Nowe mieszkania Rzeszów i okolice
DariuszB pisze:No to mnie "pocieszyłeś" z tym ruchem pod 9 i 11..., sądzę jednak, że docelowo galeria będzie komunikowana przedłużeniem Bł. Karoliny.
A propos-Żmigrodzkiej, wczoraj oprócz zdjęcia sławetnych płyt sprzed bl 9 Skanska nie tknęła palcem, a i w tej chwili nic nie robią...
DariuszB pisze:No to mnie "pocieszyłeś" z tym ruchem pod 9 i 11..., sądzę jednak, że docelowo galeria będzie komunikowana przedłużeniem Bł. Karoliny.
A propos-Żmigrodzkiej, wczoraj oprócz zdjęcia sławetnych płyt sprzed bl 9 Skanska nie tknęła palcem, a i w tej chwili nic nie robią...
brumar pisze:DariuszB pisze:No to mnie "pocieszyłeś" z tym ruchem pod 9 i 11..., sądzę jednak, że docelowo galeria będzie komunikowana przedłużeniem Bł. Karoliny.
Nawet jeżeli będą inne drogi to przy możliwości takiego ruchu napewno będzie więcej pojazdów niż na innych drogach lokalnych.
Działania wykonawcy drogi to zapewne odpowiedź na nasze pismo
DariuszB pisze:No i wszystko wiadomo:
1. Nasza petycja do Skanskiej przywędrowała (delegowana w dół) do kierownika robót tego odcinka
2. Rozmawiałem z nim dosyć burzliwie
3. Ma odszukać to pismo...jakie to szczęście dla Nas
4. Dopytywałem o kwestie wykonawstwa:
a) zaczynają ściągać ciężki sprzęt w poniedziałek
b) do połowy maja ma być wyłączony odcinek dojazdowy na długości Żmigrodzkiej(czyli jak zwykle nr 9 najbardziej pokrzywdzony)
c) najprawdopodobniej nie będzie nawet dojścia od strony 11-tki
d) dojście będzie od Brzozowskiej(płyty)
e) zasugerowałem podsypanie dojścia dla mieszkańców 9-ki od tej strony
f) obiecał, że dojście z tej strony zapewnią (zobaczymy)
Ogólnie, podobno Skanska jest wściekła na to, że musi budować wciśnięta pomiędzy wykonawców i z już gotową infrastrukturą i kubaturą. Tak więc, wiemy już kto zawinił i kto dokonał skoku na kasę mieszkańców...(tak się zastanawiam, czy ta instytucja nie powinna czasami zapłacić podatku od pożyczki...
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 10 gości