[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: janek » 05 maja 2016, 11:36

brumar pisze:Jest tam chyba znak zakaz ruchu. Ale jest to dobra podpowiedź dla służb mundurowych :) Jednak wątpię czy będą czatować na pojazdy jeżdżące tym odcinkiem.

Przepraszam, ale Pan to pisze poważnie?

Widzi Pan, o to właśnie chodzi, że prawo wymaga ustawienia tam tego znaku, ale przy obecnej sytuacji nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie go respektował, bo to byłby zwykły nonsens. I podobnie jest z tymi miejscami postojowymi dla osób niepełnosprawnych. W obecnej sytuacji (brak drogi i wielu miejsc postojowych, zamknięte garaże) dostać mandat za chwilowy postój na tym miejscu (kiedy ludzie jeszcze wykańczają mieszkania i niejednokrotnie przewożą ciężkie rzeczy) jest nie do końca fair. I żeby było jasne - nigdy na tym miejscu nie stanąłem i nigdy nie staję na takich miejscach. Przedstawiam po prostu rację tych, którzy stanęli i dostali mandat.
janek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 23 lut 2016, 13:09

Postautor: janek » 05 maja 2016, 11:42

bartek86 pisze:Uważam po prostu, że lepiej skupić się na wątku forum niż na ciągłej wymianie zdań, która całkowicie zeszła od głównego tematu.

Panie Bartku, nie sądzę żeby wątek strasznie odbiegł od tematu, to są nasze problemy: brak drogi, brak miejsc postojowych, wszechobecne błoto itd. Fajnie, że się Pan cieszy z budowy bloku, ale uważam, że nasza budowa również nie dobiegła końca, więc możemy się spierać na łamach forum do woli, bo od tego jest forum.

PS. nie rozumiem czemu tak czepiacie się Pana Dariusza, który naprawdę robi kawał dobrej roboty!
janek
Bywalec
Bywalec

Postautor: bartek86 » 05 maja 2016, 12:03

janek pisze:
bartek86 pisze:Uważam po prostu, że lepiej skupić się na wątku forum niż na ciągłej wymianie zdań, która całkowicie zeszła od głównego tematu.

Panie Bartku, nie sądzę żeby wątek strasznie odbiegł od tematu, to są nasze problemy: brak drogi, brak miejsc postojowych, wszechobecne błoto itd. Fajnie, że się Pan cieszy z budowy bloku, ale uważam, że nasza budowa również nie dobiegła końca, więc możemy się spierać na łamach forum do woli, bo od tego jest forum.

PS. nie rozumiem czemu tak czepiacie się Pana Dariusza, który naprawdę robi kawał dobrej roboty!

Nie czepiam się Pana Dariusza, bo on chyba jako jedyny regularnie wrzuca wszystkie zdjęcia, pisma, mapki dotyczące Słonecznego Stoku.
Dyskusja oczywiście jest potrzebna i nie mam nic do tego, tylko jak czyta się to będąc obok to bardziej wygląda na walkę komu bardziej wbić szpilkę. Ktoś coś napisze, zaraz drugi mu wbije szpilkę, po chwili ten pierwszy musi odbić pałeczkę i z powrotem przywalić temu drugiemu i ciagnie się to w nieskończoność. I Pan poprawia mnie, ja Pana i tak dalej. Nikt nigdy nie umie odpuścić i zawsze ciągnie temat do końca, bo myślenie każdego jest takie, że "ja zawsze mam rację i nie odpuszczę mu".
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: agi » 05 maja 2016, 12:20

Dobrze że ja nie będę mieszkać na tym osiedlu, bo mieszkańcy są strasznie waleczni :D
agi
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 15 lut 2016, 8:40

Postautor: janek » 05 maja 2016, 12:30

OK, rozumiem, że tak to może wyglądać z boku, ale taka natura dyskusji. A po drugie, szpilkę to próbował ktoś wbić Panu Dariuszowi pisząc, że dodaje "głupawe posty" (cóż to za argument?). Później dołącza się ktoś i twierdzi, że to takie polskie, bo człowiek chce podjechać sobie pod swoje mieszkanie, które zwyczajnie kupił itd. Niestety nie mogłem zostać obojętny. Niech Pan zwróci uwagę, że staram się pisać merytorycznie z podaniem konkretnych przykładów przedstawiając swój punkt widzenia.
janek
Bywalec
Bywalec

Postautor: maciejczek » 05 maja 2016, 12:31

Wszystko przez nieukończone drogi i chodniki, parkingi podziemne. Co do interpretacji obecnej sytuacji, to po to jest to forum, żeby rozmawiać.

Swoją drogą odcinek gdzie teraz leżą płyty (Brzozowska), czy ktoś wie kiedy zamierzają tu zrobić choćby chodnik z prostopadłej Odrzykońskiej, bym nie musiał wnosić błota do mieszkania? Jeśli dobrze rozumiem Skanska robi odcinek A-B-C, czyli skończą przy bloku Żmigrodzka, a w dół przez Brzozowską w kierunku Odrzykońskiej na razie mają nie robić?
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: janek » 05 maja 2016, 12:32

agi pisze:Dobrze że ja nie będę mieszkać na tym osiedlu, bo mieszkańcy są strasznie waleczni :D

No takie czasy, że trzeba walczyć o swoje, zwłaszcza, że ktoś nie dopełnił swojej części umowy :)
janek
Bywalec
Bywalec

Postautor: janek » 05 maja 2016, 12:36

maciejczek pisze:Swoją drogą odcinek gdzie teraz leżą płyty (Brzozowska), czy ktoś wie kiedy zamierzają tu zrobić choćby chodnik z prostopadłej Odrzykońskiej, bym nie musiał wnosić błota do mieszkania? Jeśli dobrze rozumiem Skanska robi odcinek A-B-C, czyli skończą przy bloku Żmigrodzka, a w dół przez Brzozowską w kierunku Odrzykońskiej na razie mają nie robić?

Podobno ma być w następnej kolejności po odcinkach A-B-C. Zaczepiłem kiedyś kogoś ze Skanskiej i powiedział, że jak ukończą te odcinki to mają zamknąć Brzozowską. Co się wtedy będzie działo przy blokach na Brzozowskiej (szczególnie tym na dole) to też ciekawy temat. Przecież tam nie będzie nawet jak wyjść z klatki.
janek
Bywalec
Bywalec

Postautor: maciejczek » 05 maja 2016, 13:56

Przed klatką położyłem deskę jak dla taczki i kilka znalezionych cegieł by w deszczowe dni jakoś z płyt wchodzić do klatki :x ale jak bardziej pada to i ten patent na niewiele się zdaje.
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: ankawro » 05 maja 2016, 21:20

Mam pytanie, czy windy działały w blokach w momencie jak oficjalnie mieszkania były przekazane do odbioru?
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa