Zależy co Masz na myśli - ten koniec budowy? Konstrukcję żelbetową, elewację, całość?
Zobaczymy wpierw jak czasowo będzie z konstrukcją, bo trzeba zwrócić uwagę na warunki a konkretnie na wiatr. Ta kondygnacja np. jest wyjątkowa jeśli chodzi o ilość dni wiatrowych, do tej pory było już ich w sumie 4 – a zazwyczaj ostatnio były takie 1 czy 2 na piętro. Przyszły tydzień wg prognoz ma być cały wietrzny. Jak wieje za mocno jest po prostu stójka, nie tylko dla Wolffa.
Ponadto mimo mniejszej powierzchni stropu, spowalniają ich od 34P czasochłonne prace na west. Zwłaszcza ostatnio od 38 P, też schody w narożniku N/W, od tego samego poziomu.
Nie chcę pisać o tym jak kiedyś wspomniałem, ale są to zmiany pociągające za sobą na zwieńczeniu W
„pewne inne rozwiązania”, niż pierwotnie były przy 36P/39K. Też te zmiany w trakcie, jak pisałem żartem kiedyś/
"dynamika transpozycji na inwestycji"/. Z resztą pokaże to wkrótce sama konstrukcja.
Nie opisuję ale staram się wrzucać systematycznie foty z west. Czasami, z powodu niby to postępu prac na tej elewacji.
Powiem ogólnie tak, jest czy będzie bardzo ciekawie, ale to już mówił ten
„mój serwer”.
Jeśli chodzi o konstrukcję żelbetową, to na N wiecha była dzień przed Wigilią, 23.12.21. Sam z resztą ją wtedy ogłosiłeś, historia lubi się podobno powtarzać.

- olwk.jpg (988.58 KiB) Przeglądany 1343 razy

- olwpd1.jpg (428.44 KiB) Przeglądany 1343 razy
Ps.
Te oznaczenia dzisiejsze z west, bo zapomniałem opisać to: w czwartek betonowali szacht z lewej, w piątek przed południem był już bez szalunków; na tym poziomie jest już ze ścianą zewnętrzną; drugie oznaczenie to schody w narożniku N/W od 38P.