Komunard pisze:Nie, no kolega sam mówił, że jest przeciwnikiem dodawania sztucznej wysokości poprzez iglice, w rozumieniu takiej "spire".
I dalej jestem; napisałem przecież:
jeśli ma już być ta cała iglica
Wiedziałem rok temu o finalnej ilości dodatkowych pięter. O reszcie zmian i jak będzie to szło konstrukcyjnie, zwłaszcza na west nawet nie chciałem słyszeć a co dopiero widzieć. Przyznam, coś mogłem mieć ale w jakim celu? Dla mnie byłoby to bez sensu, tak jak powtórka meczu znając wynik. Gdzie miałbym łazić z Brutem, jak jestem w Rz. gdyby nie te Olszynki?
Teraz nie wchodzę w to, tych ew. zmian; nie chcę wiedzieć, bo będzie też co nieco to widać, mimo znacznej wysokości. Jak każdego, kogo interesuje ta budowa jestem ciekaw, jak to będzie szło? Choć nie jest to trudne do wyobrażenia już na dzisiaj.
Kiedyś to było kiedyś, teraz jest jak jest – to do kogoś z kiedyś tam
Trzeba po prostu obserwować wieżę, najlepiej od zachodniej i Wolffa, bo on bardzo dużo „mówi” i czekać na rozwój sytuacji.
Ale pod koniec X pisałem, bo z tego co dało się zauważyć na konstrukcji, te zmiany są dynamiczne:
Patryk M pisze:Nie chcę pisać o tym jak kiedyś wspomniałem, ale są to zmiany pociągające za sobą na zwieńczeniu W
„pewne inne rozwiązania”, niż pierwotnie były przy 36P/39K. Też te zmiany w trakcie, jak pisałem żartem kiedyś/
"dynamika transpozycji na inwestycji"/. Z resztą pokaże to wkrótce sama konstrukcja.
Powiem ogólnie tak, jest czy będzie bardzo ciekawie, ale to już mówił ten
„mój serwer”.
Inne rozwiązania niż pierwotnie, są od dawna – tempo zmian i ich korekty w trakcie też są widoczne i słyszalne – czy ciekawie? To już wielu niedługo oceni…z resztą już się pojawiają oceny