[ul. Żmigrodzka] Słoneczny Stok (ADMA Development)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Żmigrodzka] Słoneczny Stok (ADMA Development)

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: zenek1 » 11 lut 2018, 10:20

Mariusz091 pisze:Witam,

Widzę że sporo osób mieszkających w nowych blokach 1 i 3 korzysta z tego forum, dlatego chciałbym zwrócić tu uwagę na parę spraw. Pragnę przypomnieć, że cisza nocna trwa w godzinach od 22 do 6 rano. Rozumiem, że większości osób zależy na jak najszybszym skończeniu remontu, jednak dlaczego w tej sytuacji ma cierpieć reszta mieszkańców? Wiercenie czy inne głośne prace po 22 to niestety norma. Proszę o przemyślenie swojego zachowania. Nikt nie chce sąsiedzkiej wojny, szczególnie ze jeszcze mało kto kogo poznał. To samo tyczy się imprez po godzinie 22. Rozumiem iż wielu jest ludzi w młodym wieku, ale nie każdy ma ochotę słuchać (przepraszam za wyrażenie) "darcia mordy". W domu każdy z nas chce odpocząć a nie słuchać krzyki, piski i inne dźwięki imprezy do późnych godzin nocnych. Nie chodzi mi tu już nawet o imprezy w weekendy, bo te jestem w stanie zrozumieć, ale te w trakcie tygodnie to moim zdaniem przesada. ;)

Pozdrawiam
Sąsiad

Trafiłeś w sedno.
Od siebie dodam jeszcze 2 sprawy:
1. parkowanie samochodem na całej szerokości chodnika ktory prowadzi do garażu solinska 1 - jakim trzeba być @€&#&€@ !!!!
2. parkowanie wzdłuż drogi dojazdowej do parkingu z tylu bloków, może zacznijcie @€&€@@ w klatkach parkować !!!! Trzeba bylo od razu zrobic wąską drogę dojazdową to może paru buraków wiedziało by gdzie parkować. Proponuje wam wjeżdżać autem do klatki, później do windy i auto zostawić w korytarzu albo od razu wjechać do mieszkania !!!!
zenek1
Świeżak

Na forum od: 11 lis 2017, 21:32

Postautor: Czesiek » 11 lut 2018, 12:10

Dotyczy bloku przy Solińskiej 1
To dodam jeszcze o paleniu na klatkach!! Sąsiedzi po to macie balkony żeby sobie wyjść i zapalić - jeśli wam za zimno proponuje rzucić palnie ewentualnie ubranie się cieplutko! A zjazd windą na poziom -1 lub 0 trwa około 45 sekund.
Czesiek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 28 wrz 2017, 19:33

Postautor: INKA88 » 11 lut 2018, 17:09

Ja mam jeszcze prośbę do osób parkujących w garażu żeby parkować samochody w wyznaczonych miejscach a nie że połowa miejsca zajęta a cały przód samochodu wystaje poza miejsce postojowe i utrudnia innym przejazd czy parkowanie. Robiąc coś wysilmy się troszeczkę i pomyślmy że nie mieszkamy tu sami... Niech się nam wszystkim dobrze mieszka ;)
INKA88
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 23 paź 2017, 17:14

Postautor: kV383 » 11 lut 2018, 22:06

Witam sąsiadów. Czy ktoś może tu podać dokładną datę, miejsce i czas spotkania lokatorów bloku Solińska 1? Podobno zostały rozesłane jakieś listy ale ja nic nie dostałem. Ostatnio parę razy zmieniałem adres zamieszkania, może dlatego;) Wspomniane były dwie daty 14 i 15 lutego...
Dzięki z góry.
kV383
Świeżak

Na forum od: 09 gru 2016, 10:42

Postautor: Panilokator » 12 lut 2018, 8:39

Ja również nic nie dostałam ... dotyczy bloku numer 3 . Jak ktoś coś wie , będę wdzięczna :)
Panilokator
Świeżak

Na forum od: 08 gru 2017, 18:25

Postautor: Koscik » 12 lut 2018, 11:00

Spotkanie dla bloku Solińska 3 odbędzie się w szkole przy bł. Karoliny dnia 15 Lutego (Czwartek) o 17:00

Informację dostaliśmy listownie od firmy Garda

(a z tego co kojarzę dla bloku nr 1 odbędzie się dzień wcześniej)
Koscik
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 19 sty 2017, 22:13

Postautor: INKA88 » 12 lut 2018, 11:26

Dokładnie tak jak wyżej dla budynku przy ul. Solińskiej 1 zebranie odbędzie się w dniu 14 lutego o godzinie 17.00 w auli Szkoły podstawowej nr 18.

Ja dostałam list już ponad tydzień temu tylko że na stary adres.
INKA88
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 23 paź 2017, 17:14

Postautor: bartek86 » 12 lut 2018, 23:54

Czy działa wam ogrzewanie podłogowe??? U mnie zimno, tak mi się wydaje. Jak odpalam sterownik na ścianie to wszystkie kaloryfery robią się ciepłe, a podlogowka nie. Czy ogrzewanie podłogowe jest niezależne czy zależne od sterownika na ścianie?? Może ktoś pomóc?? Jak mi kładli płytki to podlogowke wyłączyli, teraz dałem na 30 stopni i chyba nic nie czuję. Sam już nie wiem, może ktoś pomóc, doradzić?
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: Rolf » 13 lut 2018, 9:06

U mnie w 3 podłogówka jest zależna od termostatu na ścianie. Co prawda dziwnie to działa bo nie można ustawić żeby grzejniki i podłogówka grzały cały czas na średnim poziomie tylko grzeje na maksa i jak osiągnie temperaturę to się wyłącza itd.
Ale wracając do podłogówki w łazience to sprawdź czy nie masz jej skręconej na termostacie od podłogówki - jest to osobny zawór w mieszkaniu gdzieś koło łazienki z ogranicznikiem chyba do 40 stopni. Ja mam na maksa i jak grzeją grzejniki to faktycznie czuć też podłogówkę.
Rolf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 25 maja 2016, 12:45

Postautor: ewkaaa » 13 lut 2018, 9:32

Podłogówka bardzo długo się nagrzewa, tzn. potrzeba więcej czasu żeby poczuć pod stopą, że jest tam jakieś ciepło, wiem bo mamy w mieszkaniu aktualnym i dopiero po godzinie grzania czuć, że płytki są letnie. Tak więc pewnie działa tylko potrzeba więcej czasu żeby sprawdzić to zanim się nagrzeje mimo, że grzejniki w mieszkaniu będą już gorące. No i sprawdź faktycznie czy nie jest zakręcona na sterowniku przy łazience. :)
ewkaaa
Świeżak

Na forum od: 11 paź 2017, 18:50

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa