[ul. Miła] Osiedle Kwadrat (Bryksy)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Miła] Osiedle Kwadrat (Bryksy)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: antraktos » 27 cze 2024, 20:40

Z tego co widziałem na dniach otwartych to na balkonach woda stała w niektórych miejscach, a tak to raczej jest ok
antraktos
Świeżak

Na forum od: 22 paź 2023, 19:41

Postautor: pisul » 27 cze 2024, 21:56

Jednopostowcy to zawsze jest konkurencja która tak podkłada małą różową świnkę. Sporo już tego było przez dekadę działania forum.

Każdy ma komórkę. Poprosimy zatem zdjęcia tej "stojącej wody" na balkonach które mają spadki żeby woda na nich nie stała ;) Czy może to była butelkowana woda?
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: weusher » 28 cze 2024, 14:01

antraktos pisze:Z tego co widziałem na dniach otwartych to na balkonach woda stała w niektórych miejscach, a tak to raczej jest ok

Możesz jeszcze zdradzić, jak wyglądały ceny za te pozostałe kilka mieszkań na dniu otwartym? Te "rabaty do 50k" były dość kuszące, aż się z partnerką zastanawialiśmy, czy nie za szybko kupiliśmy, czy nie warto było poczekać i brać podczas tego dnia otwartego :D
weusher
Świeżak

Na forum od: 26 cze 2024, 9:52

Postautor: adrian.ad » 28 cze 2024, 16:16

flyRZE pisze:Ja wiem, że teraz jest taka moda na nazywanie zwartej zabudowy patodeweloperką, ale co jak co w Rzeszowie ciasno to na pewno nie jest, jedyny mankament to brak mpzp i fakt, że każdy deweloper buduje co chce i zabudowa nie jest spójna, ale że jest zabudowa zwarta to akurat dobrze.

No właśnie na tych nowych osiedlach jest dość ciasno - bo na tych starszych rzeczywiście jest więcej miejsca i chyba jakoś bardziej projektując je dbało się o komfort i jakość życia mieszkańców oraz o to żeby osiedla byly bardziej przyjazne czlowiekowi- chociaż bloki może gorszej jakości to zagospodarowanie terenu znacznie lepsze. Mpzp faktycznie brakuje bo przez ostatnie lata buduje się blok na bloku często bez zapewnienia odpowiedniej infrastruktury drogowej czy miejsc do wypoczynku. Jeśli chodzi o zabudowę zwartą to na pewno jest korzystna dla deweloperów bo zawsze to mniejszy koszt, a więc wyższe zyski. Według badań dla zdrowia człowiekowi(a w szczególności dla rozwoju dziecka) jest potrzebne aby tam gdzie mieszka miał trochę przestrzeni, dużo zieleni drzew i miejsc gdzie może odpocząć i nie chodzi tutaj o to żeby musiał jechać 2/3 km do najbliższego Parku czy z dzieckiem na boisko. Oczywiście każdy ma inne preferencje - osobiście wolałbym widzieć przez okno trochę zieleni czy nieba zamiast betonowego muru z każdej strony bo do tego sprowadza się ta zwarta zabudowa - no ale może w takim razie to tylko ja jestem jakiś dziwny :) pozdrawiam
adrian.ad
Świeżak

Na forum od: 14 cze 2024, 21:35

Postautor: antraktos » 28 cze 2024, 16:48

weusher pisze:
antraktos pisze:Z tego co widziałem na dniach otwartych to na balkonach woda stała w niektórych miejscach, a tak to raczej jest ok

Możesz jeszcze zdradzić, jak wyglądały ceny za te pozostałe kilka mieszkań na dniu otwartym? Te "rabaty do 50k" były dość kuszące, aż się z partnerką zastanawialiśmy, czy nie za szybko kupiliśmy, czy nie warto było poczekać i brać podczas tego dnia otwartego :D

Kupowałem wcześniej, na dniach otwartych byłem sobie tylko mieszkanie pooglądać. Daj proszę znać po odbiorze czy miałem rację z tym balkonem 8-)
antraktos
Świeżak

Na forum od: 22 paź 2023, 19:41

Postautor: PanKrzychu » 28 cze 2024, 18:41

adrian.ad pisze:bo na tych starszych rzeczywiście jest więcej miejsca i chyba jakoś bardziej projektując je dbało się o komfort i jakość życia mieszkańców

Po prostuu jak państwo miało własne tereny i mogło budować gdzie i jak chciało, to mogli się zastanawiać ile przestrzeni będzie idealne. Developerowi inwestycja musi się opłacić, więc muszą pojawić się oszczędności. Oczywiście gdzieniegdzie pojawiają się znaczące nadużycia i tam miano "patodeweloperka" jest jak najbardziej zasłużone, ale to tyczy się raczej wnętrz i wyciskania 110% z powierzchni mieszkalnej do podzielenia na jak najwięcej mieszkań. Jeśli o zagęszczenie budynków i wszystko co dookoła nich to raczej narzekać powinniśmy na miasta za brak dobrych MPZP a nie na developerów, którzy po prostu wykorzystują to, co mogą.
PanKrzychu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Postautor: weusher » 08 lip 2024, 12:42

Jesteśmy już po odbiorze, ogólnie jest dobrze, zgłosiliśmy do protokołu trochę usterek, ale prawie same drobne. Z największych to niechlujnie położona żywica na balkonie i również niechlujnie położone silikony przy osadzeniu okien (nie wygląda zbyt szczelnie).

Co do wody na balkonie - jak odbieraliśmy to było sucho, ale kilka godzin później popadało i rzeczywiście, jest kilka miejsc, w których ta woda się zbiera i nie spływa (i nie była to woda butelkowana :lol: )
Obrazek
weusher
Świeżak

Na forum od: 26 cze 2024, 9:52

Postautor: pepsi » 19 lip 2024, 19:50

Mnie najbardziej martwi stan garażu podziemnego. Wygląda na to, że hydroizolacja nie została najlepiej wykonana i woda gruntowa przedostaje się przez szczeliny. Nie wspominając nawet o miejscach, gdzie woda kapie przez sufit. Czy ktoś coś wie więcej?
Załączniki
Screenshot_20240719-194835.png
Screenshot_20240719-194835.png (885.33 KiB) Przeglądany 4228 razy
pepsi
Świeżak

Na forum od: 19 lip 2024, 19:37

Postautor: kangur » 22 lip 2024, 10:14

Widoczna woda w kondygnacjach garażowych to efekt kilku równocześnie występujących elementów: brak uruchomionej wentylacji oraz wysokie temperatury zewnętrzne, co ma wpływ na skraplanie wody z powietrza. Nie dotyczy to tylko tej inwestycji. Na tę chwilę chyba bym nie myślał o jakiś nieszczelnościach konstrukcji. Dodatkowo trzeba zauważyć, że pompownia w budynku A pracuje cały czas i pompuje wodę z wykopu budynku B.
kangur
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 01 paź 2020, 23:08

Postautor: pisul » 27 lip 2024, 18:05

Nowy etap.
Z jednej strony maleństwa niewiele zostało betonowania pierwszej płyty dennej a z drugiej strony już przygotowują zbrojenia ścian parkingu podziemnego:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40