[ul.Krakowska] Osiedle Krakovska 2x55m (Bryksy)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul.Krakowska] Osiedle Krakovska 2x55m (Bryksy)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: carol92 » 02 gru 2023, 18:46

Dzieki na info nie mieszkam w Rzeszowie. Ciekawe kiedy beda wzywac na podpisanie umowy deweloperskiej
carol92
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 05 lis 2020, 4:24

Postautor: Dzman » 04 gru 2023, 19:02

PanKrzychu pisze:Pytanie, czy na każdej ulicy musimy mieć taką samą strategię. Kto jest ważniejszy w mieście: auto czy pieszy? W 95% miasta pieszy. Ale czy na Krakowskiej powinniśmy stosować te same zasady, co na Piłsudskiego albo Słowackiego? Moim zdaniem nie. Krakowska jest jedną z głównych dróg dojazdowych do centrum i to się nie zmieni. I zmienić nie powinno, takie drogi też sa potrzebne.

Nastała zima i widać jak wygląda miasto i kto jest ważniejszy jak na dłoni. W skrócie: drogi odśnieżone, czarne, idzie normalnie jechać. Chodniki? Guzik odśnieżone, trzeba się przedzierać przez śnieg, mnóstwo lodu zalega na chodnikach. Rowerzysta czy hulajnoga po tym nie pojedzie bo telepie. Niektóre chodniki nieodśnieżone. Miejsca przecięć dróg z przejazdami rowerowymi i przejściami odśnieżone tak, żeby pieszy przeskakiwał nad zaspami, a samochód miał elegancki wjazd. I co Pan teraz powiesz na to?

konradp pisze:Myślenie rodem sprzed 30 lat. Polecam podróże, książki itp. itd.

I to jest najgorsze, że takie osoby istnieją i tak niemerytorycznie piszą. Może faktycznie przydałoby mi się jeszcze więcej podróży, żeby zobaczyć jak powinny być odśnieżone chodniki.
Nie chcąc zbytnio już spamować w tym temacie powiem tylko jedno: murem za kładką na krakowskiej.
Dzman
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 03 lut 2022, 0:10

Postautor: PanKrzychu » 04 gru 2023, 19:22

Powiem, że odnosząc się cytowaną wypowiedzią do wpisu przed nią pisałem o tym, jak to powinno moim zdaniem wyglądać, a nie jak to obecnie wygląda. Nie musisz mnie przekonywać, że piesi są zaniedbani, bo sam przebywając w Rzeszowie jestem głównie pieszym i dobrze o tym wiem.
PanKrzychu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Postautor: kondzio135 » 07 gru 2023, 17:42

Witam mieszkańców. Mam pytanie dla osób które juz mieszkają jakiśczas...Jak wygląda sprawa akustyki w mieszkaniach, chodzi mi o odgłosy z sąsiednich mieszkań, zarówno sąsiednich na piętrze jak i z mieszkań powyżej lub poniżej? Z którego piętra odgłosy z drogi będą niezauważalne przy uchylonym oknie. Dziękuję i pozdrawiam.
kondzio135
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 04 sty 2021, 12:37

Postautor: neklan » 11 gru 2023, 9:37

Cześć, czy jest ktoś kto zarezerwował mieszkanie w planowanym drugim budynku i otrzymał ostatnio telefon w ramach umowy deweloperskiej?
neklan
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 maja 2019, 14:08

Postautor: carol92 » 12 gru 2023, 2:55

Wiem ze maja zaczac podpisywac umowy deweloperskie pod koniec roku i przez caly styczen. Ze mna narazie nikt sie nie kontaktowal. Ale u nich caly czas sie cos przeciaga wiec nie wiem na ile to pewna informacja.
carol92
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 05 lis 2020, 4:24

Postautor: gmk23 » 12 gru 2023, 21:25

Wieść miejska niesie, że życzą sobie bardzo dużych dopłat do tego co było podpisywane w umowach rezerwacyjnych....
gmk23
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 22 cze 2018, 15:50

Postautor: Konrad2023 » 12 gru 2023, 22:41

Bardzo dużych? Tzn ile?
Konrad2023
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 06 cze 2023, 21:18

Postautor: mykiell » 13 gru 2023, 0:18

Około 1,5 tyś od metra, pytanie czy w tej sytuacji można coś zrobić?
mykiell
Świeżak

Na forum od: 01 gru 2023, 12:10

Postautor: Konrad2023 » 13 gru 2023, 0:37

To będzie okolice 13tys za metr.. masakra
Konrad2023
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 06 cze 2023, 21:18

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa