Rok temu była zapowiadana na 38-40P restauracja i restaurator jako ten doświadczony „z 30 stażem”, bez nazwiska i nazwy restauracji. Dlatego dałem to kiedyś, że tego się nie ujawnia /umowa handlowa/ dopóki wszystko nie jest dograne i umowa podpisana. I prawidłowo, że się tego trzymali. Dzisiaj nikt nie musi się tłumaczyć. Tak to wygląda ale niewykluczone, że zamiast na górze będzie on na dole?
Jeśli w czasie trwania budowy następuje zmiana i projektuje się dodatkowe piętra, też o konkretnym przeznaczeniu na restaurację i kawiarnię, to zasadniczo powinno być to pod jakiegoś inwestora czy spółkę własną. To są mega powierzchnie do zarządzania. Jest też opcjonalnie możliwość wynajmu trzech dodatkowych pięter pod hotel lub biura premium.
Wiem, że to nie Wa-wa i nie dziwi mnie to, że mogą być problemy z wynajmem tak dużych powierzchni. Ale dziwne dla mnie jest to, że skoro nie wyszło im z tym restauratorem, to nie powołują własnej spółki albo nie szukają firmy zewnętrznej. A szukają najemcy czy najemców, też przez platformy społecznościowe, jak na jakieś lokale na targowisku.