Nowe mieszkania Rzeszów i okolice
Małomiasteczkowy pisze:Czyli prościej o co chodzi ?
Patryk M pisze: ...dobrze, że kolega Rze-NM dał super fotę ze zbrojeniem i jest do czego się odnieść – postaram się prosto i krótko jak się da, może mi się uda nie komplikować![]()
Attyka idzie w górę od Wisłoka z tym, że nie jak piszesz od 34 P, ale od poziomu stropu 35 P; od tego narożnika północno – wschodniego z krótkim słupem i wtedy wznosi się po skosie w górę.
A tego piętra i stropu wiadomo jeszcze nie ma, dopiero przecież zaczęli je od zbrojenia tych słupów i ścian. Teraz zbrojenia słupów są jednakowe dlatego, że one są właśnie pod to piętro i strop 35 P.
konradp pisze:Międzyczasie naniesiono detale na budynek przed olszynkami. Gabaryty się zmniejszyły z tego co widać.
P.S. Fajny plac zabaw będzie
pisul pisze:Małomiasteczkowy pisze:Czyli prościej o co chodzi ?
Chodzi o to że kolega od kilku stron starał się przekonywać że budynek nie będzie miał dodatkowych pięter co objaśnia przy pomocy tylko sobie znanych znaków runicznych i skrótów myślowych:
Patryk M pisze:pisul pisze:Dzisiaj na górze las zbrojeń słupów.
Z tego co widzę na kamerkach jak złapię 1/100to nic szczególnego oprócz tego, że zazwyczaj wyciągali w pierwszy dzień słupy i ściany a tym razem same słupy wokół. Ale to też sygnał, że 35 P jest inne i będzie robione inaczej. Klasyka: oprócz słupów narożnych 3 na ścianę.
Patryk M pisze:Wolff wyciąga zbrojenie; początek 36 P i „schodów”/
Patryk M pisze:Pisul dla spostrzegawczych, od chwili pojawienia się zbrojenia pod 35 P; a dla pewności przy okazji szalowania - od 27.06.
Patryk M pisze: O „innym zwieńczeniu wieży”…Ale jakby coś, trzeba patrzeć na narożnik N / E.
Patryk M pisze:Pisul już Ci to pisałem, nie trzeba żadnych kolejnych dni i tygodni; jest to wiadome od dłuższego czasu;
Patryk M pisze: W „innym” znaczeniu chodzi też o kondygnacje użytkowe. Ale to wiadomo, że jest inaczej.
Patryk M pisze: Racja Pisul - ale tam jest mega zmian…
Widziałem już zbrojenie tej ścianki, o której piszesz i nie zdziwiło mnie to. Podobnie jak inne kwestie odnośnie zwieńczenia wieży. Te moje „pewne modyfikacje”.
Patryk M pisze: Racja Pisul - …Ale jak piszesz i wyłapałeś to, odnoszę się do tego, jak ja to widzę i tyle.
Patryk M pisze:Te „pewne modyfikacje” dotyczące tego co powyżej, jak pisałem już kiedyś, to nie jedyne jakie będą na zwieńczeniu wieży![]()
Patryk M pisze: Ta zmiana jak piszesz, może być pod windę zewnętrzną - ale też nie musi, może być pod windę łączącą górne piętra z tarasem na 34P.
Patryk M pisze:Czyli jest to przedłużenie tych 2 tych luków/szachtów powyżej 34P. Wygląda to raczej na komunikację od 34P w górę jak pisałem wczoraj, ale...?;
Patryk M pisze:pisul pisze:Od strony filharmonii też będzie mała zmiana jak wizualizacja.
dam też z drugiej strony, ale czy mała?
Patryk M pisze: Nie jest to wiadomo bez powodu, ma swój konstrukcyjny cel. Mimo osłon jest to widoczne i „mówi”, jaki będzie miało to wpływ na wieżę W, w kontekście jej zwieńczenia.
Patryk M pisze:Fota zbrojenia Kolegi Rze-NM pod kątem przyszłości![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 10 gości