[ul.9 Dywizji Piechoty] Osiedle Carpatia(2x55m,7x15m)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul.9 Dywizji Piechoty] Osiedle Carpatia(2x55m,7x15m)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: Doniek » 05 lip 2023, 6:58

vsar_ pisze:Niszczenia Rzeszowa ciąg dalszy...

O czym ty człowieku gadasz? Jakiego niszczenia? Jakiego Rzeszowa? Tak własnie powinien wyglądac rozwój miasta, zabudowywanie pustych hektarów. Nowe miasto i inne osiedla też były blokami pośrodku niczego, a obecnie nie wszyscy chcą i będą mieszkać 5 min od rynku.
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

Postautor: PzD91 » 05 lip 2023, 10:51

vsar_ pisze:Niszczenia Rzeszowa ciąg dalszy...

Po co takie głupie komentarze?
Awatar użytkownika
PzD91
Maniak
Maniak

Na forum od: 16 lut 2015, 22:04

Postautor: vsar_ » 05 lip 2023, 12:02

To jest właśnie idealny przykład jak nie powinien wyglądać rozwój miasta. Suburbanizacja jest zła.
vsar_
Świeżak

Na forum od: 04 lis 2022, 20:08

Postautor: mariusz5 » 05 lip 2023, 19:36

Przecież to jest jeden z najlepszych newsów w inwestycjach w Rzeszowie w ostatnim czasie. Jedna wieża pośród niczego wyglądała komicznie ale wszystko wskazuje na to że powstanie druga, a później następne niższe bloki "wgłąb działki". Tak się właśnie buduje osiedla. Na samym początku mówiłem że koncepcja byłaby lepsza gdyby dzielnica zabudowywała się od początku blokami max 7 p., ale koncepcja wysokich bloków wzdłuż głównej ulicy nie jest zła, zobaczycie za parę lat jak cała długość 9. Dywizji Piechoty będzie zabudowana najpierw wzdłuż wysokimi blokami a później wgłąb niższymi. Z tego może jeszcze być naprawdę fajne osiedle.
mariusz5
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 07 cze 2020, 12:14

Postautor: Nikoś » 06 lip 2023, 23:29

Tylko kto poniesie koszty tj. szkoła czy inne usługi ? Na sasiednim na Architetków ile lat i dalej słabo,
Taka miejscówka to powinna iśc pod handel, usługi, biura itd. z dobrym dojazdem a nie mieszkaniówka :lol:
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: swiety » 06 lip 2023, 23:57

W cywilizowanych krajach robią to tak :
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 59606.html

U nas stawiają kloca w polu i piszą, że najlepsze osiedle dla aktywnych … faktycznie trzeba być bardzo aktywnym żeby kupować mieszkanie w szczerym polu, gdzie nie ma żadnej infrastruktury, usług, handlu itd.
Za chwile obok stanie hala produkcyjna, szeregówki, inne bloki, jakaś Bieda. Za park będą robić okoliczne pola rolników. :lol: Eh
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: Doniek » 07 lip 2023, 6:59

Ale pierdzielicie kocopoły jakby to powiedział chłop ze wsi, którym zasadniczo jestem bo opuściłem miasto innowacji i zamieszkałem poza granicami. Tak lepiej uwalić starym mieszkańcom kolejnego kloca pod oknem, zabrać skrawki zieleni, zalać wszystko betonem. Nie po to miasto przyłączało ościenne hektary aby stały ugorem. Powtarzam po raz kolejny, patrzycie poprzez swój pryzmat życia, nie wszyscy potrzebują i chcą mieć 5min od rynku i MH.
Doniek
Maniak
Maniak

Postautor: gmk23 » 07 lip 2023, 9:26

Wiecie chodzi tu rozwój osiedli - transportu- ciągów komunikacyjnych - miejsc rekreacyjnych. Wiedeń jest to ewenement z ich budownictwem i programem mieszkaniowym dla mieszkańców. Jeśli z kogoś brać przykład to z najlepszych na "rynku". Wydaje mi się, że sposób organizacji tego osiedla jest jednak poza możliwościami naszego miasta - musiało by mieć pieniądze na tereny albo dużą ilość terenu. Możemy porównać jak wygląda osiedle np Drabinianka z ich zabudową a jak np Projektant czy osiedle Staromieście Ogrody plus z blokami innych deweloperów. Jest różnica.
gmk23
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 22 cze 2018, 15:50

Postautor: bartes_7 » 07 lip 2023, 23:29

Doniek pisze:Ale pierdzielicie kocopoły jakby to powiedział chłop ze wsi, którym zasadniczo jestem bo opuściłem miasto innowacji i zamieszkałem poza granicami. Tak lepiej uwalić starym mieszkańcom kolejnego kloca pod oknem, zabrać skrawki zieleni, zalać wszystko betonem. Nie po to miasto przyłączało ościenne hektary aby stały ugorem. Powtarzam po raz kolejny, patrzycie poprzez swój pryzmat życia, nie wszyscy potrzebują i chcą mieć 5min od rynku i MH.

Czy szanowny kolega zdaje sobie sprawę co 25 - 30 lat temu było w miejscu Capital Towers, AZ2 czy Millenium Hall?
bartes_7
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 07 lut 2016, 16:45

Postautor: Doniek » 08 lip 2023, 7:50

Tak drogi kolego urodziłem sie i mieszałem tam od lat 80 na NM. Bawiłem się jako dziecko to chaszczach gdzie teraz stoi MH, pamiętam doskonale co tam było i stało. Byłem również na wbiciu kamienia węgielnego przez byłego prezydenta Szlachte to mostu zamkowego przy CT o którym nikt wtedy nawet nie marzył. Jestem naocznym świadkiem zmian jakie zachodziły w tej części miasta. Coś nie jasno napisałem we wcześniejszym poście?
Doniek
Maniak
Maniak

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa