[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: john1200 » 10 maja 2016, 7:43

Sindus pisze:Obrazek

Hej, nie mogę patrzeć na to co zrobili niektórzy mieszkańcy (raz komuś zwróciłem uwagę, bo widziałem jak uporczywie wynosi tu odpady). Nie dość, że paskudnie to wygląda to za niedługo będą upały i pewnie zacznie to brzydko pachnieć, a i może jakieś szkodniki się pojawią. DariuszB, czy jesteśmy w stanie coś z tym zrobić? Pytam ciebie bo widać, że masz siłę przebicia. Czy spółdzielnia mogłaby to usunąć, w końcu pobiera czynsz? Daj znać jak będziesz miał jakiś pomysł i oczywiście jak będziesz chciał coś podziałać w tej sprawie.
john1200
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 18 mar 2016, 9:17

Postautor: swiety » 10 maja 2016, 8:49

^^ Spółdzielnia powinna zamówić kilka kontenerów na odpady budowlane i problem byłby rozwiązany. Przez kilka pierwszych miesięcy zanim wszyscy wykończą swoje mieszkania takie duże kontenery na odpady będą potrzebne.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: JanzRzeszowa » 10 maja 2016, 9:09

swiety pisze:^^ Spółdzielnia powinna zamówić kilka kontenerów na odpady budowlane i problem byłby rozwiązany. Przez kilka pierwszych miesięcy zanim wszyscy wykończą swoje mieszkania takie duże kontenery na odpady będą potrzebne.

Dowcip polega na tym, że SM zamówiła te kontenery i funkcjonują, ale 200 metrów dalej, tylko - przede wszystkim -ekipom remontowym niektórych mieszkańców nie chce się podejść te parę metrów.
W Londynie "te same" ekipy sprzątają po sobie bojąc się wysokich mandatów, a w Polsce...wiadomo.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: JanzRzeszowa » 10 maja 2016, 9:39

Obrazek
Obrazek

a tymczasem, Skanska, odcięła wczoraj ten magazyn Arkady (dosłownie, wreszcie ten uciążliwy alarm, który wył kilka razy dziennie już nie wyje) i zdjęła resztę ziemi pod przyszłe skrzyżowanie Żmigrodzkiej i Brzozowskiej.
dzisiaj zaczęli nawozić...ziemię na odcinek C-B. Mam nadzieję, że to wynika z technologii utwardzania gruntu pod drogę, a nie z błędu pomiarowego i poprawiania wcześniejszej pracy.
No i..., Adma się grodzi wzdłuż Żmigrodzkiej...
Ostatnio zmieniony 10 maja 2016, 9:47 przez JanzRzeszowa, łącznie zmieniany 3 razy
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 10 maja 2016, 9:42

DariuszB pisze:
swiety pisze:^^ Spółdzielnia powinna zamówić kilka kontenerów na odpady budowlane i problem byłby rozwiązany. Przez kilka pierwszych miesięcy zanim wszyscy wykończą swoje mieszkania takie duże kontenery na odpady będą potrzebne.

Dowcip polega na tym, że SM zamówiła te kontenery i funkcjonują, ale 200 metrów dalej, tylko - przede wszystkim -ekipom remontowym niektórych mieszkańców nie chce się podejść te parę metrów.
W Londynie "te same" ekipy sprzątają po sobie bojąc się wysokich mandatów, a w Polsce...wiadomo.

Skontaktowałem się z Administracją. Mają coś z tym zrobić. Zasugerowałem, także, zawieszenie informacji o zakazie składowania śmieci w tym miejscu. Zobaczymy.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: john1200 » 10 maja 2016, 11:34

DariuszB pisze:Skontaktowałem się z Administracją. Mają coś z tym zrobić. Zasugerowałem, także, zawieszenie informacji o zakazie składowania śmieci w tym miejscu. Zobaczymy.

Wielkie dzięki za szybką reakcję, te śmieci wyglądają tragicznie. Dobrze im zasugerowałeś ten zakaz, sam będę patrzył czy ktoś nie zostawia tu odpadów, bo inaczej to utoniemy w tym dziadostwie.

DariuszB pisze:No i..., Adma się grodzi wzdłuż Żmigrodzkiej...

Myślałem, że oni mają tylko grunt pod tą galerię i bloki, a tu się okazuje, że mają chyba dużo więcej. Nie jestem z tego zadowolony, bo wiadomo jak buduje deweloper. Zaraz uwali bloki na 12 pięter w odległości 20 m od siebie. No i będziemy widzieć tylko betonową ścianę przed sobą... szkoda.

Tak pomyślałem jeszcze, gdzie jakiś plac zabaw dla dzieci jest planowany, bo oprócz tego niewielkiego ogrodzenia wewnątrz podwórza to chyba nic się więcej nie kroi. Nie to, że jestem jakimś specjalnym wielbicielem placów zabaw, ale wtedy przynajmniej jakaś przestrzeń między blokami jest wymuszona, a tak to patrząc na te bloki, które budują po drugiej stronie brzozowskiej to trochę jestem zaniepokojony, że zaczyna się ścisk i to konkretny. Jak Adma zaplanuje taki gąszcz za naszymi oknami to nie będzie ciekawie na tym naszym osiedlu :|
john1200
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 18 mar 2016, 9:17

Postautor: maniek1 » 10 maja 2016, 15:57

Mamm pytanie odnosnie czynszu,jako ze zbliza sie kolejny miesiac wiec teoretycznie kolejny czynsz chcialem zapytac czy ktos slyszal cos o decyzji Projektanta w sprawie pomniejszenia oplat (jeden Pan na zebraniu obiecal podjac temat "znizki" w oplatach). Pytanie dodatkowe - placicie full/nic/czesc? Ja osobiscie place bez oplaty administracyjnej
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: Jerzy Dąbczak » 11 maja 2016, 8:11

Problem jest taki, że zobowiązanie tego pana polegało niestety wyłącznie na: "zbierze się zarząd, przemyśli, podejmie decyzje, wicie rozumicie".

Wymanewrował nas tym zagraniem, ponieważ żadne terminy nie zostały tam określone, ergo: płaćcie sobie ludziska cały czas pełny czynsz, jak wam go delikatnie obniżymy to będziecie mieli nadpłatę.
Jerzy Dąbczak
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 15 mar 2016, 9:29

Postautor: JanzRzeszowa » 11 maja 2016, 8:58

Jerzy Dąbczak pisze:Problem jest taki, że zobowiązanie tego pana polegało niestety wyłącznie na: "zbierze się zarząd, przemyśli, podejmie decyzje, wicie rozumicie".

Wymanewrował nas tym zagraniem, ponieważ żadne terminy nie zostały tam określone, ergo: płaćcie sobie ludziska cały czas pełny czynsz, jak wam go delikatnie obniżymy to będziecie mieli nadpłatę.

Nie jest tak do końca. V-prezes Jurak zobowiązał się przedstawić nasze wnioski (zresztą zredagowane i podpisane przeze mnie i koleżankę) na Zarządzie. Nie wiem czy te wnioski wpłynęły już na Zarząd SM. Dowiem się.

Co do "czynszu" - ja płacę, oprócz poz 1 czyli administracyjnych..., mało tego, czekam na rozpisanie poszczególnych składników tej pozycji. To także obiecał prezes i kierowniczka administracji. Nie dostaliśmy tego.

A propos - jeżeli SM przyjmie standardowy tryb postępowania z wnioskami mieszkańców, a więc - naobiecuje, naobiecuje i nic (czyli tak jak robią wszyscy prezesi spółdzielni), to ...zbliża się walne i można grupowo (Słoneczny Stok) zrobić małe zamieszanie akcentując tylko nasze racje. Bo do odwołania zarządu mamy za małą siłę. Chociaż kto wie...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: maniek1 » 11 maja 2016, 9:16

DariuszB pisze:mało tego, czekam na rozpisanie poszczególnych składników tej pozycji. To także obiecał prezes i kierowniczka administracji. Nie dostaliśmy tego.

...

Mam taka rozpiske,moze nie jest swieza (chyba 2011 rok) ale jest dokladnie rozpisane co zawiera oplata eksploatacyjna z podzialem procentowym.wieczorkiem zrobie skan i wkleje
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa