabli od skrzynki do poszczególnych pomieszczeń (u mnie jest z tym problem) oraz o tym, że do skrzynki wejść ma transkoder optyczny w sensie fizycznym. Warto sprawdzić wcześniej czy się mieści. Przed podpisaniem umowy. Chyba że ktoś lubi kable na wierzchu...
Ja mam GPONa Multimedia. Ogólnie na optyku net będzie chodził zawsze szybciej, także nie ma co przepłacać za szybkości, z których i tak się nie skorzysta.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: dras » 07 lip 2016, 14:37

Z drożnością kabli nie powinno być raczej problemów. Kable w mieszkaniach są bardzo dobrej jakości ( muszę przyznać że mnie zaskoczyli) Inna sprawa że zostawili kable nie zaszyte w gniazdkach (w sumie dobrze pod kątem remontu). Mam też wrażenie że zarabiający końcówki po stronie szafki u mnie w mieszkaniu byli pod wpływem. Prawie wszystkie kable do poprawki były.
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2015, 14:15

Postautor: bartek86 » 07 lip 2016, 22:32

Z innej beczki (mam nadzieje, że nikt się nie obrazi). Ostatnio pisałem o przyszłym zagospodarowaniu terenu przy ul. Błogosławionej Karoliny i wspominałem o terenach rekreacyjnych. Dla potwierdzenie znalazłem to o czym mówiłem w Rzeszowskim Budżecie Obywatelskim 2017.

Koszt prac: 1 410 000 zł
Zagospodarowanie terenów zielonych pod tereny rekreacyjno - sportowe w rejonie rowu RP3 i ul. Bł. Karoliny (os. Kotuli)

Zadanie będzie realizowane na terenie, na którym zasypano rów i wyrównano ziemię. Miejsce wymaga zagospodarowania oraz dokonania nasadzeń i powstania – placu zabaw dla dzieci, siłowni na świeżym powietrzu, miejsca do wypoczynku. Tereny będą idealnym miejscem do aktywnego wypoczynku dla dzieci, młodzieży oraz całych rodzin, ułatwiając integrację społeczności tego osiedla.

Prawdopodobnie chodzi o 2 miejsca, ale gdzie jest dokładnie drugie nie wiem. Pierwsze jak dobrze zrozumiałem od pracowników ADMY będzie naprzeciwko pętli autobusowej przed nowymi 2 blokami obok których teraz ADMA buduje 2 bloki 7p.

Źródło i cały tekst: http://www.resinet.pl/aktualnosci/rzesz ... sport.html
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: Paulo89 » 08 lip 2016, 0:23

Vube pisze:

tak z ciekawości, w którym bloku sąsiad odbiera mieszkanie?

Żmigrodzka 16
Paulo89
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 05 mar 2016, 13:33

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa