[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: Rze-NM » 13 paź 2024, 12:31

Ostatnia zorza ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Rze-NM
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 25 mar 2015, 18:08

Postautor: Inwestycje Polska » 14 paź 2024, 10:05

Hieronim….
To bardzo dobre pytanie , mieszkam w Zamość i zawsze rozpatrywałem i porównywałem dwa ośrodki Lublin i Rzeszów.
Lublin nie rozwinął sie praktycznie Wogole w ostatnich dziesięcioleciach .. a Rzeszów pieknie sie rowzija. Co do wynajmu .. Kawalerki i mieszkania malometrazowe w Rzeszowie sa może nie najdroższymi w polsce ale na pewno są na czele stawki … plus świetne lokalizacje i zwrot miedzy 8-14 % na wynajmie mysle ze to ciagnie inwestorow w tym kierunku ( lokaty dlugoterminowe o 4-5% jak wiemy.

Ktoś tu kiedyś napisał o Apartamentach zamkowych .. ze kloc jak kloc ale mieszkania i tak są skazane na sukces ponieważ sa w takiej a nie innej lokalizacjii - i to prawda.

Pozdrawiam
Inwestycje Polska
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 08 lut 2023, 18:24

Postautor: Tukam » 14 paź 2024, 12:51

Miałem podobne zdanie o porównaniu Lub-Rze ale w ostatnich latach Lublin wykonał mega skok cywilizacyjny (drogi, stadion, aquapark, dworce, deptak) a Rzeszów tylko betonuje się bezmyślnie. Niestety ale obecnie Lublin ma lepszą dynamikę.
Tukam
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 lut 2021, 14:47

Postautor: konradp » 14 paź 2024, 14:10

Lublin jest zajebiście rozlany.
Stadion, aquapark deptak to są ozdobniki. One nie dają skoku cywilizacyjnego. A dworzec jest wyjątkowo niekorzystnie położony choćby nie wiem jakie nagrody architektoniczne by nie zdobywał.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2024, 14:32 przez konradp, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2018, 17:28

Postautor: Hieronim_Berbelek » 14 paź 2024, 14:27

Skok cywilizacyjny to jest jak dla mnie wydział lekarski w Rzeszowie, nowo otwarty wydział muzyki rozrywkowej i jazzu... takich wydziałów jest zaledwie 10 w całym kraju, rozwój lotniska w Jasionce. Co racja to racja... byłem w Lublinie w prawdzie w 2019 roku...ale juz wtedy bardziej wierzyłem w Rzeszów. No cóż ja zainwestowałem też w zwykłą ziemie rolną ktorą dzierżawię, jako ciekawostkę powiem że ziemia rolna idzie cały czas do góry minimlane zawachania ziemia rolna 3 klasy jest bardzo droga. Mam wprawdzie około 3 ha, ale moze sprzedac uda sie drozej.

Zastanawiałem sie nad olszynkami, ale musiał bym brac za duzo kredytu ... w sumie moze w Rzeszowie powstanie biurowiec to bym zainwestował w przestrzen biurowa. Sorry za offtop.

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/pienia ... rt-2388641

grunty rolne
Załączniki
ceny_gruntow_gus2.jpg
grunty rolne
ceny_gruntow_gus2.jpg (69.64 KiB) Przeglądany 1094 razy
Ostatnio zmieniony 14 paź 2024, 14:32 przez Hieronim_Berbelek, łącznie zmieniany 1 raz
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Tukam » 14 paź 2024, 14:31

Jest rozlany bo jest o wiele starszy. Mimo wszystko jest miejsce na duże parki i ma świetnie zorganizowany transport publiczny - chociaż wyłącznie kołowy. W takim razie to działa tylko na niekorzyść Rzeszowa, że nawet takich ozdobników nie możemy osiągnąć. Wolisz skorzystać z bardzo ładnego i funkcjonalnego dworca dojeżdżając bez problemu KM do Dworzyska czy pójść na piechotę to tego potworka jaki stoi u nas w centrum?
Mieszkałem w obydwu miastach i o ile cały czas w moim osobistym rankingu Rzeszów jest na pierwszym miejscu o tyle Lublin bardzo szybko zasypuje lukę a Rzeszów jeśli się nie cofa to stoi w miejscu.

Z mojej strony koniec offtopic.
Tukam
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 lut 2021, 14:47

Postautor: konradp » 14 paź 2024, 14:35

Chodzi o potencjały. Przez to że Rzeszów był miastem peryferyjnym przez całe swoje istnienie to musi nadrobić rzeczy które są w większych ośrodkach już dawno.
Jak Rzeszów ogarnie swoje problemy które wspomniałeś to nie będzie nawet porównania do Lublina.
No i położenie Lublin w obecnych czasach ma dużo gorsze niż Rzeszów. W strategiach rozwoju sieci TEN-T Lublin nie istnieje.
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2018, 17:28

Postautor: Jaskobrot » 14 paź 2024, 14:49

Patrze na ten wykusz. Jesli to wyglad finalny to slabo. Ta czarna obwodka wokol moglaby byc w kolorze szyb.
Jaskobrot
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 sty 2017, 17:21

Postautor: ETernit » 14 paź 2024, 16:52

Gdy tylko zaczną się świecić światła wewnątrz budynku, każde o innej barwie i natężeniu, to kolor wykuszu będzie bez znaczenia.
Teraz odbiór jest inny :)
ETernit
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 15 paź 2015, 18:53

Postautor: Jaskobrot » 14 paź 2024, 21:01

W nocy i tak nie widac. Za to w dzien swiatel nie ma. ;)
Jaskobrot
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 sty 2017, 17:21

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa