[ul. Wieniawskiego] Osiedle Wieniawskiego (Apklan)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Wieniawskiego] Osiedle Wieniawskiego (Apklan)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: Raving » 12 gru 2024, 14:11

Co tu dużo mówić standardowa praktyka Apklanu. Polecam zainteresować się co ten człowiek zrobił na ulicy wołyńskiej.
Raving
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 03 wrz 2023, 23:24

Postautor: peter » 23 gru 2024, 10:05

Apklan rozpoczyna sprzedaż w 2 kolejnych budynkach c1 i c2 budynki 7 kondygnacyjne w każdym budynku po 92 mieszkania :)
peter
Maniak
Maniak

Na forum od: 04 paź 2014, 18:21

Postautor: MarinEx » 21 lut 2025, 13:23

Lecą z tematem, ciężarówki dzień w dzień wywożą ziemię, momentami paraliżują ruch, bo jednak ta dojazdowa droga jest wąska. Swoją drogą, ta droga do głównej ulicy już jest w kiepskim stanie, pasowałoby do tych nowych budynków zrobić jakiś alternatywny dojazd - tylko jak i gdzie?
1740136738162.jpg
1740136738162.jpg (2.61 MiB) Przeglądany 3397 razy
MarinEx
Świeżak

Na forum od: 12 maja 2023, 19:38

Postautor: Witek_0000 » 27 lut 2025, 9:27

Na geoportalu jest wyznaczona planowana droga. Ma przebiegać od budowanego obecnie skrzyżowania wzdłuż bloków - od strony południowej.

Mam pytanie odnośnie faktur za wywóz śmieci w trakcie wykańczania mieszkań a widzę, że temat ten nie został tu poruszony.
Mieszkania w budynkach B1/B2 można było odebrać wcześniej niż zakończenie budowy, czyli w marcu/kwietniu podczas gdy zakończenie budowy i przekazanie budynku zarządcy nastąpiło w październiku/listopadzie. Czysz trzeba było płacić do zarządcy już od marca/kwietnia... więc można się było spodziewać, że jest w to wliczony wywóz śmieci. Jednak końcem roku 2024 podwykonawca Apklanu przysłał mieszkańcom - nie wiem czy wszystkim - faktury za wywóz śmieci za okres około kwiecień-październik 2024. Ja mam 750 zł, może inni mają inaczej, nie wiem czy przeliczali to na powierzchnię mieszkania czy wg terminu odebrania kluczy.

Czy ktoś z mieszkańców mógłby się wypowiedzieć, ktoś analizował sprawę dokładniej?

Racją jest, że odebrało się mieszkanie wcześniej, żeby wykończyć... jednak to wcześniej to tak naprawdę później bo obiecane było na koniec 2023.
Czy to normalna praktyka, że podwykonawca dewelopera przysyła do jego klientów fakturę...
W czasie odbioru kluczy od podwykonawcy podpisałem dokument, że potwierdzam odbiór... ale nie doczytałem zdania, że zobowiązuję się zapłacić za wywóz śmieci w tym okresie... dopiero z fakturą jak przysłali ten dokument to zauważyłem... ale nic tam nie pisało jaki to może być koszt.
Witek_0000
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 24 mar 2015, 14:02

Postautor: Jastrząb » 28 lut 2025, 16:36

Witek_0000 pisze:Na geoportalu jest wyznaczona planowana droga. Ma przebiegać od budowanego obecnie skrzyżowania wzdłuż bloków - od strony południowej.

Niewielkie szanse, aby ta droga w takim czy innym kształcie powstała w najbliższym czasie. Najpierw miasto musiałoby powrócić do pomysłu budowy tej drogi i ponownego wpisania zamierzenia inwestycyjnego do WPFu, skąd kilka lat temu została ta inwestycja wypisana.
Jastrząb
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 03 mar 2021, 12:47

Poprzednia

Wróć do Budowa