[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: icetruck » 04 maja 2016, 23:40

nie rozumiem jak to ma się niby odnosić do tematu, może strażnik miejski przyjmie takie wyjaśnienie w razie czego (aczkolwiek wątpię)
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: janek » 04 maja 2016, 23:49

Dobrze, powiem Panu inaczej. Skoro powinniśmy się tak bezwzględnie trzymać prawa jak Pan to pisze, to proszę mi coś wytłumaczyć. Przy wjeździe na ulicę Brzozowską stoi znak "zakaz wjazdu" z dopiskiem "nie dotyczy pojazdów budowy". W takim razie dlaczego wjeżdża w tą ulicę kilkadziesiąt samochodów dziennie, nie będących pojazdami z budowy, i nikt nie wlepia im mandatu? Taka zagadka dla Pana na koniec, bo niestety muszę się już pożegnać dzisiaj z forum.
janek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 23 lut 2016, 13:09

Postautor: bartek86 » 05 maja 2016, 9:12

Panowie ... nie chce się wtrącać, ale tutaj jest wątek o troszkę innym temacie, więc może już wystarczy. Może jakieś nowe zdjęcia ktoś wrzuci z budowy bloków i centrum handlowego?
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: brumar » 05 maja 2016, 9:22

Sąsiedzi, ta wymiana argumentów odnośnie miejsc postojowych nic tutaj nie wnosi. Każdy ma swoje podejście do tematu, swoje racje. Temat jest ogólnopolski (ale napewno nie tylko dotyczy samej Polski) i nie jest to raczej miejsce do prowadzenia tej dyskusji.
Dla informacji, wg info w Radio Rzeszów, dzisiaj jest Dzień Walki z Dyskryminacją Osób Niepełnosprawnych / Dzień Godności Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną.
Skupmy się na naszej patowej sytuacji braku zagospodarowania terenu, bo termin raczej minął, a to co jest na zewnątrz nie wygląda na zagospodarowane...
A poza tym...
janek pisze:Proszę Pana, w tym kraju wsadzano już osobę niepełnosprawną za kradzież batonika o wartości 1zł, a wypuszczano aferzystów, którzy kradli miliony. Może Pan kiedyś zrozumiesz, że prawo ma służyć ludziom, a nie odwrotnie.

Prawo właśnie służy ludziom - tylko niestety tym którzy mają lepszych kłamców za adwokatów (czyli tym którzy sypną lepszą kasą).
janek pisze:Dobrze, powiem Panu inaczej. Skoro powinniśmy się tak bezwzględnie trzymać prawa jak Pan to pisze, to proszę mi coś wytłumaczyć. Przy wjeździe na ulicę Brzozowską stoi znak "zakaz wjazdu" z dopiskiem "nie dotyczy pojazdów budowy". W takim razie dlaczego wjeżdża w tą ulicę kilkadziesiąt samochodów dziennie, nie będących pojazdami z budowy, i nikt nie wlepia im mandatu? Taka zagadka dla Pana na koniec, bo niestety muszę się już pożegnać dzisiaj z forum.

Jest tam chyba znak zakaz ruchu. Ale jest to dobra podpowiedź dla służb mundurowych :) Jednak wątpię czy będą czatować na pojazdy jeżdżące tym odcinkiem.
maciejeczek pisze:Nie wolno jednak zapominać, że trochę jednak się nam na tym osiedlu "należy".. Każdy z nas zapłacił po 10 tyś za to czego jeszcze nie ma.., w tym parkingi, bo - czego nie jestem pewny - przy blokach tych najwyżej przy Żmigrodzkiej gdzie Skanska zaczęła "robić" drogę chyba będą jakieś dodatkowe parkingi? Jeśli tak, to mieszkańcy tamtych bloków mają taką sytuację, że nie maja pod blokiem parkingów za które zapłacili.

Będą parkingi wzdłuż ul. Żmigrodzkiej obok bloków 9 i 11. Będzie tam całkiem sporo miejsc postojowych bo ok. 50 i 2 miejsca dla niepełnosprawnych (po jednym przy Żmigrodzkiej 9 i 11). Szczerze, w tej chwili, to mnie to rybka czy będą tam parkingi, ja chciałbym mieć możliwość dojść i dojechać przed drzwi wejściowe budynku.
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: JanzRzeszowa » 05 maja 2016, 9:38

bartek86 pisze:Panowie ... nie chce się wtrącać, ale tutaj jest wątek o troszkę innym temacie, więc może już wystarczy. Może jakieś nowe zdjęcia ktoś wrzuci z budowy bloków i centrum handlowego?

A może byś napisał, że korzystasz cały czas z info (relacji i zdjęć) tak krytykowanej formy przez niejakiego (już zapomniałem gościa...) zamieszczanych w tym wątku, a nie wymagał tylko nowych zdjęć...
Nie robię tego (piszę te relacje i angażuję się) dla swojego dobrego samopoczucia i dowartościowania się, bo nerwów straciłem już sporo na Żmigrodzkiej. Tylko po to aby komunikować się za pośrednictwem tego tematu/wątku. Rozumiem to jako stan informacyjny, ale także ostro dyskusyjny. W sensie "co nas trapi". Tylko tak możemy z tego wszyscy skorzystać, co jak widać powyżej, także ci którzy są malkontentami takiej formy, czytają posty zawzięcie ;-)
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: bartek86 » 05 maja 2016, 10:12

DariuszB pisze:
bartek86 pisze:Panowie ... nie chce się wtrącać, ale tutaj jest wątek o troszkę innym temacie, więc może już wystarczy. Może jakieś nowe zdjęcia ktoś wrzuci z budowy bloków i centrum handlowego?

A może byś napisał, że korzystasz cały czas z info (relacji i zdjęć) tak krytykowanej formy przez niejakiego (już zapomniałem gościa...) zamieszczanych w tym wątku, a nie wymagał tylko nowych zdjęć...
Nie robię tego (piszę te relacje i angażuję się) dla swojego dobrego samopoczucia i dowartościowania się, bo nerwów straciłem już sporo na Żmigrodzkiej. Tylko po to aby komunikować się za pośrednictwem tego tematu/wątku. Rozumiem to jako stan informacyjny, ale także ostro dyskusyjny. W sensie "co nas trapi". Tylko tak możemy z tego wszyscy skorzystać, co jak widać powyżej, także ci którzy są malkontentami takiej formy, czytają posty zawzięcie ;-)

Będę mądrzejszy i nie będę wchodził z Tobą w polemikę i kłótnie i odpuszczę. Ale ... masz chyba po prostu jakiś zły dzień, każdego atakujesz, obrażasz, to samo dotyczy wątku Parku Papieskiego. Nikogo nie obraziłem, grzecznie spytałem, bo interesuje się tymi budynkami, gdyż kupuje tam mieszkanie, a mieszkam na drugim końcu Rzeszowa. Oczywiście, że korzystam z twoich zdjęć, twoich relacji i bardzo się z tego cieszę, gdyż dzięki Tobie jestem na bieżąco i dziękuje za to. Jakbym mieszkał w takiej lokalizacji jak ty to nie musiałbym się o nic prosić i zdjęcia wykonywałbym sam.
Gdzie nie wejdzie się na forum to "polskie piekiełko" czeka wszędzie. Każdy kto ma jakieś informacje i wrzuca je na forum w jakiś sposób angażuje się w te sprawy i ja również jak coś wiem to dziele się informacją, czy wrzucam zdjęcia, bo po to jest to forum. Możesz obrażać dalej jeśli ci to naprawdę sprawia radość, nie przeszkadza mi to, mnie interesują tylko informacje związane z budową osiedla Słoneczny Stok, a nie pisemne przekrzykiwanie się i obrażanie.

Pozdrawiam
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: JanzRzeszowa » 05 maja 2016, 11:11

bartek86 pisze:
DariuszB pisze:

Będę mądrzejszy i nie będę wchodził z Tobą w polemikę i kłótnie i odpuszczę. Ale ... masz chyba po prostu jakiś zły dzień, każdego atakujesz, obrażasz, to samo dotyczy wątku Parku Papieskiego. Nikogo nie obraziłem, grzecznie spytałem, bo interesuje się tymi budynkami, gdyż kupuje tam mieszkanie, a mieszkam na drugim końcu Rzeszowa. Oczywiście, że korzystam z twoich zdjęć, twoich relacji i bardzo się z tego cieszę, gdyż dzięki Tobie jestem na bieżąco i dziękuje za to. Jakbym mieszkał w takiej lokalizacji jak ty to nie musiałbym się o nic prosić i zdjęcia wykonywałbym sam.
Gdzie nie wejdzie się na forum to "polskie piekiełko" czeka wszędzie. Każdy kto ma jakieś informacje i wrzuca je na forum w jakiś sposób angażuje się w te sprawy i ja również jak coś wiem to dziele się informacją, czy wrzucam zdjęcia, bo po to jest to forum. Możesz obrażać dalej jeśli ci to naprawdę sprawia radość, nie przeszkadza mi to, mnie interesują tylko informacje związane z budową osiedla Słoneczny Stok, a nie pisemne przekrzykiwanie się i obrażanie.

Pozdrawiam

Bartek, możesz mi pokazać mój tekst jakoby obrażający Cię? Bo chyba coś Ci się pomyliło???
Zasugerowałem tylko, abyś z postawy roszczeniowej (lepiej dajcie nowe zdjęcia) napisał czy forma dyskusji, prezentacji informacji czy polemik w tym wątku Ci odpowiada i czy czerpiesz z tego korzyść.
Co do sławetnego parku, to specjalnie zabieram tam głos, ponieważ nic mnie tak nie wkurza jak ładowanie milionów zł podatników w bezsensowne przedsiewzięcie w złej lokalizacji..., a ja do teraz nie mam kawałka drogi i chodnika, przede wszystkim z powodu zajmowania się głupotami UM, a nie rzeczami priorytetowymi (rok spóźnienia z rozpisaniem przetargu!!!). Ale za to mogę sobie przejechać 10 km i pochodzić po alejkach w tym parku. To zapewnił mi mój magistrat.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 05 maja 2016, 11:23

Obrazek

Bartek, specjalnie dla Ciebie...stan z teraz: wieżowce vs./via przyszła galeria.
Widać, że zbrojenie jest na ukończeniu(poziome) i zamocowali trzeciego żurawia...
Ostatnio zmieniony 05 maja 2016, 11:28 przez JanzRzeszowa, łącznie zmieniany 1 raz
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 05 maja 2016, 11:26

Obrazek

widać także, że pani S zaczęła podbudowę ulicy Żmigrodzka (wreszcie). Od dwóch godzin intensywnie nawożą materiał i rozprowadzają..., to chyba jakaś mieszanina z podstawą wapna
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: bartek86 » 05 maja 2016, 11:31

DariuszB pisze:
Bartek, możesz mi pokazać mój tekst jakoby obrażający Cię? Bo chyba coś Ci się pomyliło???
Zasugerowałem tylko, abyś z postawy roszczeniowej (lepiej dajcie nowe zdjęcia) napisał czy forma dyskusji, prezentacji informacji czy polemik w tym wątku Ci odpowiada i czy czerpiesz z tego korzyść.
Co do sławetnego parku, to specjalnie zabieram tam głos, ponieważ nic mnie tak nie wkurza jak ładowanie milionów zł podatników w bezsensowne przedsiewzięcie w złej lokalizacji..., a ja do teraz nie mam kawałka drogi i chodnika, przede wszystkim z powodu zajmowania się głupotami UM, a nie rzeczami priorytetowymi (rok spóźnienia z rozpisaniem przetargu!!!). Ale za to mogę sobie przejechać 10 km i pochodzić po alejkach w tym parku. To zapewnił mi mój magistrat.

Uważam po prostu, że lepiej skupić się na wątku forum niż na ciągłej wymianie zdań, która całkowicie zeszła od głównego tematu. Zauważcie wszyscy, że ta wymiana trwa już od ponad 2 stron, a czy wnosi cokolwiek do wątku? wydaje mi się, że nie. I właśnie za to mi się oberwało, że zwróciłem uwagę, że każdy każdego musi poprawić, uszczypać itp.. I nie mam postawy roszczeniowej, tylko jestem strasznie nakręcony budową nowych bloków i galerii gdyż nie mogę się już doczekać, żeby tam zamieszkać. I każde zdjęcia i informacje pokazujące postęp budowy cieszą mnie jak małe dziecko. I na tym zakończmy naszą wymianę, bo naprawdę to do niczego sensownego nie prowadzi i nic nie wnosi do tematu.

PS. I dzięki za kolejną porcje zdjęć :))))
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa