[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Szopena] Olszynki Park 181m - 41p (ApKlan)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: Patryk M » 14 lut 2024, 13:11

Hieronim_Berbelek pisze:55+20 = 75 , plus lokale usługowe to może być koło setki. Jak dla mnie gdyby to było takie atrakcyjne, to powinno zejść na Pniu. Capital Residence zerzszlo prawie całe, a budowa chyba
Później niż Olsztynek. "Czeszc kupiłem apartament , za półtora melona w Rzeszowie plus wykończenie to jakieś dwa melony" . No jak to brzmi, jakbym miał mieszkać to też bym kupił dom za dwa melony pod Rzeszowem. Ani to komuś wynająć, ani na najem krótko terminowy. Jakie atrakcje ma Rzeszów, że np. bogaty Pan z Anglii, przyjedzie tu ... No właśnie po co ktoś przyjedzie wynająć apartament za dwa melony do Rzeszowa na weekend. Skoro tu do Jasionki, nawet nie masz lotów z Francji na przykład. Jakby inwestorzy kase czuli, to by zanim pierwsze piętro zrobili to byś już nie miał co kupować. Samo to, że lokale usługowe nie chcą zejść to inwestorzy wiedzą, że nie wiadomo czy zarobią.

Wrzuciłeś Otodom – dane archiwalne; cena na startowej od 8.500 zł/m2 nieaktualna, taka była na początku sprzedaży; szacowana data oddania podobnie, ale skąd mogą wiedzieć, że jeszcze nie skończyli; :lol:
Oferta dotyczy: typ nieruchomości – mieszkania, 105/292. Tez nieaktualne. Jest ich więcej na dodatkowych piętrach i są sprzedane;
Usługi / handel / biura - to inna pula, których powierzchnia jest na Olszynkach ok. 8 000 m2. Nie ma co tego porównywać do bloków z usługami na parterze, choćby na AZ2. Jest tego tutaj multum i trudno by już w większości zeszły; na jesień powinny zacząć lepiej schodzić, bo zacznie się ruch w kierunku oddania.

Atrakcje w Rz.? Na stałe mieszkam w Kr. i jakie atrakcje? Kiedyś moja podobno taka była ale to było kiedyś. Były derby to były atrakcje, teraz nawet tego nie ma. Ale mogą wrócić na jesień; pierwsze już nie i zostanie jej, to kiedyś :lol:
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: Miszuk » 14 lut 2024, 13:26

Hieronim_Berbelek pisze:dobrze racja, tylko czy dysponujac kwota 2 000 000 zł w apartament... nie pchał bym sie w Rzeszów nic mu nie ujmujac. Tak samo jak nie zainwestował bym 2 000 000 zł w apartament w Toruniu, Zielonej Górze, Radomiu , Czestochowie, Zabrzu i Gliwicach. Jak ktoś chce żyć na Olszynkach to O.K ale inwestycyjnie to mi sie gryzie. NIe znam się nie wypowiadam... Raz chciałem wynająć Apartment we Francji właśnie ot tak o z grupą znajomych niedaleko Saint Trope... obłożenie taki, jakbyś my na wolne miejsca czekali jak na kurs akcji na giełdzie. Ale Panie w Sierpiu jak tam wyszedłem na Noc to zrozumiałem dlaczego tak drogo.

Ale nie dysponuję taką kwotą tak tylko myslę po inwestorsku. Co do imprezowania... odwiedziłem Rzeszów parę razy w karnawale.I uważam, że jak tu studiowałem to więcej bylo lokali... teraz mam wrażenie, że poza klubem Grand nic się nie dzieje.

Prywatnie uważam, że te apartamenty są kupowane głownie przez bogatych ludzi z Rzeszowa i spoza Rzeszowa. Adwokaci, Lekarze, bussinesmeny i Janusze Biznesu . W nawał Inwestorów spoza Rzeszowa jakoś nie wierzę :)

Z tego co wiem to inwestorów też przyciągnęło i pokupili po 4 mieszkania ludzie z Wawy.
Ci co chcieli pod inwestycja to już kupili 2-3 lata temu i już dawno zarobili ;).
Miszuk
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 22 sie 2022, 23:38

Postautor: Hieronim_Berbelek » 14 lut 2024, 13:36

Ok, przepraszam olszynki to swietna inwestycja, lepiej tutaj kupić niz w Los Angeles.... najmocniej przepraszam.

Po za tym chciałbym zobaczyć stopę zwrotu z mieszkań kupionych tutaj na wynajem i apartamentów. Liczby powiedzą, wszystko.

W Karkowie napewno więcej ludzi wynajmuje apartamenty niż w Rzeszowie i raczej na aprtamencie w Krakowie więcej się zarabia niż w Rzeszowie.

Rozmawiam konkretnie o liczbach , cenach i zysku.

Tak i w Rzeszowie nie istnieje cos takiego jak zycie nocne, zycie nocne to mnogosc miejsc rozrywki lokali do wyboru, w Krakowie napewno jest lepiej. Pod tymwzgledem.

Po co ludzie lecą do Hamburga na dzielnice St Pauli na tzw Riperbahn....? na dzielnice czerwonych latarni do Amsterdamu, no oczywiscie ja nie namawiam do promocji seksturystyki w Rzeszowie :)

Hamburg dzielnica st Pauli w linku pponizej:
https://www.youtube.com/watch?v=TccJshwrIz8

Po co kiedys anglicy przyjezdzali hurtowo do Krakowa mówiło sie, ze "Kraków smierdzi brytyjskim moczem" ile zarabiali na tym Ci co wynajmowali apartamenty. Masz Hordy Angoli , Hiszpanów Niemców w Rzeszowie, co wysiadaja na lotnisku w Jasionce.

I dlaczego klub Piekiełko został w Rzeszowie zamknięty, w najlepszym hotelu w Rzeszowie w galerii Rzeszów, tylu turystów przecież powinno okupować ten klub w weeknd Ci co zatrzymali sie w tym hotelu?

Chciałbym pogadać z gościem za 3 lata , który w olszynkach kupił mieszkanie na wynajem... czy wynajem jest atrakcyjny czy idzie to na sprzedaż?
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Patryk M » 14 lut 2024, 17:15

Widziałem po południu przejazdem od Rejtana, że zrzucili osłony ze wschodniej.
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Postautor: Tomek86 » 14 lut 2024, 22:15

Hieronim_Berbelek

Pamiętaj, że to co dla jednych jest wadą (brak atrakcji itd) to dla innych jest zaletą (bo jest np. świety spokój). Także każdy ma swoją miarę...
Tomek86
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 29 paź 2019, 15:35

Postautor: kielar » 14 lut 2024, 22:49

niektórzy tez po zakupie nie wynajmują....lokują kapitał (trzymać pieniądz w czasach inflacji to średnia opcja), niekiedy na długie lata, bo zakładają, że to co dzisiaj mogą kupić za 1 mln, będzie warte w perspektywie czasowej np. 2, albo innymi słowami, dzisiaj mogą kupić cały apartament za bańkę, a dajmy na to za 10 lat, będą mogli kupić pół za tę bankę:)
kielar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 11 maja 2015, 11:10

Postautor: Hieronim_Berbelek » 15 lut 2024, 8:40

Tylko cena danego dobra po ilus latach powiększona o inflację i tylko o inflację, to jest tylko przetrzymanie wartości . Zarobek jest wtedy kiedy masz wartosc dodana realna po X latach plus inflacja. Jak wszystkie nieruchomości pójdą do góry to i działki w Polańczyk i pojda do góry. W Łodzi była taka sytuacja, że po zawaleniu przemysłu włókienniczego mieszkania tam relatywnie taniały w Wawce albo nawet Białymstoku rosły. Olszynki to zajebisty budynek już można powiedzieć luksus i nikomu nie zazdroszczę kto kupi tam mieszkanie. Ja tylko daje pod wątpliwość duży zarobek kasy dla kogoś kto kupuje czysto inwestycyjne. I nie wylewam na forum żali i frustracji. Ja tu widzę innych usrow co mówią w Rzeszowie wszystko xle. Widzę jak ludzie czepiają się elewacji na Olszynkach, że beznadziejna. A jaka wy macie elewacje na swoich domach i mieszkaniach, że macie prawo krytykować elewacje. Jak ktoś krytykuje elewacja, to ja mam prawo zadać logiczne pytanie o zarobek , kogoś kto kupuje czysto inwestycyjne. Skoro specjalnie np. popatrzyłem na oficjalną stronę apartamentów zamkowych 2 i 31 mieszkań nie sprzedanych, w Panoramie Kwiatkowskiego na otodom niby 41 nie sprzedanych z aktualnymi cenami . W Rzeszowie lepiej na wynajem mieć 2 kawalerki niż według mnie jedno na Olszynkach. Po za tym nic nie krytykuje w tym budynku.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Jaskobrot » 15 lut 2024, 11:09

O 10.00 dzwig wniosl na ostatnie pietro cos co wygladalo jak podstawa ewentualnej iglicy. Okragla tarcza (ca 1m srednicy) i kawal (chyba) rury o srednicy ok. 0.5m i dl. ok 1... 2m. Trudno z odleglosci kilkuset metrow ocenic wymiary. Okreslilem je porownujac z hakiem i wys barierek na pietrze.
Jaskobrot
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 sty 2017, 17:21

Postautor: pisul » 15 lut 2024, 12:57

Kolejny narożnik maleństwa już bez osłon wiatrowych:

Obrazekźródło: http://kamery-rzeszow.pl/kamera-most-zamkowy-rzeszow/
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: Patryk M » 15 lut 2024, 17:17

Jaskobrot pisze:O 10.00 dzwig wniosl na ostatnie pietro cos co wygladalo jak podstawa ewentualnej iglicy. Okragla tarcza (ca 1m srednicy) i kawal (chyba) rury o srednicy ok. 0.5m i dl. ok 1... 2m. Trudno z odleglosci kilkuset metrow ocenic wymiary. Okreslilem je porownujac z hakiem i wys barierek na pietrze.

Nie widziałem tego, choć Wolffa mam na oku ale wiadomo nie cały czas, bo mam swojego Wilka :)

Jestem w Rz. od rana z tego co widziałem, to Wolff zaczął się kręcić ok 7.30, ale tak między 9.00 a po 10.00 z czegoś gabarytowego, to jedynie ustawiał szalunek w narożniku E/S pod attykę.
Po 12.00 wyciągał zbrojenie na skos attyki w tym narożniku na E. Później obracał na skład na górze z szalunkami z południowej. Tak, że nic gabarytowego nie widziałem aby Wolff ciągnął z gleby.

Narożnik E/S bez osłon odhaczonych wczoraj, z szalunkiem i zbrojeniem na skos w kierunku S, już z rusztowaniami i siatką;

olwes1.jpg
olwes1.jpg (122.16 KiB) Przeglądany 1747 razy

Na zachodniej widoczne zbrojenie pod ścianę i attykę w kierunku S;

olwwe.jpg
olwwe.jpg (55.71 KiB) Przeglądany 1747 razy

Narożnik W/S jest zalany; pójdzie w górę do najwyższego punktu w tym narożniku;
Na południowej, widoczna ponad osłonami wylana ściana; teraz w górę po skosie z attyką
do najwyższego punktu S/W;

olwws.jpg
olwws.jpg (109.66 KiB) Przeglądany 1747 razy

Rymnie się, ale ta iglica to cała tajemnica, z resztą nie tylko to na tej budowie :lol:
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa