[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe inwestycje mieszkaniowe będące obecnie w budowie na terenie Rzeszowa i okolic.

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projekt

Nowe mieszkania Rzeszów i okolice

Postautor: Steeler » 10 paź 2020, 22:07

Tak się nieśmiale wtrącę w ten naprawdę interesujący wątek i zostawię kilka zdjęć z ulicy Czudeckiej :) Dzisiaj, między blokami 37-39 i 40-41 pojawiła się warstwa ścieralna. Większość chodników wykonana, zostało trochę prac przy zjazdach, osadzeniu słupów oświetleniowych, nawożeniu ziemi, formowaniu skarp, itp.

Ostro też działali na terenie przyszłego parku, praktycznie cały dzień ciężarówka i spycharka równały teren.

Pojawiły się też numery bloków, także dla budynku 44 i 45. Najlepsze jest to, że Czudecka 8 i 10 ma na tabliczce os. Przybyszówka, a 12 i 14 os. Franciszka Kotuli ;) Czyżby już przeszła zmiana granic osiedli? EDIT: oczywiście, że przeszła, żadne media o tym nie pisały: http://s.bip.erzeszow.pl/wladze-miasta/ ... 019-r.html

I pytanie dla wykańczających mieszkania także na własną rękę: gdzie wyrzucacie gruz? Może warto by było wspólnie zorganizować jakiś kontener?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Steeler
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 cze 2014, 12:20

Postautor: Kris90 » 12 paź 2020, 10:26

Witam
Jak rozwiązaliście sprawę ściągnięcia grzejników w mieszkaniu? Chcę podszpachlować ścianę za nimi, czy traci się gwarancję jeżeli ściągnę je samemu? W Tom-System powiedzieli że oni w tej chwili nie mają takiej mocy.
Kris90
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 12 maja 2018, 22:10

Postautor: Steeler » 12 paź 2020, 11:15

Ja ściągnąłem normalnie, upewniłem się tylko wcześniej u kierownika czy piony nie są nabite. Zresztą wcale te grzejniki super dokręcone nie były.
Awatar użytkownika
Steeler
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 cze 2014, 12:20

Postautor: MichałM » 12 paź 2020, 12:24

Kris90 pisze:Witam
Jak rozwiązaliście sprawę ściągnięcia grzejników w mieszkaniu? Chcę podszpachlować ścianę za nimi, czy traci się gwarancję jeżeli ściągnę je samemu? W Tom-System powiedzieli że oni w tej chwili nie mają takiej mocy.

W protokole przekazania jest wyraźnie napisane, że nie wolno demontować grzejników pod groźbą utraty gwarancji. Poza tym mieli coś tam plombować. Ale co znaczy, że Tom-System nie ma takiej mocy? Bo co tyle roboty mają czy, że im nie wolno czy co? Jak można położy płytki w łazience nie ściągając grzejnika? Gipsowanie i malowanie z resztą też nie bardzo. Kierownik budowy kazał się z tą firmą właśnie kontaktować.
MichałM
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 28 maja 2020, 10:43

Postautor: TomekRzeszow » 12 paź 2020, 22:23

Ale na co stracić gwarancję ja się pytam? Każdy normalny ściąga grzejnik i tyle, robisz swoje i zakładasz. Nie można bezprawnie zakazywać ściągnięcia grzejnika do wykonania niezbędnych prac. Bo co się niby zepsuje ? Ściągnąłem, zrobiłem swoje i założyłem. Przecież układ co jest na tę chwilę zamknięty. Zasady rodem z PRL.
TomekRzeszow
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 04 lip 2017, 17:52

Postautor: MichałM » 13 paź 2020, 9:55

No tak. Ale po to wpisane bo lepiej żeby ich wzywać i stóweczke za kaloryfer zapłacić. :lol:
MichałM
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: swiety » 13 paź 2020, 12:23

Czy ktoś z Was odbierając mieszkanie korzystał z pomocy fachowca? Kogo możecie polecić? Jaką firmę?
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: MichałM » 13 paź 2020, 12:49

Ja korzystałem z AM DomInvest. Wydaje się, że usługa wykonana fachowo. Dużo sprzętu specjalistycznego i ponad godzinę sprawdzania rożnych paramentów jak wilgotność, kąty, rysy, poziomy, powierzchnie czy okna i balkon. Cena mniejsza nawet niż w cenniku na stronie.
MichałM
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: Magda09 » 16 paź 2020, 8:26

Jak wyglada ten odbiór? Jak z prądem podczas odbioru?
Magda09
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 02 wrz 2019, 8:33

Postautor: MichałM » 16 paź 2020, 11:15

Niestety prądu nie sprawdził. Zawsze pozostaje kwestia gwarancji.
MichałM
Bywalec+
Bywalec+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa